D. Jatautaitė: nėra negabių žmonių (Metų kaunietės rinkimai) | KaunoDiena.lt

D. JATAUTAITĖ: NĖRA NEGABIŲ ŽMONIŲ (METŲ KAUNIETĖS RINKIMAI)

  • 2

04. DILETA JATAUTAITĖ – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos docentė, edukologijos mokslų daktarė, karinės anglų kalbos specialistė, įsitikinusi, kad nėra negabių žmonių. Lietuvą moteris garsina atstovaudama šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijose, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose. Veda nemokamus kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais.

Tarptautinis palaikymas

Balsai už D.Jatautaitę viso konkurso metu skriejo ir tebeskrieja iš įvairių Lietuvos kampelių ir iš užsienio šalių: iš pažįstamų ir nepažįstamų, iš buvusių ir esamų studentų, bičiulių ir kolegų, iš NATO kalbų mokymo ir testavimo organizacijos komandos, Jungtinės Karalystės, JAV, kurioje ji daug metų stažavosi ir kėlė kvalifikaciją, taip pat Izraelio, Nyderlandų, Belgijos, Austrijos, Kanados, Gruzijos ir kt.

„Sužinojusi šią puikią žinią, kad patekau į finalininkių gretas, labai apsidžiaugiau ir kartu supratau, kad tai didžiulė garbė ir atsakomybė už tuos, kurie patikėjo mano lyderyste ir pilietiška pozicija gyvenime“, – kalbėjo kaunietė.

Drauge su ja džiaugiasi visa palaikymo komanda, Generolo Jono Žemaičio akademijos ir Mykolo Romerio universiteto profesūra ir studentai, draugai ir kolegos. „Vadinasi, tai ne tik mano vienos pergalė, tai mūsų visų sėkmė“, – sakė moteris.

Ant vienos bangos

D.Jatautaitės nuomone, šių Metų kaunietės rinkimų kandidatės į finalą – išskirtinai kvalifikuotos, charizmatiškos ir kompetentingos moterys savo veiklos lauke.

Kaunietį bet kur pažinsi iš kalbos, iš mąstymo, iš to, kas būtent jam būdinga. Mes turime kažkokį nesuvokiamą, neapčiuopiamą dalyką.

Prabilusi apie Kauną ir jo gyventojus, ji minėjo bendrystę ir trauką. „Kaunas yra kaip Nemunas ir Neris. Kas ir kur vaikščiotų, visi sugrįžta, susitinka Kaune, ir kaip tos upės šlovina Lietuvą“, – kalbėjo D.Jatautaitė, prabilusi apie ypatingą Kauno atmosferą.

„Kad ir kiek ilgai būčiau kažkur išvažiavusi, kad ir kur dirbčiau, gyvenčiau, užtenka trumpai pabendrauti su žmogum ir atpažįstu, ar jis kaunietis. Kaunietį bet kur pažinsi iš kalbos, iš mąstymo, iš to, kas būtent jam būdinga. Mes turime kažkokį nesuvokiamą, neapčiuopiamą dalyką. Kauniečiai yra tarsi ant vienos bendros bangos“, – apibūdino Metų kaunietės rinkimų finalo dalyvė.

Viskas pasiekiama

Aktyvi mokslininkė, dėstytoja, kalbų specialistė ir visuomenės veikėja, kurią pristatome šiandien, imponuoja profesionalumu ir asmeninėmis savybėmis.

Ji – vienintelė Lietuvos krašto apsaugos sistemoje apsigynusi disertaciją iš užsienio kalbų mokymo ir testavimo. Įvairius efektyvius tradicinius ir netradicinius mokymo(si) metodus, paremtus giliomis psichologijos ir pedagogikos teorinėmis ir praktinėmis žiniomis, sėkmingai pritaiko mokslo pripažintuose nacionaliniuose ir ES bei NATO leidiniuose ir konferencijų pranešimuose.

„Ilgalaikė dėstymo ir vadovavimo patirtis aukštosiose mokyklose kalbų mokymo srityje parodė, kad viskas yra pasiekiama, nes viskas  įmanoma. Mokslo jau seniai įrodyta, kad nėra negabių žmonių. Svarbiausia yra kiekvieno besimokančiojo motyvacija. Viskas priklauso nuo paties žmogaus, jo noro, pastangų ir darbo“, – įsitikinusi kaunietė. Vienas tikslą pasieks greičiau, o kitas – lėčiau, bet vis tiek abu pasieks tą patį tikslą, jeigu bus motyvuoti.

Dalijasi gerąja patirtimi

Kaunietė turi didžiulės patirties vedant kalbų mokymo seminarus ir dalijasi gerąja patirtimi su Lietuvos bei užsienio šalių mokytojais ir dėstytojais. Verta paminėti, kad ne viskas matuojama pinigais, todėl dažnai konsultuoja ir veda užsiėmimus nemokamai. Svarbu, kad būtų poreikis ir besimokančiojo noras mokytis ir išmokti kalbą.

D.Jatautaitė puikiai žinoma Lietuvoje ir užsienyje, nes nuolat atstovauja savo šaliai NATO ir ES mokslinėse konferencijose, kalbų mokymo ir testavimo organizacijų veikloje, mokslo žurnalų redakcijų kolegijose ir dėstydama bei instruktuodama civiliniuose ir kariniuose universitetuose. „Dalijuosi gerąja patirtimi, todėl ir kviečia daug kas“, – kalbėjo specialistė.

Ypač per pirmąjį karantiną ji sulaukė daug skambučių iš pažįstamų ir nepažįstamų, kurie, sėdėdami namie, jautė ir vis dar jaučia poreikį mokytis ir išmokti kalbų, todėl daug laiko skiria dalydama patarimus, kaip geriau ir greičiau išmokti kalbą.

„Daug kas žino mane kaip empatišką žmogų, galintį ištiesti pagalbos ranką, tiesiog pasišnekėti, padėti suvaldyti stresą. Karantinas išryškino žmonių vienišumo problemą, kuri kamuoja net ir turinčius šeimas ir draugų“, – kalbėjo kaunietė.

Pasak jos, dažnai viena efektyvių priemonių nuo streso gali tapti labai paprastas dalykas – reikia rasti žmogų, kuris išklausytų ir išgirstų tave. „Juk yra menas ne tik kalbėti, bet ir girdėti kitus“, – įsitikinusi pašnekovė.


Balsuoti galite:

DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialias balsavimo dėžes redakcijos skyriuje. 1 kuponas = 10 taškų. Esant galimybei, dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1398 su tekstu „MKN XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 Eur. 1 SMS = 10 taškų.

PORTALAS: portale kaunodiena.lt, rubrikoje „Metų kaunietė“ (kaunodiena.lt/mk). Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Balsų laukiame iki gegužės 10 d. 12 val. 

Gegužės 14 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Bosca“, rėmėjams „Baltic Transline“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, partneriams „Clinic DPC“, SDG, renginio draugui LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tiesa

Nėra negabiu ,yra daug tinginių, artistų ir Alfonsu.Yra ir tokiu, kurie sukurta naujovę ,pasiekimus ,ravionalizacijas pasisavina.

Yra

Pilna, didesne dalis yra negabus biologinis slakas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS