Darbą pataisos įstaigose renkasi ir iš užsienio sugrįžę emigrantai | KaunoDiena.lt

DARBĄ PATAISOS ĮSTAIGOSE RENKASI IR IŠ UŽSIENIO SUGRĮŽĘ EMIGRANTAI

  • 7

Kauno tardymo izoliatoriaus laikinoji vadovė Rasa Kazėnienė sulaukia daug elektroninių laiškų, skambučių, kuriuose žmonės domisi galimybe įsidarbinti bausmių vykdymo sistemos įstaigose.

Jau greitai šios įstaigos Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesniaisiais specialistais pradės dirbti būrys naujų darbuotojų, rašoma Teisingumo ministerijos pranešime.

„Žmonės tiki, kad bausmių vykdymo sistema nėra supusi, kad joje dirbantys visi darbuotojai nėra korumpuoti. Jie man rašo, kad šiuo metu pataisos įstaigose vykstant realiems pokyčiams irgi galima nuveikti daug gerų ir prasmingų darbų. Ypač svarbu, kad vadovas juos palaikytų,“ – teigia laikinoji Kauno tardymo izoliatoriaus vadovė R. Kazėnienė.

Netrukus šioje pataisos įstaigoje pradės dirbti ilgus metus Jungtinėje Karalystėje gyvenęs ir ten 12 metų kalėjimo pareigūnu-prižiūrėtoju bei konvojuotoju dirbęs lietuvis. Jis džiaugiasi galimybe užsienyje įgytą patirtį bei turimas žinias pritaikyti Lietuvos bausmių vykdymo sistemos įstaigoje.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Kitas pretendentas, 11 metų dirbęs policijos pareigūnu, vėliau apie 10 metų darbavęsis privačiame sektoriuje, siekia grįžti į statutines pareigas, realizuoti savo gebėjimus ir turimą profesinę kvalifikaciją. Dar vienas buvęs policijos pareigūnas kreipėsi į Kauno tardymo izoliatoriaus administraciją elektroniniu laišku, kuriame motyvuotai pasakojo apie savo norą bei ryžtą grįžti į statutinę tarnybą, siekį dirbti bausmių vykdymo sistemoje.

Norą tapti Kauno tardymo izoliatoriaus Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesniaisiais specialistais yra išreiškę dar du pretendentai, kurie šiuo metu tikrinasi sveikatą. Dar keli pretendentai siekia mokytis pagal pataisos pareigūno modulinę profesinio mokymo programą Kalėjimų departamento Mokymo centre.

Šiuo metu bausmių vykdymo įstaigose yra apie 400 laisvų etatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunietis

Vyti lauk susitepusius ir korumpuotus, priimti sazyningus, jaunus, patriotiskai nusitekusius piliecius. Lietuvoje po truputi valomes siuksliu ir seime ir valdiskose istaigose ,toks dabar laikmetis, viskas keiciasi radikaliai i gera.

Zekas

Ten ne darbas,o klondaikas.Pats ten buvau,žinau.Per diena pasidaro po 200-300 eu.Tegul neverkia dėl mažų algų.

Orakulas

Geriausia eit jaunom busimom mamytem kurios nori dauk vaikuciu:) pratempet metus ir piriot i dekreta ir gaminkit vaikus kol pratemsit 25 metus. Turesit vaikuciu ir iskart i pensija:) bet cia siulau tom kurios is pasalpu gyvena ir nedirba:) cia jums puiki vieta manau:)) siulau pamastyt:) legaliai pensija gaunat po 25 metu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS