Apie vairavimo įpročius Kaune – kelių policijos pareigūnų lūpomis | KaunoDiena.lt

APIE VAIRAVIMO ĮPROČIUS KAUNE – KELIŲ POLICIJOS PAREIGŪNŲ LŪPOMIS

Raudonas šviesoforo signalas kartais tampa žaliu ne tik sostinėje, bet ir Kaune. Ne vietoje einantys pėstieji ir chuliganiškai vairuojantys asmenys – apie dažniausius kelių eismo taisyklių pažeidimus kalba patys kauniečiai.

Kauno kelių policijos vadovas sako, kad pareigūnų pajėgos skirstomos pagal patvirtintą priemonių planą ir prioritetus. Pavyzdžiui, šiuo metu daugiausia skaudžių eismo nelaimių įvyksta nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose. Dėl to daugiau pareigūnų patruliuoja būtent ten.

Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas pasakoja, kad pažeidėjus padeda drausminti ir vairuotojų siunčiama vaizdo registravimo įrangos medžiaga. Praėjusiais metais tokių pranešimų gauta daugiau nei 2 tūkst. Vaizdo registravimo įranga ir mieste esančios kameros padeda išsiaiškinti ir kitą dažną pažeidimą Kaune.

„Vairuotojai pradeda kaltinti vienas kitą dėl rikiavimosi taisyklių pažeidimo. Tokiuose eismo įvykiuose yra pakankamai sunku nustatyti eismo įvykio kaltininką. Dėl to eismo dalyviai kreipiasi į policiją, kad išspręstų tuos ginčus, nes patys jau nesugeba, nepildo eismo įvykių deklaracijų“, – LRT televizijos laidoje kalbėjo Kauno kelių policijos Eismo įvykių registravimo skyriaus vyr. specialistas Giedrius Petrauskas.

Plačiau žiūrėkite LRT televizijos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KET

tai ar keliu eismo taisyklemis vadovaujamasi ar iprociais .. idomiai cia

Kaimas2016

Kaunieciai neskiria autostrados nuo miesto gatviu ,ir skaicius ant kelio zenklu nelabai pazysta !!!svarbiausiai mynt gazao kad protas nepaveja tai nesvarbu -medis jeigu ka sustabdys !!!

vairuotojui

Na, tau reikėtų pas psichiatrą, nes tau atrodo, kad viso tavo nevykusio gyvenimo priežastis - policininkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS