Aukštųjų mokyklų jungimasis: Kaune atsiras Lietuvos inžinerijos kolegija | KaunoDiena.lt

AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ JUNGIMASIS: KAUNE ATSIRAS LIETUVOS INŽINERIJOS KOLEGIJA

  • 11

Stiprinant aukštojo mokslo studijas Lietuvoje, dviejuose regionuose atsiras nauji aukštųjų mokyklų padaliniai, Kaune – Lietuvos inžinerijos kolegija.

Vyriausybė šią savaitę pritarė trims aukštųjų mokyklų pateiktiems jungimosi projektams: Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla taps VILNIUS TECH padaliniu Klaipėdoje, Marijampolės kolegija – Mykolo Romerio universiteto padaliniu Marijampolėje, o Kauno technikos kolegija ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija taps Lietuvos inžinerijos kolegija.

Kauno technikos kolegijos direktorė Lina Girdauskienė tikisi, kad taip inžinerinės kompetencijos bus sutelktos vienoje institucijoje ir bus galima atliepti vis labiau augantį inžinierių poreikį darbo rinkoje.

„Tai suteikia galimybę investuoti į personalą ir jo kompetencijas, studijų, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros infrastruktūrą. Investicijomis planuojame ne tik atnaujinti turimą studijų bazę, bet ir kurti naujas laboratorijas tiek jau turimose patalpose, tiek Kauno Aleksoto inovacijų pramonės parke“, – sakė L. Girdauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tokia tiesa

Kokia aukštoji mokyla kolegija - buvo technikumas po to aukštesnioji mokykla dabar kolegija

2 JUOZUI

Tai kiek lyčių yra?

hmm

atrodo, kad su kiekvienu sujungimu praplaunami EU pinigėliai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS