A. Valujavičiaus plaukimą Atlantu įamžinęs menininkas: buvau sužavėtas šiuo žygdarbiu | KaunoDiena.lt

A. VALUJAVIČIAUS PLAUKIMĄ ATLANTU ĮAMŽINĘS MENININKAS: BUVAU SUŽAVĖTAS ŠIUO ŽYGDARBIU

  • 5

Aurimui Valujavičiui vienviete irkline valtimi perplaukus Atlanto vandenyną, jo žygis įkvėpė Kauno menininkus kūrybai. Ant vieno iš Kauno daugiabučio sienų atsirado istorinį plaukimą įamžinantis piešinys. O jo vieta ypatinga. Apie tai – pokalbis su gatvės menininku Timotiejumi Norvila, kuris ir nupiešė įžymųjį piešinį, skelbia LNK žinios.

– Kaip kilo ši idėja?

– Kai Aurimas perplaukė Atlantą, aš, be abejo, kaip ir daugelis, buvau sužavėtas šiuo žygdarbiu. Tiesiog kilo natūralus noras paieškoti kažkokių idėjų, galbūt atsidėkoti, įamžinti, pabrėžti šį žygdarbį, ir taip pradėjau galvoti po truputėlį – kokia ta forma galėtų būti, nes aš ne tik piešiu ant sienų, bet kartais ir kokią karikatūrą nupiešiu, ar kokią kitą idėją įgyvendinu. Prisiminiau, kad 2018 metais nupiešėme lėktuvą. Čia, apačioje, buvo toks debesis. Tačiau apačia atrodė neišspręsta. Taip sutapo, kad kaip tik apačioje sugalvojome užbaigti piešinį, jį papildyti. Gatvės meno pasaulyje išvis taip yra retai buvę. Tai unikalus gatvės meno kūrinys. Taip pat mes pasikvietėme „Paparazzi“ – slapyvardžiu save vadinantį kūrėją iš Kipro. Jis yra graikas. Menininkas sutiko čia atvažiuoti, rado tam laiko ir mes apie penkias dienas pildėme šią sieną, kol gavosi toks vaizdas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Su kuo piešėte? Ar dažai purškiami, ar teptukais piešėte? Kaip visa tai vyko?

– Daugiausia purškiami dažai. Ir viršų taip pat piešėme, ir apačią. Pradžioje bandėme nuo pastolių dirbti, tik pastoliai „Paparazzi“ pasirodė per sudėtinga. Tada išsinuomojome keltuvą – baigėme piešti piešinį su keltuvu.

– Ką jums, kaip menininkui, reiškia tokio įvykio įamžinimas?

– Man buvo įdomus šis projektas. Tai yra kūrinio papildymas. O Aurimo žygdarbis man yra labai įdomus. Jis mums kaip pavyzdys. Dėkingas jam, manau, kad verta Aurimui skirti šį kūrinį.

Žurnalistė teiravosi apie kūrinį praeivių nuomonės.

„Kaip tau?“ – teiravosi mažo berniuko žurnalistė.

„Gerai“, – atsakė berniukas.

„Ar gražu?“ – klausė žurnalistė.

„Gražu“, – atsakė berniukas.

„O kas gražiau – ar lėktuvas, ar laivas?“ – teiravosi žurnalistė.

„Laivas“, – atsakė berniukas.

„Kodėl?“ – tikslinosi žurnalistė.

„Nes jis myli Lietuvą“, – atsakė berniukas.

„Žmogus stiprus, įveikė tokį atstumą su valtimi vienas – įspūdinga“, – teigė berniuko tėtis.

„Taip ir turi būti. Vienas piešinys viršuje, kitas – apačioje. Ir dangus, ir žemė, ir jūra – viskas, gamta. Mes esame labai patenkinti“, – sakė kalbinta moteris.

„Vakar pamačiau – buvau sužavėta. Labai, labai gerai“, – sakė kita kalbinta moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kodel

neadekvatus komentatoriai savo debiliškas nuomones reiškia viešai?matomai taip bando savo kompleksus uztušuot sededamas ant sopkes su bambaliu...

KAUNIETIS

MATIJOŠAITIS GALĖTŲ PAMĄSTYTI, KAIP KAUNIEČIO A. VALUJAVIČIAUS KELIONĘ ĮAMŽINTI, NE SAVO BUVUSIĄ PROFESIJĄ. NIEKINGA...

Anonimas

Didžiausia beprasmybė - savo kanoją pavadinti Lituanica ir su ja plaukti į ameriką...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS