Daugiabučiams Kauno rajone tvarkyti – 100 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIAMS KAUNO RAJONE TVARKYTI – 100 TŪKST. EURŲ

  • 5

Kauno rajono savivaldybės taryba patvirtino šių metų daugiabučių namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo fondo tarybos lėšų sąmatą. Daugiabučiams tvarkyti šįmet skirta 100 tūkst. eurų.

Pagal šią programą savivaldybė paramą skiria daugiabučių namų techniniams defektams, kurie kelia grėsmę namo ar jo konstrukcijų stabilumui ir (ar) žmonių saugumui, likviduoti, daugiabučio namo aplinkai gerinti. Taip pat finansinė pagalba skiriama įvairiems dokumentams parengti ir įteisinti (bendrijų steigimas, modernizavimo projektų paraiškos, sklypo įteisinimas ir t.t.).

Pernai Kauno rajono savivaldybės daugiabučių namų ir jų aplinkos atnaujinimo, plėtros ir administravimo rėmimo fondo taryba sulaukė 70 prašymų dėl lėšų skyrimo. Pritarta buvo 25 prašymams, o lėšų skirta 28 pareiškėjams. 2020 m. iš fondo panaudota daugiau nei 42 tūkst. eurų.

Daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų remontui išleista 18 tūkst. eurų. Beveik 14 tūkst. eurų skirta žemės sklypo prie daugiabučio gyvenamojo namo formavimo dokumentams parengti ir įteisinti. Dar 6,8 tūkst. eurų – daugiabučių namų techniniams defektams likviduoti, o už 3,6 tūkst. eurų pagerintos daugiabučių aplinkos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Čiučius

Anekdotas.

Anonimas

Turbūt sau pieštukams daugiau pasiskyrė

Blogai

Juoko darytojai, žinant išpūstas sąmatas tai absoliutus niekas. Kokiais įkainiais sudaromos sutartys tai tik smėliuko pabarstyt ant takelio užteks. Daugiabučių kiemai kaip po karo, dabar valdžia nori, kad daugiabučių gyventojai susiformuotų sklypus aplink namus, o tai absoliuti apgaulė. Jūs turėsit, bet ir neturėsit, daryti nieko negalėsit nei aptverti, nei parkavimo vietų turėsit. Galėsit tik šluoti ir duobes lyginti viešo naudojimo plotuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS