Biuras šiemet orientuosis į vaikų fizinę ir psichologinę sveikatą | KaunoDiena.lt

BIURAS ŠIEMET ORIENTUOSIS Į VAIKŲ FIZINĘ IR PSICHOLOGINĘ SVEIKATĄ

Drąsiai besirenkantis įdomias, netradicines ir inovatyvias veiklas, dėmesio visoms amžiaus grupėms nestokojantis Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras (KRVSB) šiemet orientuosis į vaikų fizinę ir psichologinę sveikatą: suplanuota daugiau nei 5 tūkst. renginių, skirtų  sveikos gyvensenos įgūdžiams ugdyti. Neliks pamiršti ir visi kiti: vyks fizinio aktyvumo treniruotės, stovyklos, paskaitos ir kitokie renginiai.

Prioritetas – prevencijai

„Šiais metais labiausiai sieksime stiprinti mokinių psichologinę ir emocinę sveikatą. Suteiksime galimybę visiems dalyvauti streso, emocijų ir konflikto valdymo mokymuose. Į psichologinės savijautos gerinimo užsiėmimus integruosime įvairaus amžiaus mokinius, kuriems bus vedami įsisąmoninimo ir meno terapijos užsiėmimai. Ypatingą dėmesį skirsime psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijai – ankstyvosios intervencijos įgyvendinimo kokybei, kino terapijos seansams „Vartokime kiną“ plėtoti ir intervizijoms didinti“, – planais dalijosi KRVSB direktorius Laurynas Dilys.

Pasak direktoriaus, 10–12 klasių mokiniai turės galimybę dalyvauti itin gerai vertinamose integruotose fizinio aktyvumo pamokose su „Polar“ širdies ritmo matuokliais. „Šiais metais didinsime pajėgumus ir galimybes šiai programai plėtoti glaudžiai bendradarbiaudami su ugdymo įstaigų fizinio ugdymo mokytojais. Toliau skleisime žinią apie širdies svarbą žmogaus kūnui ir jos treniravimo galimybes“, – sakė L. Dilys.

Biuras taip pat nepamirš ir tradicija tapusių vaikų stovyklų, jas, kaip ir anksčiau, organizuos skirtingo amžiaus vaikams per jų atostogas. KRVSB organizuojamose stovyklose kiekvienas vaikas turi galimybę produktyviai praleisti laisvas dienas, sužinoti naujų dalykų, išbandyti naujas sporto šakas.

Atostogoms: stovyklose kiekvienas vaikas turi galimybę produktyviai praleisti laisvas dienas, sužinoti naujų dalykų, išbandyti naujas sporto šakas. / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Dėmesys saugai

„Ne pirmus metus nemažą dėmesį skiriame saugai ir racionaliam elgesiui. Tam turime parengę 11 klasių mokiniams skirtą programą „Protingas eismas“. Mūsų specialistai keliauja po visas Kauno rajono ugdymo įstaigas ir bendrauja su jaunimu, kurie eisme dalyvauja ne tik kaip pėstieji, bet ir kaip dviratininkai ar motociklininkai“, – sakė biuro vadovas.

Per šiuos užsiėmimus atkreipiamas didelis dėmesys ne tik į saugų eismą ir Kelių eismo taisyklių laikymosi svarbą, bet ir elgesį ekstremaliomis situacijomis.

„Nepamiršime ir tradicija tapusio renginio „Išgelbėk draugą“, kuriame susitinka visos Kauno rajono mokyklos: 8–9 klasių mokiniai rungiasi orientacinėse varžybose, atlieka įvairias su pirmąja pagalba, ekstremaliomis situacijomis, saugiu elgesiu gamtoje susijusias užduotis“, – priminė pašnekovas.

Kaip ir kiekvienais metais, KRVSB specialistai skirs dėmesio pirmosios pagalbos teikimo mokymams įvairaus amžiaus mokiniams nuo darželio auklėtinių iki dvyliktokų.

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Stiprins bendradarbiavimą

„Šie metai bus išskirtiniai, nes turime ambicingą tikslą – ugdymo įstaigose sveikatos priežiūrą pakelti į kitą lygį ir daug dėmesio skirti mokinių tėvams. Nenorime tėvų palikti vienų nežinioje: jiems taip pat ruošiame atskirą paslaugų paketą, į kurį įeis nuotolinis paskaitų ciklas įvairiomis temomis, susitikimai su įvairių sričių profesionalais, vasaros šeimų šventės, kitos aktyvios ir įdomios veiklos“, – planus atskleidė KRVSB direktorius.

Šie metai bus išskirtiniai, nes turime ambicingą tikslą – ugdymo įstaigose sveikatos priežiūrą pakelti į kitą lygį.

Biuras taip pat toliau plėtos betarpišką bendradarbiavimą ir visus tėvelius kvies į atskirą, tik Kauno rajono tėvams skirtą, feisbuko bendruomenę, kurioje dalysis nuveiktais darbais ir tarsis dėl vaikų sveikatos priežiūros ugdymo įstaigose kokybės gerinimo.

Jau trečius metus iš eilės į savo veiklas KRVSB įtraukia ir mokinių senelius, kurie noriai dalyvauja įvairiuose biuro organizuojamuose renginiuose. „Toliau ieškome patrauklių ir inovatyvių būdų veiklose dalyvauti su seneliais, taip stiprindami ne tik fizinę ar emocinę gyventojų sveikatą, bet ir tarpusavio ryšį“, – žadėjo pašnekovas.

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Plės tinklą

„Galime tik pasidžiaugti, kad Kauno rajono ugdymo įstaigos nei savo infrastruktūra, nei pedagogų ir specialistų, norinčių padėti ir stiprinti mokinių sveikatą visomis prasmėmis, skaičiumi neatsilieka nuo geriausių Lietuvos mokyklų. Mūsų tikslas – dar labiau motyvuoti ir įtraukti visus pedagogus ir ugdymo įstaigų personalą į vaikų ir savo sveikatos stiprinimą ir sveikatai palankios ugdymo įstaigos aplinkos kūrimą“, – sakė L. Dilys.

Šiais metais biuras sėkmingai plės sveikatą stiprinančių mokyklų tinklą, dar labiau tvirtins bendradarbiavimo ryšius, kvies pedagogus ir pagalbos mokiniui specialistus į įvairius renginius ir mokymus.

Tąsa: moksleiviai vėl bus kviečiami į kino terapijos seansus „Vartokime kiną“. / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Diktuos sveikesnį ritmą

Dėmesys vaikų fizinei ir psichologinei sveikatai neleis pamiršti ir kitų amžiaus grupių pakaunės gyventojų. Pasak KRVSB direktoriaus, šiais metais Kauno rajone planuojama suorganizuoti 1 500 skirtingo pobūdžio fizinio aktyvumo treniruočių daugiau nei 25 skirtinguose Kauno rajono taškuose.

Pakaunės gyventojus biuras pakvies į 50 sveiką gyvenseną skatinančių paskaitų ir užsiėmimų iniciatyvose „Sveikesniu ritmu“, „Sveikatos akademija“, „Sveikatos popietė“.

Kauno rajone bus organizuojamos individualios psichologo, emocinės gerovės konsultanto, priklausomybių konsultanto paslaugos. Šiais metais biuras planuojama suorganizuoti dešimt labai daug dėmesio susilaukusių patirtinių moterų ir vyrų stovyklų.

GALERIJA

  • Biuras šiemet orientuosis į vaikų fizinę ir psichologinę sveikatą
  • Biuras šiemet orientuosis į vaikų fizinę ir psichologinę sveikatą
  • Biuras šiemet orientuosis į vaikų fizinę ir psichologinę sveikatą
  • Biuras šiemet orientuosis į vaikų fizinę ir psichologinę sveikatą
A. Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Veronika

Tai yra sveikatos stiprinimo veiklos, jūs neteisus. Užsiėmimai pravedami labai profesionaliai, tikrai nauda yra. Mes lietuviai svarbu bambėti.

Gera

Pinigų plovykla tie biurai.Daro daro ir jokios naudos.

Vanagas

Nematau nei vienos Lietuvos vėliavos ar dar kokios tautinės simbolikos. Kaip auklėja vaikus, betaučiais ir belyčiais avinėliais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS