Ugningais žingsniais į tikslą: „KEKS 2022“ atidarymo renginiai Kauno rajone ir Kaune | KaunoDiena.lt

UGNINGAIS ŽINGSNIAIS Į TIKSLĄ: „KEKS 2022“ ATIDARYMO RENGINIAI KAUNO RAJONE IR KAUNE

  • 2

Nuo Čekiškės iki Palemono, nuo Šilainių iki Aleksoto – įžanga į kultūros sostinės metus įsižiebs atokiausiose Kauno rajono seniūnijose ir ugningais žingsniais pasieks miesto centrą. Šie meniniai akcentai – šaukliai, kviečiantys budinti Kauno Mitinį žvėrį.

Vietos gyventojai kviečiami prisijungti prie Mitiniam žvėriui dedikuotos muzikinės perkusijos miniatiūros ir atlikti ją kartu su profesionaliais muzikantais. Tereikia atsinešti skambančių daiktų, kurių kiekvienas ras namuose – tinka net puodai ir kibirai!

Įžanginiuose renginiuose chorai ir ansambliai kvies susitelkti bendram Kauno Mitinio žvėries žadinimo ritualui, o ypatingas akimirkas nutvieks paslaptingi šviesų ir ugnies šou, kurį kurs Arkadijus Gotesmanas, „Ritmas kitaip“, „Viduramžiai.lt“.

Didysis „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ atidarymo renginys „Sukilimas“ įvyks sausio 22 d. 19.30 val. prie Kauno „Žalgirio arenos“. Tai vakaras, dėl kurio šimtai žmonių iš Kauno, Lietuvos ir užsienio dirbo kelerius metus ir toks šou, ko Kaunas neregėjo nuo pat savo įkūrimo pradžios.

Dėmesio centre – šiuolaikinės muzikos, milžiniškų vaizdo projekcijų ir poezijos sintezė, pasakojanti istoriją apie miestą kaip gyvą, nuolat atsinaujinantį stebuklą. Šios unikalios idėja ir apimtimi programos tikslas – visus ir kiekvieną įtraukti į miesto kūrybos sukilimą. Šou pasiekus kulminaciją programa nuvilnys Kaunu ir kvies pasinerti į unikalų Mitinio žvėries žaidimą miesto gatvėse.

Išsamią renginių programą galite rasti: https://kaunas2022.eu.

Visi lauko renginiai yra nemokami.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KEKS 2022

Lauksem kumet Skoudą paskelbs tou suostėnė.

A.

Perkopijuotas pranešimas spaudai. OK. O kur pačiu žurnalistu iniciatyvos ar laikraščio dėmesys? Regis, tai yra kultūros sostinės laikraštis bent siais metais. Lai pasikeičia kultūros dalykai ir Kauno Dienoje!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS