„Diena Media News“ vėl gerino veiklos rezultatus | KaunoDiena.lt

„DIENA MEDIA NEWS“ VĖL GERINO VEIKLOS REZULTATUS

  • 2

"Kauno dieną", "Klaipėdą", "Vilniaus dieną" ir įvairius žurnalus leidžianti bei naujienų portalus valdanti bendrovė "Diena Media News" pernai vėl dirbo pelningai. Įmonė sėkmingai pradėjo ir šiuos metus.

"Viešumoje vis dar vyrauja nuomonė, kad spausdintinės žiniasklaidos padėtis Lietuvoje yra bloga, tačiau mūsų rezultatai rodo, kad kokybiškos žiniasklaidos poreikis neslopsta", – džiaugėsi "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas.

Bendrovės valdomų portalų kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt ir diena.lt lankomumas per porą metų išaugo kartais, tai leido įsitvirtinti populiariausių Lietuvos portalų gretose, tačiau didžioji įmonės pajamų dalis susidaro iš laikraščių ir žurnalų leidybos.

"Niekada neabejojome spausdintinės žiniasklaidos galimybėmis Lietuvoje. Ne vienus metus jos buvo gerokai nuvertintos, tačiau tikėjimas, priimti teisingi sprendimai parodė, kad mes neklydome", – sakė pagrindinis "Diena Media News" akcininkas Mindaugas Mickevičius.

Bendrovė pelningai dirbo pastaruosius trejus metus. Pernai pelnas buvo daugiau kaip dešimtadaliu didesnis nei užpernai – viršijo pusę milijono eurų. Šių metų pirmasis ketvirtis buvo dar sėkmingesnis – pajamų gauta daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Prie gerėjančių rezultatų prisidėjo praėjusią vasarą atnaujinta "Vilniaus dienos" leidyba.

Niekada neabejojome spausdintinės žiniasklaidos galimybėmis Lietuvoje. Ne vienus metus jos buvo gerokai nuvertintos, tačiau tikėjimas, priimti teisingi sprendimai parodė, kad mes neklydome.

"Sprendimas atnaujinti "Vilniaus dienos" leidybą daug ką nustebino, tačiau mes žinojome, ką darome, neabejojome, kad šis žingsnis pasiteisins – laikraštis yra pelningas, o naujausi rinkos tyrimai rodo, kad jis greitai tapo vienu populiariausių vilniečių ir sostinės svečių gretose", – kalbėjo bendrovės vykdomasis direktorius Egidijus Žilinskas.

Šį pavasarį buvo pranešimų apie sunkią nacionalinės spaudos padėtį: nutraukta "Lietuvos žinių" leidyba, "Lietuvos rytas" informavo, kad nuo kitų metų bus leidžiamas ne penkis, o tris kartus per savaitę. Tuo metu regioninė spauda savo pozicijų neužleidžia. "Diena Media News" leidžiami dienraščiai "Kauno diena" ir "Klaipėda" bus ir toliau leidžiami šešis kartus per savaitę. Tai vieninteliai likę tokio periodiškumo leidiniai Lietuvoje.

"Skaitytojai vertina ne tik tai, kad mūsų laikraščius savo pašto dėžutėse randa šešis rytus per savaitę. Jie turėjo pastebėti, kad per kelerius metus dienraščiai pasipildė temų įvairove, jie tapo informatyvesni ir storesni", – kalbėjo "Kauno dienos" vyr. redaktorius Arūnas Andriuškevičius.

"Jau kelerius metus mūsų skaitytojų būrys ne mažėja, o plečiasi. Šiuo metu vykstančios prenumeratos akcijos rezultatai taip pat leidžia tikėtis, kad kitąmet prenumeratorių turėsime dar daugiau", – džiaugėsi "Diena Media News" pardavimo ir rinkodaros vadovė Erika Nakutienė.

"Diena Media News" yra restruktūrizuojama įmonė, todėl beveik visas pelnas buvo skirtas pagal Restruktūrizavimo planą numatytoms skoloms dengti.

"Diena Media News" Lietuvoje yra maloni išimtis – restruktūrizavimo planas vykdomas tinkamai, todėl tikėtinas taikus susitarimas su kreditoriais dėl restruktūrizavimo proceso baigties anksčiau laiko, – komentavo "Diena Media News" restruktūrizavimo administratoriaus Verslo administravimo centro įgaliotas asmuo Adelė Sokienė.

"Diena Media News" ir jos valdoma bendrovė "Klaipėdos dienraštis" leidžia dienraščius "Kauno diena" ir "Klaipėda", savaitraščius "Vilniaus diena" ir "Klaipėda" rusų kalba, žurnalus "Sveikata", 370, "Agro", valdo naujienų portalus diena.lt, kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt

GALERIJA

  • „Diena Media News“ vėl gerino veiklos rezultatus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senukas

Aš skaitau tik laisva žodi tai yra kur yra skaitytoju komentarai

Eugenijus Grinevicius

Labai įdomu skaityti popierinį variant laikraščio "Kauno diena". Ačiū, kad tokį leidžiate! Ištikimasis jūsų skaitytojas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS