„Autokausta“ daugiau nei dešimtmetį be teisinio pagrindo naudojosi „Kauno vandenų“ sklypu | KaunoDiena.lt

„AUTOKAUSTA“ DAUGIAU NEI DEŠIMTMETĮ BE TEISINIO PAGRINDO NAUDOJOSI „KAUNO VANDENŲ“ SKLYPU

  • 30

Buvusio Kauno savivaldybės administracijos vadovo galimos korupcijos tyrime figūruojanti statybų bendrovė „Autokausta“ daugiau nei dešimtmetį be jokio teisinio pagrindo naudojosi 2 ha „Kauno vandenų“ sklypu.

Kaip ketvirtadienį skelbia naujienų portalas delfi.lt, vėliau bandyta santykius įteisinti, sudaryta sandėliavimo paslaugų teikimo sutartis.

Kaip portalą informavo Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) atstovas Ruslanas Golubovas, paaiškėjus, kad ne visas valstybinės žemės sklypas Marvelės gatvėje yra naudojamas pagal jam nustatytą naudojimo paskirtį ir būdą, pradėta administracinio nusižengimo byla dėl galimo sklypo nuomos sąlygų pažeidimo.

Teisėsauga įtaria, kad buvęs Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas paėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš bendrovės „Autokausta“ vadovo Juozo Kriaučiūno už palankius sprendimus sudarant ir vykdant statybų, rangos darbų sutartis.

Pasak teisėsaugos, tai didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

STT, Vilmanto Raupelio, Justinos Lasauskaitės, Evaldo Šemioto nuotr.

Taip pat areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra septynženklė, taip pat areštuota 15 J. Kriaučiūnui priklausančių nekilnojamojo turto objektų.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius V. Šiliauskas vedamas į teismą

Justinos Lasauskaitės, Vilmanto Raupelio nuotr.

„Autokaustos“ vadovas J. Kriaučiūnas vedamas į teismą

Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

JUOKINGIAUSIA

KAD Kauno Vandenys už žemės nuomą susimoka. KAD neprieštaravo, jog j laisvoje teritorijoje įsikurtų Autokausta... BET vis tiek , kažkieno norais, vykdomas tyrimas. Tikras absurdas.

NEJUOKINGA

Taip pat areštuota apie 170 V. Šiliauskui priklausančių nekilnojamojo turto objektų, kurių rinkos vertė, pasak STT, yra septynženklė Žmonės kaip mano o iš kokių aukso aruodų pas šita senį tokie turtai?Iš kur??????? Ir turto mokesčio tokiems pad....neuždėjo niekas.....

broliai dvyniai

Jedinaja Rosija ir Vieningas Kaunas. Vienodos poniatkės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS