Atnaujinta Vienybės aikštė perduodama kauniečiams (vaizdo įrašas) | KaunoDiena.lt

ATNAUJINTA VIENYBĖS AIKŠTĖ PERDUODAMA KAUNIEČIAMS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 33

SBA grupė baigė Kauno Vienybės aikštės rekonstrukcijos darbus ir tarptautinį pripažinimą už architektūrą pelniusią dovaną įteikia miestui. Kviečiame nuotoliniu būdu pasižvalgyti po atgimusią aikštę, kurios pabaigtuvės simboliškai pažymimos netikėtu ir kontrastingu Kauno atlikėjų pasirodymu bei įjungiant moderniausią šalyje fontaną.

Atnaujindama Vienybės aikštę, SBA siekė esminio tikslo – kad pagrindinė Kauno erdvė taptų vieta, kurioje gera būti ir laiką leisti įvairaus amžiaus kauniečiams bei miesto svečiams, tiesiog – „Laimingų žmonių aikštė!“.

SBA bendrovė „Urban Inventors“ Vienybės aikštės atnaujinimo darbus pradėjo 2017 m. antroje pusėje. Per rekonstrukciją iš esmės atnaujinta viršutinė aikštės dalis – paklota nauja šviesi danga, įrengtos žalumos oazės su 5 tūkst. įvairių augalų, pasodinta keliolika brandžių medžių, rankomis suformuoti unikalūs plastiški balto betono liejiniai. Aikštę papuošė moderniausias šalyje šokantis 40- ties purkštukų fontanas, taip pat dirbtinis upelis, įrengti suoliukai ramiam poilsiui, apšvietimas, sutvarkytos aikštės prieigos, įrengta požeminė stovėjimo aikštelė. SBA investicijos į projektą viršijo 10 mln. eurų. Tai istoriškai didžiausia investicija į centrinę miesto aikštę Lietuvoje.

Kauno savivaldybė prie Vienybės aikštės rekonstrukcijos prisidėjo nupirkdama naują granito dangą.

Šalia Vytauto Didžiojo karo muziejaus, Laisvės paminklo ir SBA plėtojamo BLC verslo centro nusidriekusios Vienybės aikštės architektūrinę koncepciją sukūrė tarptautinė architektūros ir dizaino kompanija „3Deluxe“. Įgyvendinimo projektą kartu su šia kompanija rengė architektas Rimantas Giedraitis. Prieš pusantrų metų Vienybės aikštės architektūrinė koncepcija pelnė aukščiausią įvertinimą tarptautiniuose Vokietijos parlamento įsteigtos Dizaino Tarybos apdovanojimuose. Projektą nugalėtoju kategorijoje „Miesto erdvė“ pripažino iš garsių architektų ir dizainerių sudaryta tarptautinė žiuri. Lietuvoje įgyvendinamam projektui toks pripažinimas atiteko pirmą kartą istorijoje.

Šalia Vienybės aikštės SBA grupės įmonė „Urban Inventors“ plėtoja A klasės verslo centrų kompleksą BLC 2, kuris baigtas prieš kelis mėnesius. Bendros grupės investicijos į aikštės rekonstrukciją ir aplinkos sutvarkymą sudaro apie 40 mln. eurų.

Vaizdo įrašas:

 
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Nustebęs

Ir dar. O kur mūsų senosios kultūros paveldas, kur istorinė atmintis?? Ar negalėjo architektai aikštėje surasti bent kelias vieteles senoviškiems tualetams su senoviška širdele?

Apgailetina

Vienintelis skverelis su medziais Laisves alėjoje likęs prie muzikinio teatro. Oligarchai gyvena uzmiestyje dvaruose ir kvėpuoja grynu oru..Cha,Cha.

123

karantinas negalioja visi be kaukiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS