Socialdemokratu tapęs A. Garbaravičius: aš nepabėgau | KaunoDiena.lt

SOCIALDEMOKRATU TAPĘS A. GARBARAVIČIUS: AŠ NEPABĖGAU

„Apie buvusią partiją galiu atsiliepti tik geru žodžiu. Nenoriu jos kritikuoti. Tiesiog taip susiklostė situacija Kaune“, – sakė oficialiai Lietuvos socialdemokratų partijos nariu tapęs Arvydas Garbaravičius.

Maždaug keturios dešimtys Liberalų ir centro sąjungos Kauno miesto skyriaus narių įsiliejo į socialdemokratų gretas. Pionierių pramintu taku gali žengti dar šimtinė liberalcentristų.

„Apie buvusią partiją galiu atsiliepti tik geru žodžiu. Nenoriu jos kritikuoti. Tiesiog taip susiklostė situacija Kaune“, – sakė vakar oficialiai Lietuvos socialdemokratų partijos nariu tapęs Arvydas Garbaravičius.

„Tai nebuvo spontaniškas sprendimas. Jis brendo jau seniai“, – tęsė buvęs Kauno liberalcentristų vedlys. 

„Po nesėkmingų Seimo rinkimų daug diskutavome, kaip toliau dalyvauti politikoje: likti partijoje, su kažkuo bendradarbiauti ar prie ko nors prisijungti. Po gana ilgų svarstymų nuspręsta prisijungti prie socialdemokratų“, – pasakojo kitas naujai iškeptas socialdemokratas Mindaugas Šivickas.

„Aš nieko neišdaviau ir nepabėgau, o socialdemokratus pasirinkau, nes bendradarbiavimas su jų atstovais tęsiasi daugiau nei dešimt metų. Jei ne jie, Kaune nebūtų įgyvendinta daug projektų“, – teigė A.Garbaravičius.

„Ne visus klausimus sprendžiame vienodai, bet labai dažnai sutariame. Partijos viduje daug diskutavome apie galimą Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus narių įsiliejimą. Niekas nepriekaištavo“, – kalbėjo socialdemokratų Kauno miesto skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė.

A.Garbaravičius teigė, kad šiuo metu Kauno miesto savivaldybės taryboje dirbančios Liberalų ir centro sąjungos bei Socialdemokratų partijos frakcijos nesusilies. Jos ir iki šiol neretai balsuodavo vieningai, abi įeina į Kauną valdančios koalicijos sudėtį. Todėl liberalcentristų įsiliejimas į socialdemokratų gretas artimiausiu metu jokios įtakos Kauno miesto valdžios sudėčiai greičiausiai neturės.

„Politinis turizmas vyksta koalicijos rėmuose. Buvo ir anksčiau panašių perėjimų, kurie jokios įtakos galutiniam rezultatui neturėjo. Manau, kad visos tos permainos susijusios su pasiruošimu 2015 m. savivaldybių tarybų rinkimams“, – kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

A.Garbaravičius vadovavo Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriui. Kas taps naujuoju skyriaus pirmininku, paaiškės šią savaitę vyksiančiame susirinkime. Kalbama, kad vedlio vėliava greičiausiai bus įteikta Alvydui Banevičiui.

„Partijos nelaidoju, ji turi pakankamai neblogą struktūrą, žmonių skaičius sumažėjo, bet jų dar yra“, – kalbėjo į skyriaus pirmininko kėdę pretenduojantis A.Banevičius.

Plačiau šia tema skaitykite trečiadienio, spalio 16 d., dienraščio „Kauno diena“ numeryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (82)

ot

Koks čia "politinis turizmas", pagal merą. Tai paprasčiausia politinė prostitucija.

JO

Dabar socdemai galės išsirinkti jį savo vadu, nes ten buvo likusi bala.

Kai nusikalbat

Tai vienas is tu retu politiku, kuris vienoje partijoje isbuvo nuo 1998 metu. Ir pakeite partija ne todel, kad ale bego kur geriau, o todel, kad ana partija mirsta ir ne del AG kaltes. Labai gerai, kad atejo pas socdemus. Dabar bus dvi pagrindines jegos socdemai ir konservatoriai. Manau, kad dauguma piktu komentatoriu, butent, issigandusi puse, nes suvokia, kad taip paprasta cia viskas nebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS