Čempionai ragina pakilti nuo sofutės: Santakos parke pasodintas medžių karalius | KaunoDiena.lt

ČEMPIONAI RAGINA PAKILTI NUO SOFUTĖS: SANTAKOS PARKE PASODINTAS MEDŽIŲ KARALIUS

Simbolinis ąžuolas turi beveik pusšimtį dienų, kad birželį jau sužaliavęs džiugintų tūkstančius sporto mėgėjų. Vakar Santakos parke pasodintas medžių karalius birželio 18-ąją – Olimpinę dieną – atrodys kur kas puošniau.

Olimpiečių Andriaus Gudžiaus, Rimo Kurtinaičio, Sandros Jablonskytės pasodintas medelis tikrai prigis, kaip ir graži Olimpinės dienos tradicija.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) kasmečiame renginyje laukiama per 20 tūkst. dalyvių. Numatyta daugiau nei 100 sportinių ir pramoginių veiklų, kurių tikslas – populiarinti sveiką gyvenimo būdą.

„Kaunui šiemet labai pasisekė. Dėl pandemijos Olimpinė diena vykdavo nuotoliniu būdu, o dabar grįžtame prie tiesioginio bendravimo. Neabejoju, kad sporto šventė įtrauks ne tik kauniečius, bet ir miesto svečius“, – kalbėjo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Laukiama, kad Olimpinėje dienoje dalyvaus ir savo rungtis rengs visos olimpinių sporto šakų federacijos, o jų – beveik 40. Progą išbandyti jėgas turės ne tik suaugusieji, bet ir vaikai, todėl rungtys bus skirtingo sudėtingumo.

„Prieš kelerius metus Klaipėdoje su vaikais išbandėme daugybę įvairių sporto šakų, surinkome taškų ir gavome olimpinį pasą. Buvo labai smagu“, – šypsojosi dziudo meistrė S.Jablonskytė.

Disko metikas Andrius Gudžius teigė taip pat dalyvavęs Olimpinėje dienoje ir patyręs kur kas malonesnių emocijų nei varžybose.

„Varžybose būna daug įtampos, atsakomybės dėl rezultato, todėl išgyvenimai ne visada patys maloniausi. O šis renginys – šventė, leidžianti žmonėms praktiškai susipažinti su sportu, išmėginti savo jėgas“, – dėstė lengvaatletis.

Būsimą smagią renginio atmosferą pabrėžė ir R.Kurtinaitis. Žinomas krepšinio treneris teigė Olimpinėje dienoje stojęs į bėgimo trasą ir įveikęs 13 km distanciją.

„Sakoma, kad iki 60 metų bėgi nuo infarkto, o po 60-ies – pas jį. Sportuoti reikia nepriklausomai nuo amžiaus ir įpročių“, – ragino olimpinis čempionas.

Olimpinei dienai pasirinktas Santakos parkas – istorinė vieta sportui. Čia nuo 1967-ųjų veikia vienas seniausių Kauno stadionų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS