Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet? | KaunoDiena.lt

DIDŽIOSIOS KAUNO STATYBOS: KĄ PAVYKS UŽBAIGTI ŠIEMET?

Įvairiose miesto vietose vis dar vyksta intensyvūs statybos darbai. Miestiečiai džiaugiasi pokyčiais, bet kritikuoja, kad kai kurie objektai apjuosti statybine tvora, tik darbininkų nematyti.

Kritikos strėlės

Kauniečiai spėliojo, kad kai kuriose statybvietėse darbininkų nesimato, tad nežinia, dėl kokių priežasčių darbai užsitęsė.

Vienas tokių objektų, į kuriuos dėmesį atkreipė miestiečiai,  naujas tiltas į Nemuno salą. Kauno miesto savivaldybė žadėjo tiltą atverti šį rudenį, tačiau kol kas juo pėstieji vaikščioti dar negali.

"Tiltas jau seniai stovi, bet darbininkų beveik niekada nėra. Tai ką ten dar reikia blizginti? Kada atidarys tiltą?" – retoriškai klausė vienas "Kauno dienos" skaitytojas.

Praeiviams kliūva ir požeminė pėsčiųjų perėja, esanti po Taikos ir Savanorių prospektais. Šios perėjos remonto darbai prasidėjo pavasarį, bet iki dabar dar tęsiasi. Čia taip pat darbininkų ne visada galima sutikti. Miestiečiai kelia prielaidų, galbūt rangovams trūksta darbininkų, todėl darbai tempiami kaip įmanoma ilgiau.

Kritika: požeminės pėsčiųjų perėjos laiptų pakopos pradėtos tvarkyti dar pavasarį, bet iki šiol remontas dar nebaigtas. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

"Argi požeminė pėsčiųjų perėja yra toks didelis objektas, kurį reikėtų metus tvarkyti? Juo labiau kad ne naują perėją stato, o tik laiptų pakopas keičia ir atnaujino apšvietimą. Neseniai ėjau pro šią požeminę perėją ir mačiau, kad iki šiol pakeista tik dalis laiptų pakopų. Tai ką darbininkai visą vasarą veikė? Tuos laiptus per savaitę galima pakeisti, o jie tamposi ištisus mėnesius", – stebėjosi praeiviai.

"Kauno dienos" skaitytojai pastebėjo, kad ir Miesto sodelis turėtų būti greičiau tvarkomas, nes orai dar ne tokie šalti, kad jau nebūtų įmanoma dirbti.

Planuojamos užbaigtuvės

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis "Kauno dienai" teigė, kad vadinamosios "aklųjų" sankryžos požeminės pėsčiųjų perėjos remontą planuojama baigti dar šiemet.

"Pakopos keičiamos visuose perėjos įeigose. Ant pakopų bus pritvirtinti bėgeliai dviratininkams ir įrengti turėklai. Šiuos darbus planuojama atlikti per gruoį. Tad visi darbai turėtų būti pabaigti dar šiais metais", – žadėjo A.Pakalniškis.

Atidarymo nuotaikos sklando ir aplink tiltą į Nemuno salą. Čia, pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, jau yra sutvarkyti šlaitai, pakrantė, įrengta hidroizoliacija ir dangos pagrindai.

Detalės: tiltas į Nemuno salą jau pastatytas, bet liko padailinti kai kurias detales. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

"Šiuo metu baigiami apdailos darbai ir tiltas bus atvertas visuomenei", – apie tai, kad ant tilto dėliojami paskutiniai akcentai, pažymėjo savivaldybės atstovas.

A.Pakalniškis pakomentavo, kokia situacija Miesto sodelyje, tačiau ši erdvė, panašu, šiais metais vis dar liks apjuosta tvora, o žmonės galės čia vaikštinėti tik kitais metais.

"Jau sutvarkytos požeminės komunikacijos ir šiuo metu intensyviai klojama danga. Ji bus klojama tol, kol leis oro sąlygos. Visgi teritorijoje, kuri jautriausia temperatūrų pokyčiams, darbai bus vykdomi kitais metais. Juos pabaigti planuojama birželį. Kitiems metams liks ir mažosios architektūros įrengimo darbai", – kalbėjo Miesto tvarkymo skyrius vedėjas.

Didieji objektai

Kaune įgyvendinami ir gerokai didesni projektai. Štai Vilniaus gatvę iki didžiųjų metų švenčių planuojama atverti pėstiesiems.

Tiesa, kol kas šioje Senamiesčio vietoje bus galima eiti tik suslėgto žvyro danga, o kada bus paklotas akmenų grindinys, kol kas neaišku, nes tarp miesto savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento kilo ginčų.

Žaliakalnio didžiuosiuose objektuose vis dar knibžda darbininkai. Nemažai kauniečių tikėjosi, kad Kauno sporto halės rekonstrukcija baigsis greičiau ir dar šį rudenį bus galima rengti įvairius renginius. Miesto savivaldybės atstovai dabar žada, kad duris Sporto halė atvers šiemet, bet, greičiausiai, jau tik gruodį.

"Kauno sporto halės rekonstrukcija artėja pabaigos link. Liko užbaigti šio legendinio pastato vidaus apdailos darbus – jie turėtų būti atlikti dar šiais metais. Teritorijoje prie S.Dariaus ir S.Girėno stadiono ir Sporto halės prieigų jau atlikti požeminiai darbai, sutvarkytos inžinerinės komunikacijos ir, jei leis oro sąlygos, dar šiais metais ruošiamasi pradėti kloti dangą", – komentavo savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Darbai: S.Dariaus ir S.Girėno stadione jau pastatytos tribūnos, ruošiamasi jas įrengti. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasak jo, S.Dariaus ir S.Girėno stadione darbai vykdomi pagal numatytą planą.

"Daugiafunkcį objektą supa gelžbetoninės konstrukcijos, šiais metais planuojama pradėti fasado apdailos darbus. Juos planuojama užbaigti iki žiemos, kad šaltuoju metų laiku būtų galima atlikti vidaus apdailą. Planuojama, kad stadionas bus rekonstruotas iki kitų metų vasaros", – pridūrė V.Šiliauskas.

Jis taip pat minėjo, kad jau įpusėjo "Mokslo salos" statybos darbai. "Šiuo metu rengiamasi skelbti muziejaus erdves užpildysiančios ekspozicijos projektuotojų ir gamintojų paieškas. Jos koncepciją jau sukūrė didelę patirtį šioje srityje turinti Lenkijos kompanija "Multimedia Art & Education", – teigė administracijos direktorius.

Mažesni objektai

Kauno savivaldybės atstovai vardijo ir kitas miesto vietas, kur vis dar darbuojasi statybininkai ir kelininkai.

A.Pakalniškis nurodė, kad šiuo metu darbai vyksta Raudondvario plente. Čia platinama važiuojamoji kelio dalis, sodinami medžiai, įrengtos dvi automobilių aikštelės, remontuojami šaligatviai.

Tiltas jau seniai stovi, bet darbininkų beveik niekada nėra.

"Rytų gatvėje vyksta gatvės asfaltavimo darbai, baigiami Šauklių ir Šv.Gertrūdos gatvių šaligatvių įrengimo darbai. Baigiami įrengti ir P.Kalpoko gatvės šaligatviai. Darbai aktyviai vyksta ir jau keliauja pabaigos link Europos prospekte. Tvarkomas V.Putvinskio gatvės skverelis prie Kauno menininkų namų – čia betonuojami poliai, įrengiamos atraminės sienelės", – šiuo metu Kaune vykdomus darbus vardijo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pagrindiniai Santakos parko darbai jau atlikti, o kitąmet liks tik užbaigiamieji, taip pat įrengti senosios prieplaukos amfiteatrą. Neries krantinės parke dar teks padirbėti, čia darbai tik įpusėjo. Šioje viešoje erdvėje suformuoti takai, pabaigti elektros tinklų atnaujinimo darbai, kitais metais planuojama įrengti žaidimų ir pramogų zonas vaikams.

"Didžioji dalis darbų Ąžuolyno parke bus atlikti dar šiemet. Parke jau visiškai įrengtas vandentiekis ir nuotekų tinklai. Darbininkai, prižiūrimi aplinkosaugos ekspertų, netrukus turėtų užbaigti ir elektros tinklų tiesimo darbus. Tai leis atnaujinti apšvietimą parke.

Miestiečių išmindytų takelių užpylimas natūralia skaldele taip pat artėja link pabaigos, o naujuosius asfalto takus, kurių bendras ilgis siekia tik 1,1 km, planuojama užbaigti iki lapkričio pabaigos. Artimiausiu metu turėtų būti užbaigtas ir dviračių takas. Jame dar bus įrengiami kalneliai, taip apsaugant arčiau paviršiaus esančias senųjų medžių šaknis. Šiemet taip pat bus rekonstruojamas ir senųjų parko takų tinklas", – apie vykdomus darbus Ąžuolyne komentavo A.Pakalniškis.

Tęsis ir kitąmet

Kai kurie miesto įgyvendinamų projektų darbai tęsis ir kitais metais. Be minėtų "Mokslo salos" bei stadiono statybų, kitais metais teks ir toliau darbuotis prie Nemuno saloje statomo daugiafunkcio vandens sporto centro.

Bus tęsiama Kuršių gatvėje statomo vaikų darželio statyba, darbininkai suksis Vilniaus gatvėje, Studentų skvere, Menininkų skverelyje, Muzikinio teatro sodelyje.

"Prie Kauno Lampėdžio ežero įsikūrusios sporto mokyklos "Bangpūtys" irklavimo bazės trasos tvarkymo darbai taip pat artėja link pabaigos, baigiami trasos gilinimo darbai, o varžyboms skirtų objektų (plūdurų, bokštelių) įrengimo darbai planuojami kitais metais", – kitų metų darbų sąrašą papildė A.Pakalniškis.

Dėliojami ateities planai

Kadangi kitais metais vyks "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" renginiai, tad miesto atstovai teigė, kad bus stengiamasi darbus vykdyti atokiau nuo miesto centro.

Numatoma, kad remonto darbai kitąmet bus vykdomi Linkuvos, Romainių, Ąžuolyno, Alyvų, Yčo, Nemuno, Gervių, Griunvaldo, Hipodromo, Tilžės gatvėse, J.Basanavičiaus alėjoje.

"Planuojama pradėti ir daugiaaukštės automobilių saugyklos bei lengvosios atletikos maniežo statybos darbus. Atlikę didžiųjų parkų tvarkymo darbus, dėmesį atkreipsime ir į mažesnius skverus, kurie yra arčiau gyventojų namų. Bus pradedami keturių parkų ir aštuonių skverų techniniai projektai, kuriuos planuojama įgyvendinti per artimiausius kelerius metus. Vienas iš didesnių projektų, kuris bus pradėtas kitais metais, – Naugardiškių parko tvarkymo darbai, taip pat Gedimino skvero tvarkymo darbai", – užsiminė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak A.Pakalniškio, kitų metų planuose ir Aleksoto inovacijos parko projektas – šiuo metu ten pabaigti požeminės infrastruktūros tvarkymo darbai ir teritorija paruošta kitiems darbams, taip pat pradėtas rengti parko plėtros planas. Jis pažymėjo, kad tai nacionalinės reikšmės projektas, vykdomas kartu su Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei "Investuok Lietuvoje".

"Parengtas teritorijoje esančių buvusių sraigtasparnių remonto dirbtuvių techninis projektas, vyksta viešieji pirkimai šio objekto rekonstrukcijai. Planuojama, kad iki 2023 m. vidurio bus įvykdyti visi rekonstrukcijos darbai ir suformuota daugiau nei 10 tūkst. kv. m plotas įmonėms ir verslams įsikurti", – teigė Kauno savivaldybės atstovas.

Kitais metais planuojama baigti Šilainių ir Panemunės baseinų techninius projektus. Be to, numatyta sujungti Ateities plento, Biruliškių ir Palemono gatvių sankryžą su transporto mazgu, esančiu ties Amalių pervaža. Šis eismo mazgas bus sujungtas dviem tuneliais.

GALERIJA

  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
  • Didžiosios Kauno statybos: ką pavyks užbaigti šiemet?
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Violeta

Kada baigsit Nemuno gatvės remonto darbus, juk žadėjot kad baigsite rugsėjo mėn.?

Krabastan

užguiti miestiečiai ir viena kryptimi plaukiantys pinigai.

Mindaugas

Piliuonos, Vaišvydavos plentas Didžioji gatvė yra didžioji gėda. Pėstiesiems nėra nei šaligatvių, nei takų. Atkreipkite dėmesį į visuomeninio transporto stoteles. Nuo sovietmečio nieks nepasikeitę. Gyventojai iš autobusų lipa tiesiai į žvyruoto kelkraščio balas. Gal jau laikas ir šiuo rajonu užsiimti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS