Ar jūsų parama pasiekė tuos, kuriems skyrėte? | KaunoDiena.lt

AR JŪSŲ PARAMA PASIEKĖ TUOS, KURIEMS SKYRĖTE?

Galimybe paskirti 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GMP) naudojasi daugybė žmonių. Kai kurių jų laukia nusivylimas, nes kai kuriais atvejais pasirinkta organizacija lieka be indėlio.

Neseniai feisbuke savo situacija pasidalijo Goda. Laimei, po kelių dienų viskas išsisprendė, tačiau taip pavyksta ne visais atvejais.

„Gal kas iš draugų šiemet susidūrėte su panašia situacija? Kaip ir kasmet savo procentus nuo GPM buvau paskyrusi fondui „Natus Vincere“, tačiau prieš tris savaites gavau Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pranešimą, kad prašymas nebus įvykdytas, nes GPM deklaracijos nepateikiau laiku. Iš tiesų GPM deklaruoju jau gal 20 metų, esu suinteresuota ir pati, nes taip man sugrąžinama GPM permoka. Tą patį padariau ir šiemet, nustatytu laiku, tačiau, pasirodo, nors pasirašiau mobiliuoju parašu, kažkokiu man nesuvokiamu būdu deklaracija neišsisaugojo sistemoje. Apie tai sužinojau tik gavusi VMI pranešimą apie laiku nepateiktą deklaraciją jau po numatyto deklaravimui termino“, – sakė Goda.

Ji išgirdo, kad tokia – ne vienintelė. Raštu kreipėsi į VMI, o laukdama atsakymo savo istorija pasidalijo viešai. Komentaruose žmonės išsakė įvairių nuomonių ir papasakojo savo patirtis.

Į VMI kreipėsi ir „Kauno diena“. Kol laukėme jų atsakymo, Goda paskelbė, kad jos situacija išsisprendė.

Skundai yra analizuojami ir vertinami individualiai, atlikus analizę priimamas sprendimas prašymą įgyvendinti arba ne.

Kauno apskrities VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Daiva Baniulienė „Kauno dienai“ nurodė, kad šiemet VMI sulaukė dešimties skundų dėl neįvykdytų prašymų paramai skirti, kai laiku nebuvo pateiktos metinės pajamų deklaracijos.

„Šie skundai yra analizuojami ir vertinami individualiai, atlikus analizę priimamas sprendimas prašymą įgyvendinti arba ne“, – teigė D. Baniulienė.

Paprašėme palyginti, kiek pernai ir užpernai buvo daugiau / mažiau atvejų, kai 1,2 proc. GPM nebuvo pervesta dėl nepateiktos ar ne laiku pateiktos GMP deklaracijos. Praėjusiais metais dėl laiku nepateiktos deklaracijos VMI neįvykdė 15,2 tūkst. prašymų paramai skirti, šiais metais – 11,4 tūkst.

„Atkreipiame dėmesį, kad prašymai taip pat neįvykdomi, jei gyventojas per metus negavo apmokestinamųjų pajamų, nuo kurių galėtų būti skaičiuojama pajamų mokesčio dalis, taip pat gyventojas nepašalino pajamų mokesčio deklaracijose esančių trūkumų arba nepateikė prašomų dokumentų“, – komentavo D. Baniulienė.

Anot jos, dalis prašymų gali būti neįvykdyti dėl to, kad gyventojai skyrė paramą juridiniams asmenims, jau nebeturintiems teisės gauti pajamų mokesčio dalies. Daliai paramos gavėjų parama nepervesta, nes jie nesusitvarkė su banko sąskaitomis susijusių klausimų arba nepateikė paramos gavimo ir panaudojimo ataskaitų.

„Atlikus analizę, jokių sistemos klaidų, dėl kurių gyventojų pateiktos metinės pajamų deklaracijos nebuvo priimtos laiku, nenustatyta“, – akcentavo VMI atstovė.

VMI primena, kad šiais metais 455 tūkst. gyventojų paramai skyrė rekordinę 29 mln. eurų sumą. Išsami skirtos paramos statistika skelbiama VMI svetainėje www.vmi.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

....../

,, Pasiekė pasiekė "ORGANIZATORIAI turtuose maudosi kaip inkstai taukuose....TEIKIT TOLIAU PARAMĄ MAISTUI , VAISTAMS , GINKLAMS , KULTŪRAI ATSTATYTI IR VISKAM ... PIRMYN.....

Ipatingai

gudriai ir protingai pasielge tie, kurie parama skyre per ohmana.

kaunietis

Kol Lietuvoje bujos tokie aferistai kaip Tapinas patarciau niekur nemoketi jokiu paramu. Nes jos tikslo nepasiekia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS