Artėjant masinei vakcinacijai Karštoji linija ieško pastiprinimo | KaunoDiena.lt

ARTĖJANT MASINEI VAKCINACIJAI KARŠTOJI LINIJA IEŠKO PASTIPRINIMO

  • 1

Nenumaldomai artėjant masinės vakcinacijos pradžiai, skiepams gyventojus registruosianti Karštoji linija ieško pastiprinimo. Jau dabar pradedama ruoštis išaugsiantiems skambučių srautams, todėl Karštosios linijos atstovai ragina nelikti abejingiems ir sako, kad šiame darbe svarbiausia – atidumas ir noras padėti kitiems.

„Karštajai linijai 1808 norime pridėti dar daugiau jėgos. Ieškome super-agentų norinčių registruoti gyventojus masinei vakcinacijai nuo COVID-19. Tu būsi atsakingas, kad kiekvienas skambinantis Lietuvos gyventojas būtų užregistruotas skiepui nuo COVID-19. Šioms pareigoms svarbu atidumas ir noras padėti kitam!“ – rašoma Kauno GMPS pranešime.

Karštosios linijos atstovai taip pat, kokiomis asmeninėmis savybėmis turėtų pasižymėti žmonės, norintys talkinti vykdant registraciją į vakcinaciją.

„Jeigu tu: lengvai bendrauji, sugebi nuoširdžiai rūpintis klientais, mielai dirbi komandoje, nesipyksti su kompiuteriu, gali susikalbėti lietuvių kalba. Mes siūlome: visas socialines garantijas, laiku mokamą atlyginimą, draugišką kolektyvą, patogią darbo vietą“, – vardijama pranešime.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Apie būtinybę sutelkti jėgas vykdant registraciją feisbuke pasisakė ir Kauno miesto savivaldybės atstovai. „Greitu metu prasidės masinė vakcinacija. Kad ji vyktų sklandžiai, būtina iš anksto pasiruošti didesniems informacijos srautams ir krūviams, todėl Karštajai 1808 linijai reikalingas pastiprinimas. Labai reikalingi atidūs, atsakingi ir padėti žmonėms norintys darbuotojai, kurių kiekvienas skambutis prisidėtų, kad vakcinavimo procesas vyktų kuo sklandžiau bei greičiau, nes nuo to tiesiogiai priklauso kada pagaliau grįšime į įprastą gyvenimo ritmą“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Primename, kad apie reikalingą pastiprinimą Karštosios linijos atstovai informavo dar savaitės pradžioje. Kaip BNS sakė Kauno GMPS, koordinuojančios Karštosios linijos darbą, vadovas Nerijus Mikelionis, siekiant aprėpti išaugsiančius srautus dvigubinamos darbuotojų pajėgos. „Dėl terminų dar šiek tiek yra diskutuojama, bet planuojame pilnu pajėgumu pradėti dirbti nuo gegužės vidurio ir labai tikimės, kad didžioji dalis žmonių vis dėlto registruosis internetu vakcinacijai ir tik mažesnioji dalis, taip noriu tikėti, skambins telefonu į 1808 vakcinavimo liniją“, – BNS sakė N. Mikelionis.

Pasak jo, skambučių centre bus įsteigiama 60 papildomų darbo vietų, todėl reikės samdyti 120 darbuotojų – antra tiek, kiek šiuo metu dirba šiame centre.

„Terminas yra maksimaliai suspaustas. Turint galvoje, kad laukiame tikrai didžiulių besikreipiančiųjų srautų, mums reikia labai išplėsti savo infrastruktūrą, pradedant patalpomis, baigiant žmogiškaisiais resursais“, – sakė greitosios pagalbos stoties vadovas.

Ruošiasi išaugusiems srautams

N. Mikelionio teigimu, esant itin dideliam skambinančiųjų antplūdžiui taip pat numatyta galimybė įsigyti skambučių centrų paslaugas.

Nuo gegužės 3 dienos įsigaliosiančiame įsakymo pakeitime dėl Karštosios linijos darbo organizavimo numatyta, kad ji registruos į savivaldybės paskirtas skiepijimą COVID-19 ligos organizuojančias įstaigas. Telefonu užsiregistruoti galės ir prioritetinėms grupėms priklausantys gyventojai, registruoti bus galima ir kitą asmenį.

Šiuo metu Karštoji linija telefonu bei interneto puslapyje vykdo registraciją koronaviruso tyrimams, tačiau, pasak N. Mikelionio, ši funkcija pradėjus registruoti skiepams nenukentės. „Tai bus atskiros dvi struktūros ir bus dedikuotos darbo vietos atskirai tyrimų registracijai ir atskirai vakcinacijai“, – sakė jis.

Karštoji linija taip pat vykdys ir elektroninę registraciją skiepytis. Šiuo metu ji elektroniniu būdu registruoja koronaviruso tyrimams. Registracija bus vykdoma Ekstremalių situacijų valdymo informacinėje sistemoje. Pasak N. Mikelionio, šiuo metu yra perdaromas 1808.lt puslapis, siekiant jį supaprastinti. „Darome viską, kad technologijos atlaikytų, bet visi suprantame, kad technologijos toks dalykas, kuris tiesiogiai priklauso nuo srautų dydžio ir visko gali būti“, – kalbėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kas ta masinė vakcinacija ?

O tai kas vyksta dabar ? Ar tai ne masinė vakcinacija? Nesuprantu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS