Šalikelėse palikti automobiliai su reklama: pažeidėjai ieško neapmokestintų vietų | KaunoDiena.lt

ŠALIKELĖSE PALIKTI AUTOMOBILIAI SU REKLAMA: PAŽEIDĖJAI IEŠKO NEAPMOKESTINTŲ VIETŲ

Automobilius su reklama šalikelėse paliekantys pažeidėjai nesiliauja piktnaudžiauti. Tai tenka konstatuoti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistams.

„Superkame automobilius“, „Kondicionierių pildymas“ – dažniausiai tokie užrašai matomi ant šalikelėse paliktų automobilių.

„Transporto priemones mėginama palikti matomose miesto vietose – judriausiose gatvėse arba prie prekybos centrų. Viena svarbi detali – tai vietos, kuriose automobilių stovėjimas neapmokestintas“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis.

Piktybiškiems pažeidėjams, nepatraukusiems neeksploatuojamų transporto priemonių, surašomi protokolai, skiriamos baudos.

Anot jo, tokių pažeidimų šiuo metu Kaune daugėja. Informaciją apie ne vietoje paliktus ir ne pagal paskirti naudojamus automobilius Viešosios tvarkos skyriaus specialistai surenka reguliariai rengiamų reidu metu, taip pat nuolat sulaukia pranešimų iš gyventojų ir įmonių.

„Piktybiškiems pažeidėjams, nepatraukusiems neeksploatuojamų transporto priemonių, surašomi protokolai, skiriamos baudos. Išskirtiniais atvejais, ypač kai nenustatomi transporto priemonės savininkai, bešeimininkiai automobiliai nutempiami į transporto priemonių saugojimo aikštelę. Šiuo metu skyriuje vykdomi procesiniai veiksmai dėl devynių automobilių su reklaminiais užrašais. Du iš jų buvo nutempti, keturių transporto priemonių savininkams buvo skirtos administracinės nuobaudos“, – informavo G.Gatulis.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Už reklamos naudojimo reikalavimų ir draudimų nesilaikymą numatyta bauda nuo vieno 140 iki 300 eurų, už pakartotinį nusižengimą – nuo 560 iki 900 eurų.

G.Gatulis atkreipė dėmesį, kad ne vietoje paliktos Transporto priemonės vežamos į Kauno miesto savivaldybės nuosavybės teise valdomą stovėjimo aikštelę ir saugomos tol, kol atsiranda teisėtas savininkas arba teismas priima sprendimą pripažinti transporto priemonę bešeimininkiu turtu ir perduoti valstybei ar savivaldybei, kuri transporto priemonę utilizuojama ar realizuoja teisės aktų nustatyta tvarka.

Pasiteiravus, ar neeksploatuojamą transporto priemonę su reklaminiu užrašu galima pastatyti privačioje valdoje, G.Gatulis paaiškino: „Jei akivaizdžiai matosi, kad tai privati valda ir tai nėra bendrojo naudojimo vieta. Transporto priemonėms su reklamomis ir privačioje valdoje reikalingas savivaldybės leidimas reklamai skleisti.“

GALERIJA

  • Šalikelėse palikti automobiliai su reklama: pažeidėjai ieško neapmokestintų vietų
  • Šalikelėse palikti automobiliai su reklama: pažeidėjai ieško neapmokestintų vietų
  • Šalikelėse palikti automobiliai su reklama: pažeidėjai ieško neapmokestintų vietų
  • Šalikelėse palikti automobiliai su reklama: pažeidėjai ieško neapmokestintų vietų
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

To Kostas

O tu bent pranesei seniunijai ar savivqldybei apie ta graba? Operatyviai pqsalina jei pasibaigusi Technine apziura

Kaunietis

Nejaugi negalima išrašyti baudos,taigi yra tel.nr.pasiskambinti,susitarti dėl auto pirkimo,ir viskas.Ar čia labai sudėtingą spec.operacija reikia organizuoti...kažkaip sudaryta problema lygioje vietoje.

Kur VMI

Ziuri juodziausi pinigai treperkupu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS