Apsilankymas pas ligonį Kauno rajono medikams vos nesibaigė tragiškai | KaunoDiena.lt

APSILANKYMAS PAS LIGONĮ KAUNO RAJONO MEDIKAMS VOS NESIBAIGĖ TRAGIŠKAI

  • 3

„Tai mūsų sėkmės istorija, kuri tik per plauką nesibaigė tragedija“, – taip prieš kelias dienas įvykusį incidentą socialiniame tinklalapyje apibūdina Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos centro medikai.

Apie neeilinę situacija pasakoja pats joje dalyvavęs paramedikas Giedrius.

„Prieš pora dienų su kolege Reda vykome į kvietimą pas lėtine liga sergantį pacientą, kurį dėl pablogėjusios būklės ir artimųjų prašymo buvo nutarta transportuoti į skubios pagalbos skyrių. Artimųjų buvo paprašyta padėti iki greitosios medicinos pagalbos (GMP) neštuvų lauke pernešti pacientą turimais minkštojo tipo neštuvais, svorį paskirstant trims asmenims. Pacientą nešiau aš ir du artimieji. GMP transportavimo neštuvai buvo paruošti lauke, nes dėl laiptų sistemos į namus ir prieangio išplanavimo nebuvo galima su jais privažiuoti prie paciento. Nešant pacientą iš namų į lauką gelžbetoniniais laiptais, laiptų ir jų aikštelės konstrukcija staiga lūžo ir mes visi trys nešantieji, kartu su pacientu, apie vieną metrą kartu su visa konstrukcija kritome žemyn. Po šio incidento namiškiai nenukentėjo, papildomai apžiūrėjus pacientą traumos požymių irgi neaptikome. Aš susimušiau kelio girnelę. Priėmimo skyriuje atlikus rentgeno kontrolę, kelio kaulinės dalies pažeidimų nesimatė“, – taip tos lemtingos dienos detales apibūdina medikas.

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos centro nuotr.

Kartu su Giedriumi nelaimės vietoje buvusi brigados vadovė Reda taip pat pasidalijo savo išgyvenimais.

Nešant pacientą iš namų į lauką gelžbetoniniais laiptais, mes, kartu su pacientu, su visa konstrukcija kritome žemyn.

„Apie laiptų avarinę būklę informuoti nebuvome, išoriškai pavojaus nesimatė. Paciento būklė buvo stabili, po incidento nepakito, trauminių sužalojimų nesimatė. Nei pacientas, nei artimieji jokių nusiskundimų neišsakė. Aš prižiūrėjau paciento transportavimą lydėdama iš paskos, ir man bežengiant žingsnį per slenkstį, laiptai sugriuvo! Aš spėjau atsitraukti ir akimirkai likau stovėti tarpduryje viršuje, o kolega su kitais nugarmėjo žemyn. Greit išbėgau pro kitą namo išėjimą teikti pagalbą. Mums pasisekė, kad niekas nenukentėjo, tik kolega Giedrius patyrė kojos kelio sumušimą. Pacientą pristačius gydymui, mūsų brigada po patikrinimo tęsė darbą.

Ir kas atsakys, kur yra saugumo ribos? Džiaugiamės, kad mūsų medikai išvengė rimtų sužalojimų, o šia istorija dalinamės norėdami dar kartą pakviesti visus būti budriais ir atsargiais, nes šioje situacijoje labai tinka posakis: „Ir lazda kartais iššauna““, – patarimais įrašą socialiniame tinkle baigia brigados vadovė.

GALERIJA

  • Apsilankymas pas ligonį Kauno rajono medikams vos nesibaigė tragiškai
  • Apsilankymas pas ligonį Kauno rajono medikams vos nesibaigė tragiškai
Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tai jau taip...dirba sunkų,atsakingą darbą,tik kažkodėl Lietuvoje dar ir tarybiniais laikais med.felčeriais dirbdami, negalėjo nei užsidirbti pinigų,nei darbo apsauga buvo aprūpinti.O Raseinių rajone,vykdama pas gimdyvę,med. felčerė brisdama per pusnis ,pustant ir žuvo.Taigi ,dabartiniai paramedikai,privalo būti apdrausti,ir gauti priedą už kenksmingą,pavojingą darbą.Ar ne taip,SA ministre p.Verygą?

xxx

o kas priziuri namo technine bukle?

man svarbu

Greitosios paramedikai dirba tikrai pavojingą darbą. Tik kada tai suppras tie, kas priima sprendimus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS