D. Beinarytė: nesijaučiu vertesnė už kitas | KaunoDiena.lt

D. BEINARYTĖ: NESIJAUČIU VERTESNĖ UŽ KITAS

  • 10

Šią pretendentę į "Metų kaunietės" titulą – pedagogę, chormeisterę ir vargonininkę Danguolę Beinarytę daug kas pažįsta ne tik iš televizijos ekranų.

Šią pretendentę į "Metų kaunietės" titulą – pedagogę, chormeisterę ir vargonininkę Danguolę Beinarytę daug kas pažįsta ne tik iš televizijos ekranų.

Visos vertos

D.Beinarytė turi tiek veiklos, kad vos spėja suktis, tačiau nesitikėjo, kad sulauks tokio skaitytojų bei specialios komisijos palaikymo ir savo pavardę išvysti tarp "Metų kaunietės" rinkimų finalininkių.

"Aš tiesiog kaip ir visos moterys dirbu savo darbą. Nuopelnai visų pretendenčių buvo svarūs, tikrai nesijaučiu viršesnė, vertesnė už kitas. Bet skaitytojams iš šono gal viskas kitaip atrodo. Tiesiog labai džiaugiuosi, kad buvau pastebėta, kad esu vertinama", – kalbėjo D.Beinarytė.

Ji nesiryžo lyginti visų finalininkių, aptarinėti jų nuopelnų, pasiekimų ir veiklos reikšmingumo. "Kiekviena verta būti "Metų kauniete", – diplomatiškai nuo atsakymo išsisuko D.Beinarytė.

Projektų gausa

Prieš daugiau kaip du mėnesius užbaigusi savo tarnystę Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčioje ilgametė jos vargonininkė D.Beinarytė sakė, kad jai trūksta poilsio. Per darbų ir projektų gausą nebematė dienos šviesos.

Tuomet ji atsisakė tik vargonavimo maldos namuose. Liko vadovauti Kauno technologijos universiteto akademiniam chorui "Jaunystė" bei mokytojauti Kauno A. Kačanausko muzikos mokykloje, kur jaunimui ir vaikams padeda siekti chorinio, solinio ir estradinio dainavimo meistriškumo. Taip pat neapleidžia ir Burgundiškojo choro, su kuriuo 2011 metais triumfavo TV projekte "Chorų karai".

Vis dėlto atsisakiusi vienos veiklos netrukus įsivėlė į kitą aferą, kaip pati sako. Kartu su "Jaunystės" choru siekia atstovauti savo šaliai "Chorų eurovizijoje".

"Kad mane kas nors vis įklampina", – juokėsi chorvedė, paklausta, kur dingo jos išsvajotos atostogos.

Reikalauja, nes myli

Paklausta, kuo traukia žmones, kaip sugeba motyvuoti choristus, ji buvo kukli."Nemėgstu apie save kalbėti. Esu griežta, reikalauju daug, bet tik todėl, kad myliu tuos žmones, noriu jiems daug duoti. Bet negaliu pasakyti, kokią mane mato kiti žmonės", – kalbėjo D.Beinarytė.

Ji kalbėjo, kad aplinkinių, visuomenės palaikymas, pripažinimas yra reikalingas, ką jau kalbėti apie tai, kad malonus. "Jeigu matyčiau, kad manęs žmonės nebepalaiko, vadinasi, kažką darau ne taip. Sakyčiau, Beinaryte, tau reikia stengtis, kažką keisti", – teigė žinoma kaunietė.

Iš viso bažnyčioje ji vargonais grojo 29 metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Renė

Visada ja žaviuosi.Puiki ne tik chorų vadovė,bet ir dainininkė.

to to migle, visai ne Migle, o Birute

o piktumas koks. Miela ta Beinaryte, palaikau ja, verta ji to titulo... ne vieta cia reiksti asmeniskumus ir pavyda...

to-mygle2

siulyk i prezidentus-ZIMBABVES juodckiams!tik BUTINA nusispalvinti,ta,ji gerai moka!galesi ir vel 6 kart klykti:tegyvuoja ZIMBABVES ir LIETUVOS runkeliu p......e!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS