Ukrainos kariškiai: Rusija smogė karinei bazei prie Kyjivo | KaunoDiena.lt

UKRAINOS KARIŠKIAI: RUSIJA SMOGĖ KARINEI BAZEI PRIE KYJIVO

Ukraina ketvirtadienį paskelbė, kad Maskvos pajėgos smogė karinei bazei į šiaurę nuo Kyjivo, pripažindama sėkmingą rusų ataką prieš jos karinę infrastruktūrą.

Ukrainiečių kariuomenės aukšto rango pareigūnas Oleksijus Hromovas reporteriams sakė, kad rusų pajėgos maždaug 2 val. Grinvičo (5 val. Lietuvos) laiku paleido „šešias sparnuotąsias raketas „Kalibr“ į karinę bazę Liutižo“ kaime už 30 km į šiaurę nuo sostinės. Tokie Ukrainos pranešimai yra reti.

Per raketų smūgį sugriautas vienas pastatas, o dar du buvo apgadinti, sakė O. Hromovas. Raketos, kurių vieną numušė ukrainiečių oro gynyba, buvo paleistos iš Rusijos 2014 metais aneksuoto Krymo, pridūrė jis.

Pareigūnas taip pat pranešė apie atakas Ukrainos šiauriniame Černihivo regione, kur nukrito iš Maskvos sąjungininkės Baltarusijos paleisti sviediniai.

155-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Ukraina patyrė gyvosios jėgos nuostolių, nurodė O. Hromovas.

Ukrainos rytuose Rusijos pajėgos, siekdamos užimti visą Donbasą, bando stumtis Siversko ir Bachmuto link, sakė jis. Anot jo, padėtis ten „sunki, bet visiškai kontroliuojama“.

O. Hromovas taip pat informavo, kad Rusijos kontroliuojamoje Chersono srityje, kur ukrainiečių pajėgos vykdo kontrpuolimą, per pastarąsias dvi savaites buvo atkovoti trys kaimai.

„Rytas neramus. Vėl vyksta raketų teroras. Mes nepasiduosime“, – socialinėje žiniasklaidoje pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Centrinės Dnipropetrovsko srities administracijos vadovas Valentynas Rezničenka socialinėje žiniasklaidoje pranešė, kad per smūgį šiame regione žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar du buvo sužeisti.

Antras pagal dydį Ukrainos miestas Charkivas, esantis šalies šiaurės rytuose, praėjusią naktį du kartus buvo apšaudytas raketomis S-300 ir dėl to kilo gaisrų, sakė meras Ihoris Terechovas.

Pietinėje Mykolajivo srityje per intensyvų apšaudymą buvo sužeistas vienas žmogus, sugriautas mokyklos pastatas, sakė srities administracijos vadovas Vitalijus Kimas.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, karinė bazė, raketos, bazė prie Kyjivo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS