Ar atlaidūs lietuviai? (apklausa gatvėje) | KaunoDiena.lt

AR ATLAIDŪS LIETUVIAI? (APKLAUSA GATVĖJE)

Jauni, brandaus ir jau solidaus amžiaus žmonės. Skubantys gatve, bet sustojantys akimirkai atsakyti į vieną mūsų pateiktą klausimą. Šį kartą – apie atleidimą.

Albinas Tamulaitis, chorinio dirigavimo specialistas, teatrologas (78 metų)

Atleidimas – žmogaus moralės pagrindas. Jei neatleidžiu kitam, tai ir man nebus atleista. Smulkių įžeidimų patiriu kaip ir kiekvienas, bet juos greitai užmirštu. Didelių įžeidimų nepatyriau ir nuoširdžiai galiu pasakyti – neturiu priešų. Atleisti mes turime už viską. Ir už baisius dalykus – vagystę, išdavystę, žmogžudystę. Nes kiekvienas galime suklysti ir nukrypti į didelius nusikaltimus.

Elena Žižiūnienė, kraštotvarkos specialistė (59 metų)

Atleidimas – kito žmogaus suvokimas, pritaikant sau taisyklę – nedaryk kitam to, ko nenorėtum, kad darytų tau. Nemalonių smulkmenų buvo, atleidau ir man atleido. Bet didelių dalykų ar didelės širdies nuoskaudos nepatyriau ir nereikėjo nei kitam, nei man už kažką labai blogo atleisti. Ar yra dalykų, už kuriuos neturėtume atleisti? Negalima atleisti tiems, kurie specialiai eskaluoja, sukelia karus ir kitas baisias tragedijas.

Agnė, medikė iš Vilniaus (30 metų)

Tai žmogaus sielos dosnumas. Turime pasistengti atleisti viską ir nenešioti savyje pykčio. Bet ne visada pavyksta viską atleisti. Nesu atleidusi draugei, kuri mane išdavė. Taip, dėl vyro.

Sandra Urbonavičiūtė, MRU Teisės ir policijos veiklos studentė (20 metų)

Atleidimas – tai supratimas, kad visi esame žmonės ir visi klystame. Visko būna, tačiau išskirtinių dalykų mano gyvenime nebuvo. Ir už kažką svarbaus atleisti nereikėjo nei kitiems, nei man. Tačiau neturėtume atleisti visko. Atsižvelgus į aplinkybes, neatleisčiau žmogžudystės, išdavystės, neištikimybės.

Modestas, informacinių technologijų studentas (23 metų)

Atleidimas – žmogui, kuris padarė kažką blogo, parodyti širdį. Artimam žmogui ar pažįstamam atleisti reikėtų beveik viską. Esu atleidęs už smulkmenas, suktybes, nedideles apgavystes. Žmogžudystė? Priklauso nuo labai daug aplinkybių, nežinau, ar atleisčiau už artimo žmogaus žmogžudystę. Sunku kai kuriuos dalykus dabar vertinti. Ir tik patyręs, išgyvenęs turbūt galėtum atsakyti, atleistum ar ne.

Vytenis Utaras, finansų bendrovės darbuotojas (27 metų)

Atleidimas – savo kalčių pripažinimas. Visų pirma turbūt tai atsisukimas į save. Kai tu nekaltini viso pasaulio, kito žmogaus dėl savo problemų. Ir supranti, kad kai kur gal ir tu pasielgei neteisingai. Bandai suprasti kitą žmogų, kodėl jis taip pasielgė. Kodėl tu, ar tau turėtų atleisti? Vieno atsakymo nėra, bet turėtų būti bendras supratimas. Labai lengva  pasakyti, kad turėtume už viską atleisti, bet nežinau, kaip reaguočiau, jei man kažkas baisaus atsitiktų. Tačiau bet kokiu atveju yra lengviau gyventi be pykčio, atleidus kitam žmogui.

GALERIJA

  • Ar atlaidūs lietuviai? <span style=color:red;>(apklausa gatvėje)</span>
  • Ar atlaidūs lietuviai? <span style=color:red;>(apklausa gatvėje)</span>
  • Ar atlaidūs lietuviai? <span style=color:red;>(apklausa gatvėje)</span>
  • Ar atlaidūs lietuviai? <span style=color:red;>(apklausa gatvėje)</span>
  • Ar atlaidūs lietuviai? <span style=color:red;>(apklausa gatvėje)</span>
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pilietis

Atleisti negalima,nes Dievas taip pat neatleidžia,bausmė būna visiem paskirta,anksčiau ar vėliau,už padarytas skriaudas .10 Dievo įsakymų,niekad nedaryk kitiem to,ko nenorėtum, kad tau tą padarytų.Nes už skriaudą,įžeidimą ,sukeltą skausmą bausmė sugrįžta bumerangu.

kaip galima atleisti

jegu tave isdave, suvare peili i nugara-degradu liberalu sajudis

Niekada

Niekada neatleisiu tai barakudai kuri man pagimdė nuostabią dukrą, ir dabar šantažuoja turtu jau 6 metai. tegul ji dega pragare.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS