Daugiausia sergančiųjų gripu ir ŪVKTI – Kauno apskrityje | KaunoDiena.lt

DAUGIAUSIA SERGANČIŲJŲ GRIPU IR ŪVKTI – KAUNO APSKRITYJE

  • 0

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad praėjusią savaitę Lietuvoje bendras sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis sumažėjo ir siekė 44,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Ankstesniąją savaitę rodiklis buvo 69,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

NVSC duomenimis, lapkričio 1–7 d. mažiausiai gripu ir ŪVKTI sirgo Marijampolės apskrities gyventojai (rodiklis – 31,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų), daugiausiai – Kauno apskrities (rodiklis – 57,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Pirmąją lapkričio savaitę gripas diagnozuotas dviem Lietuvos gyventojams, spalio 25–31 d. gripu sirgo keturi asmenys.

2021–2022 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse negulėjo nė vienas asmuo.

NVSC lentelė.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje

NVSC Kauno departamentas informuoja, kad didžiausias sergamumas ir toliau registruojamas Kėdainių r. – 89,2 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 15 proc., registruoti du gripo atvejai. Vaikai sudaro 46 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 44-ąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

NVSC lentelė.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra didesnis. Pernai 44-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 42,7 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Registruoti trys gripo atvejai. Vaikai sudarė 33 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS