Ant pastato sienos – meno kūrinys, jautriai atskleidžiantis motinos ir kūdikio ryšį | KaunoDiena.lt

ANT PASTATO SIENOS – MENO KŪRINYS, JAUTRIAI ATSKLEIDŽIANTIS MOTINOS IR KŪDIKIO RYŠĮ

  • 9

Kauno cente veikiantys LSMU Kauno ligoninės Krikščioniškieji gimdymo namai nuo šiol trauks praeivių akį – ant pastato sienos nugulė dekoro ir dizaino studijos „Gyva grafika“ darbas „Gija“.

Kūrinys simbolizuoja motinos ir naujagimio ryšį. Pasak vieno iš darbo autorių, menininko Žygimanto Amelyno, piešinys primena Leonardo da Vinčio graviūras ir dera prie solidaus seno pastato.

„Klasikiniam piešiniui įgyvendinti pasirinkta jautri graviūros technika. Nesenstanti, nekintanti bei amžina, kaip ir jausmas, kurį patiria naujagimio susilaukusi šeima. Tai darbas, kuriam nereikia spalvų – jos atsiranda žiūrinčiojo mintyse, asociacijose ir prisiminimuose“, – pasakojo Ž. Amelynas.

LSMU Kauno ligoninės direktorė medicinai prof. Diana Žaliaduonytė pabrėžė, kad Krikščioniškieji gimdymo namai – viena seniausių gimdymo įstaigų Lietuvoje.

„Per metus čia gimsta apie 1 tūkst. naujagimių. Neabejoju, kad šių namų darbuotojų šiluma bei profesionalumas ir toliau padės ateiti į pasaulį dar daugybei kūdikių“, – sakė prof. D. Žaliaduonytė.

Kūrinio autorių ir Krikščioniškųjų gimdymo namų nuotr.

Krikščioniškuose gimdymo namuose susitinka dvi epochos: daugiau nei 90 metų istoriją menanti senoji pastato dalis ir naujas, 2018 m. baigtas statyti modernus priestatas.

Gimdymo namų vadovas Virgilijus Rudzinskas džiaugiasi pastatą papuošusiu kūriniu.

„Mūsų gimdymo namuose pasaulį išvysta kas šeštas kaunietis, o per visą gyvavimo laiką čia gimė apie 100 tūkst. naujagimių, tad piešinys gražiai atskleidžia pastato paskirtį. Kartu kūrinys puikiai dera su turtinga pastato istorija – senoji gimdymo namų dalis, ant kurios ir nugulė šis darbas, statyta dar 1926 m. ir yra išsaugojusi vienos pirmųjų Kauno moterų ligoninių fragmentus.“

Piešiniui finansavimas skirtas iš Kauno miesto savivaldybės programos „Kauno akcentai“.

Kūrinio autorių ir Krikščioniškųjų gimdymo namų nuotr.

Medikai dėkoja menininkams ir „Kauno akcentams“ už išskirtinę pastato puošmeną, kuri džiugins ne tik gimdymo namuose besilankančius tėvelius, bet ir pro šalį einančius kauniečius.

GALERIJA

  • Ant pastato sienos – meno kūrinys, jautriai atskleidžiantis motinos ir kūdikio ryšį
  • Ant pastato sienos – meno kūrinys, jautriai atskleidžiantis motinos ir kūdikio ryšį
  • Ant pastato sienos – meno kūrinys, jautriai atskleidžiantis motinos ir kūdikio ryšį
Kūrinio autorių ir Krikščioniškųjų gimdymo namų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

tadas

tai ne menas ir ne menininkas, tai toks pats tvoras tepliojantis vaikezas tik legaliai. kaip rusai sako - vor v zakone.

Anonimas

Veido bruožai teplionėje siauraakio.,nors būtų gražiai nutepliota..Baisu.

Emigr.

Kažkokia nesąmonė ir vandalizmas,nereikia tokio meno.Kur mes gyvename ,kartais kyla klausimas.Apleistuose rajonuose tokie apteplioti pastatai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS