Būrį žmonių užfiksavęs kaunietis žeria priekaištus Lietuvos paštui: srautų kontrolė jiems nė motais | KaunoDiena.lt

BŪRĮ ŽMONIŲ UŽFIKSAVĘS KAUNIETIS ŽERIA PRIEKAIŠTUS LIETUVOS PAŠTUI: SRAUTŲ KONTROLĖ JIEMS NĖ MOTAIS

  • 33

Prie vieno Lietuvos pašto skyrių Kaune miestiečiai užfiksavo būrį žmonių. Praeiviai tikino, kad laukiantieji nesilaiko rekomenduojamo saugaus atstumo, o ir parduotuvės bei pačio pašto atstovai nesiteikia susirinkusiųjų prasklaidyti.

Nors karantinas jau laisvinamas, tačiau dar per anksti visiškai atsipalaiduoti ir sugrįžti į prieš pandemines nuotaikas. Kai kurie, panašu, nepaiso nurodymų. Vienas tokių atvejų užfiksuotas Kaune, Varnių g. esančios „Rimi“ parduotuvės pastate. Čia taip pat veikia ir Lietuvos pašto padalinys. Būtent prie pastarojo ir užfiksuota daug laukiančių asmenų, kurie visiškai nesilaikė saugaus atstumo.

Į redakciją parašęs kaunietis tikino, kad toks būrys pašto klientų trukdo laisvai išeiti iš pačios parduotuvės. Be to, ir patys elgiasi neatsakingai bei didina riziką užsikrėsti koronavirusu. Dar labiau nustebino tai, kad niekas šio laukiančiųjų būrio neišsklaidė, mat, pasak kauniečio, žmonės prie pašto gali laukti ir lauke.

„Lietuvos pastas pats nesilaiko nustatytų Vyriausybės saugumo tvarkos reikalavimų. Srautų kontrolė jiems, panašu, nė motais“, – nurodė į redakciją parašęs vyras.

Skaitytojo nuotr.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kas šioje situacijoje turi užtikrinti, kad žmonės lauktų saugiu atstumu – „Rimi“ apsauga, ar Lietuvos pašto personalas. Prekybos centro atstovai nurodė, kad šioje situacijoje visgi atsakingas pašto skyrius.

„Tuo, kad prie pašto skyrių būtų laikomasi saugumo reikalavimų, rūpinasi Lietuvos paštas. Būtinai nedelsiant susisieksime su šių patalpų nuomininku ir atkreipsime dėmesį, paraginsime daugiau dėmesio skirti srautų reguliavimui“, – komentarą atsiuntė „Rimi“ atstovė spaudai Renata Keršienė.

Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė portalui kauno.diena.lt atsiųstame komentare teigė, kad tokią eilę šiuo metu lemia kelios priežastys.

„Kaip ir viso karantino metu, gyventojų ir darbuotojų saugumas yra vienas svarbiausių Lietuvos pašto prioritetų, todėl griežtai laikomės numatytų karantino taisyklių bei rekomendacijų. Viena iš jų – vienu metu patalpoje esančių klientų skaičiaus ribojimas – vienu metu galime aptarnauti mažiau klientų nei įprastai, kitų prašome palaukti pašto išorėje.

Būtinai nedelsiant susisieksime su šių patalpų nuomininku ir atkreipsime dėmesį, paraginsime daugiau dėmesio skirti srautų reguliavimui.

Taip pat išaugusį klientų srautą lemia ir neįprasti siuntų kiekiai. Lyginant su pernai metais, jis yra beveik dvigubai didesnis, prilygsta buvusiam kalėdiniu laikotarpiu. Darome viską, kad siuntos bei laiškai pasiektų gavėjus kuo greičiau, išvengiant ėjimo į pašto skyrių – esant galimybei, siuntas nukreipiame į šalia esantį paštomatą, nuo pirmadienio grąžinome įprastą registruotų siuntų bei laiškų įteikimą į rankas, tačiau pašto skyriuje atsiimamų siuntų bei laiškų skaičius vis dar didelis, taip pat yra norinčių jas išsiųsti.

Pašto skyriuje yra iškabinti plakatai, kuriuose primename, kad reikia laikytis saugaus atstumo, skyriaus bei šalia jo grindys yra pažymėtos specialiais lipdukais, kurie nurodo, kokiu atstumu klientai turėtų stovėti vienas nuo kito, skyriaus darbuotojos periodiškai atkreipia klientų dėmesį į saugumo taisykles, prašo laikytis vienas nuo kito saugaus atstumo. Už skyriaus ribų bendrą tvarką prižiūri prekybos centro apsaugos darbuotojai“, – paaiškinimą pateikė pašto atstovė.

GALERIJA

  • Būrį žmonių užfiksavęs kaunietis žeria priekaištus Lietuvos paštui: srautų kontrolė jiems nė motais
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Lietuvos paštas, būrys žmonių, nesilaiko saugių atstumų, rimi, karantino reikalavimai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

taigi

Kodėl negalima skiepyti žmonių savo rajonų poliklinikose. Ir kas sugalvojo sugrūsti visus į paštą. Susikaupimas didžiulis ir atkeliavimas viešuoju transportu nesaugus. Kažkam matyt tyčia parūpo užkrėsti puse Kauno.

Anonimas

paste dirbanciu trys vietos,o dirba viena, kitos vaikstineja.Tai kur nebus eiliu!

Arturas

Tai savo snuki irgi reikejo nufotkint ir pasirodyti kas per ozys esi..jaudina tave tikriausiai kai ka nors iskundi? Nesveikas bl
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS