Atsiradus Kakės Makės batutams užfiksavo vandalizmo protrūkį: to nebuvo per 35 metus | KaunoDiena.lt

ATSIRADUS KAKĖS MAKĖS BATUTAMS UŽFIKSAVO VANDALIZMO PROTRŪKĮ: TO NEBUVO PER 35 METUS

  • 27

Penktadienį prasidėjus Kauno mugei visas miesto centras tapo sausakimšas žmonių. Ne išimtis ir Steigiamojo Seimo aikštė, kurioje mažiesiems įrengti Kakės Makės batutai. Tačiau sekmadienio rytą akyliems kauniečiams pro akis nepraslydo nuniokotas gatvės šviestuvas, kuris, pasak jų, čia sėkmingai buvo nejudinamas kone 35 metus.

Į portalo redakciją ankstų sekmadienio rytą paskambinusi Oksana neslėpė liūdesio. Pasak kaunietės, po nakties Steigiamojo Seimo aikštėje nulaužtas apšvietimo stulpas. Ir ne tik nulaužtas, bet visiškai išrautas iš žemės. 

„Vaikų ir jų tėvų sujudimą šioje aikštėje pastebėjau jau nuo pat penktadienio. Tuomet dėmesį atkreipiau į iškilusius batutus. Pagalvojau, kad vieta gal ir nėra labai tinkama, tačiau mačiau, kad lankytojų čia netrūksta“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo pašnekovė.

Ko tik šita aikštė nėra mačiusi. Bet šviestuvas nuverstas pirmą kartą per 35 metus, kiek čia gyvenu.

Moteris teigė, kad pro šią vietą jai tenka praeiti kone kasdien – ne tik į darbą, bet ir išėjus pavedžioti augintinio. Tačiau šios dienos pasivaikščiojimą aptemdė pamatytas vaizdas. 

„Pamačiusi nuniokotą apšvietimo stulpą susimąsčiau – kokiu būdu tą padaryti? Jis ne tik išrautas iš žemės, bet ir perlaužtas. Šioje aikštėje ir taip ganėtinai tamsu, likę šviesti tik kokie 8 šviestuvai. Po šios nakties jų liko dar mažiau. Gal nedrausmingą jaunimėlį traukia naujai atsiradusi pramoga?“ – klausimus vieną po kito žeris Oksana.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Pasiteiravus skaitytojos, gal tai tik sutapimas, kad vandalizmo protrūkis įvyko tik atsiradus batutams, kaunietė teigė, kad to nėra buvę daugelį metų.

„Ko tik šita aikštė nėra mačiusi. Bet šviestuvas nuverstas pirmą kartą per 35 metus, kiek čia gyvenu“, –  argumentuoja pašnekovė.

Skaitytoja nuogąstauja, kad šiandien dar veikiančioje pramogos vietoje nulaužtas stulpas gali tapti ir nelaimingo atsitikimo kaltininku.

„Juk ten eina visa galybė laidų. Kas žino, kokiame jie stovyje dabar, kai stulpas išrautas. O jei kuris nors vaikas, atėjęs pažaisti, ims ir prie jų prisilies?“ – apie blogesnį scenarijų pasvarsto Oksana.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Portalui susisiekus su bendrovės „Kauno gatvių apšvietimas“ avarine tarnyba ir pasiteiravus, kada ši problema bus išspręsta, sulaukta kiek netikėto atsakymo.

„Šis stulpas buvo nulaužtas šią naktį, esame gavę pranešimą. Darbų imsimės pirmadienį, nes šiandien nedirbame“, – sakė bendrovės atstovas.

Patikslinus, kad ši situacija gali būti pavojinga, avarinės tarnybos telefonu atsiliepęs vyras teigė, kad tai įvertinti galima tik nuvykus į vietą.

Primename, kad pamačius tokią ar panašią situaciją Kauno mieste galima skambinti „Kauno gatvių apšvietimo“ avarinei tarnybai telefonu +37068553552.

GALERIJA

  • Atsiradus Kakės Makės batutams užfiksavo vandalizmo protrūkį: to nebuvo per 35 metus
  • Atsiradus Kakės Makės batutams užfiksavo vandalizmo protrūkį: to nebuvo per 35 metus
  • Atsiradus Kakės Makės batutams užfiksavo vandalizmo protrūkį: to nebuvo per 35 metus
"Kauno dienos" skaitytojos nuotr.
Gairės: Kakės Makės batutai, batutai, Steigiamojo Seimo aikštė, pramoga vaikams, nulaužtas apšvietimo stulpas, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

bbd

kake-make man asociuojasi su kake srake kuri sakydavo tik svelniau zuikeli

rašytojams

gal nors perskaitykit, kas yra Kakė Makė , apie ką visa tai ir nestatykit savęs į durniaus vietą.Beje, Pinokis, ar Čipolinas taip pat gali nepatikti .Gal tada sėdėkit, bezdėkit ir žiūrėkit "nu pogody"

Kas yra kaka?

Save gerbiantys žmonės niekada neis į renginius "Kakė makė", nes pats pavadinimas pasako, kad tai šūdina masė. Kaka gi šūdas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS