Bename tapusi buvusi troleibuso vairuotoja: į Nakvynės namus kojos nekelsiu | KaunoDiena.lt

BENAME TAPUSI BUVUSI TROLEIBUSO VAIRUOTOJA: Į NAKVYNĖS NAMUS KOJOS NEKELSIU

P.Lukšio gatvėje, prie „Iki“ prekybos centro kiemo sienos, jau ne pirmus metus dienas leidžia namų neturinti moteris.  Ji dažniausiai sėdi  ant metalinių laiptelių prie šalia esančio šiukšlių konteinerio. Netoliese gyvenantys kauniečiai jau spėjo šią moterį  įsidėmėti.

Pirmadienį Kaune pasnigo, žemę padengė sniegas. Maniau, kad benamės moters prie prekybos centro sienos nebus. Tačiau šiandien po pietų ji buvo sau įprastoje vietoje. Tiesa, ne atsisėdusi ant laiptelių, kaip yra įpratusi, o atsistojusi šalia jų.

Paklausta, kodėl žiemą nenori apsistoti Nakvynės namuose, Adele prisistačiusi moteris atsakė: „Jokiu būdu nenoriu į Nakvynės namus. Man ten labai nepatiktų. Augau vaikų namuose, internate. Nebuvo smagu“.

Pastogės neturinti Adelė teigia, kad nakčiai permiegoti į savo butą ją priima viena moteris, kuriai reikalinga priežiūra. „Aš ją slaugau, o ji man leidžia nakvoti. Tačiau dieną ten būti aš nenoriu, man ten liūdna. Būdama lauke, stebiu gamtą, žmones. Nejaugi turėčiau sėdėti tarp keturių sienų ir laukti mirties“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo benamė.

Būdama lauke, stebiu gamtą, žmones. Nejaugi turėčiau sėdėti tarp keturių sienų ir laukti mirties.

Adelė dažniausiai laiką leidžia sėdėdama ant metalinių laiptelių, kartais skaito laikraščius. Prie jos neretai prieina sugėrovai, kurie kartu su moterimi prie konteinerio ir valgo, ir taurelę pakelia.

Bename tapusi moteris teigia, kad taip gyvena jau daug metų. „Anksčiau dirbau troleibuso vairuotoja, todėl pensiją gaunu. Man jau 70 metų. Dažniausiai būnu viena. Tie, kurie ateina kartu išgerti, galvoja apie save.  Išgėrę jie traukia savo keliais“, – tvirtino benamė.

Paklausta, kur sutiks Šv. Kalėdas, moteriškė, neturinti vaikų,  liūdnai atsakė:„Tikriausiai lauke“.

GALERIJA

  • Bename tapusi buvusi troleibuso vairuotoja: į Nakvynės namus kojos nekelsiu
Valdo Kasperavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Anas

O tu Marija globoji zmones? Pradek nuo saves.

Marija

Jinai nedrysta paprasyti , jog zmones ja paimtu i namus . Jus globojate benamius gyvunus , kodel gi nrglobojate zmoniu .

Marija

Nesmeizkite zmogaus . Valstyves darbuotojai nesukuria normalaus istatymo apsaugoti senus zmones ir nepalikti ju nelaimeje ant gatves . Senatve ateis visiems . Uzsienio kapitalizmo itaka Lietuvos zmonems ir ju skriaudai . Taip nebudavo iki 2000 metu . Nuzmogeja zmones .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS