„Žvangantis miškas“ pasakoja apie pokario rezistenciją Kauno rajone | KaunoDiena.lt

„ŽVANGANTIS MIŠKAS“ PASAKOJA APIE POKARIO REZISTENCIJĄ KAUNO RAJONE

Trumpa kelionė į Kauną supančius miškus ir juose slypinčias partizaninio karo paslaptis, kuriomis dalijasi paskutinieji pokario kovų už laisvą Lietuvą liudininkai. Toks yra „Žvangantis miškas” – režisierės Rūtos Vyžintaitės-Lajienės ir nepriklausomo kūrėjo Ryčio Tito videopasakojimas apie pokario rezistenciją Kauno rajone.

Kūrinį pristato „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizuojamas „Istorijų festivalis“.

Organizatorių teigimu, „Žvangančio miško“ autoriai – nepriklausomi filmų kūrėjai, ne vienerius metus pasitelkdami audiovizualinius pasakojimus, perteikiantys pakaunės, Kauno bei kitų miestų istorijas.

„Tikiuosi, šis filmas mus tartum bakstels ir primins, kad tie senukai troleibusuose, parkuose, laiptinėse – tikri superherojai, išgyvenę neįtikėtinus scenarijus. Išgirsti tuos scenarijus iš jų lūpų liko labai nedaug laiko“, – sako filmo režisierė R. Vyžintaitė-Lajienė.

Ją papildo specialiai šiam filmui garso takelį sukūręs menininkas R. Titas, pabrėždamas, jog filmo herojų stiprybė išreikšta ne tik būtuoju laiku. Nes ir šiandien jie skleidžia tą tvirtą, ypatingą dvasią, įkvepia ne vien praeities istorijomis, bet ir dabarčiai aktualiomis mintimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstutis

Tokie ramūnai karo atveju patys pirmieji Lietuvą parduotų. Tik ant laido didelis riteris. Pasidomėk istorija ir neskleisk šūdmalos

Jonas

To ramunas.Kaip tokie isgamos musu tarpe atsiranda.Galvoju tu saugiai rasai is Piterio

Ramūnas

Viešpatie,ir vėl apie banditus/Leiskite nors prieš Vėlines susikaupti maldai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS