Dėl viruso atvejų sustabdyta Kauno klinikinės ligoninės Reanimacijos skyriaus veikla | KaunoDiena.lt

DĖL VIRUSO ATVEJŲ SUSTABDYTA KAUNO KLINIKINĖS LIGONINĖS REANIMACIJOS SKYRIAUS VEIKLA

Dėl Kauno klinikinės ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje nustatytų koronaviruso atvejų sustabdyta šio skyriaus veikla.

„Nuo vakar Kauno klinikinės ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus veikla yra sustabdyta dviem savaitėms“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Šiame ligoninės skyriuje koronavirusas nustatytas keturiems darbuotojams.

Preliminariai vertinama, jog infekcija Reanimacijos skyriuje išplito nuo darbuotojo, sergančio besimptome COVID-19 forma.

„Atvejų išplitimas galėjo įvykti darbuotojams pažeidus infekcijų kontrolės reikalavimus, dėl netinkamo Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus darbo organizavimo, kadangi nėra sudarytos pastovios personalo komandos, tas pats darbuotojas pamainos metu dirba ir su sergančiais ligoniais, ir su nesergančiais“, – teigė Visuomenės sveikatos centro atstovė.

Pasak jos, įstaigoje pastebėta ir kitų darbo organizavimo trūkumų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Artas

Mala... Lyg tai nezinom kas dedasi ligoninese ...Tik gaila kad zmones dar bando tiketi ... Dabar medikuai ypac suchamejusi...

Anonim

Jus eikit visi ir padirbkit i ligonines ir pasilaikykit visu reikalavimu ir tik padirbe kalbekit.

Anonim

Sustram raseivai tai zurnalistas ir raso, kad Kauno klinikineje ligonineje uzdaromas reanimacijos skyrius. Visi kaunieciai mana zino kad tai 2 ligonine.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS