Dovana Mariupolio pėstininkų brigadai Kaune bus pristatoma viešai | KaunoDiena.lt

DOVANA MARIUPOLIO PĖSTININKŲ BRIGADAI KAUNE BUS PRISTATOMA VIEŠAI

  • 0

Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ baigia įgyvendinti didžiausią projektą nuo karo pradžios – pagal Ukrainos gynybos ministerijos prašymą, Mariupolio pėstininkų brigadai, Vokietijoje nupirkęs du platforminius/bortinius sunkvežimius, juos parvarė į Kauną, patikrino, paruošė eksplotacijai ir šiandien pristato visuomenei, pakrauna ir išlydės į Ukrainą.

Iš Ukrainos į Kauną atvyko keturi buvę mariupoliečiai – Aleksandras Liubimovas bei Mariupolio pėstininkų brigados kariai, kurie ir parvairuos sunkvežimius fronto linijose kovojančiai brigadai.

Rugsėjo 7 d. 17 val. sunkvežimiai bus Kaune, Užnerio g. 28 ir bus parodyti viešai, siekiant užtikrinti visuomenei ir rėmėjams, kad jų suaukoti pinigai pavirsta konkrečiais daiktais ir yra perduodami tiesiai į rankas adresatams. Fondo steigėja ir vadovė Marija Dubickienė išvyks kartu su konvojumi ir nuvarys dvi pakrautas mašinas lietuvio Martyno vadovaujamam būriui prie Charkovo.

Tuo pačiu šiandien vyks maisto ir priemonių rinkimas, tiek Mariupolio brigadai, tiek Martyno, Užsieniečių legione, vadovaujamam būriui. Dar vienas šiandienos akcentas – maskuojančių tinklų sunkvežimiams, kurie buvo pradėti rišti Rotušės aikštėje vykusiame renginyje ir baigti tik šį pirmadienį, perdavimas. Tinklų rišime sudalyvavo daugiau nei 60 porų rankų, sudėjusių į juos Viltį, Palaikymą ir Šilumą. Taip pat į frontą iškeliaus ir vaikų parašyti arba nupiešti laiškai, perduodantys geriausius palinkėjimus kovojantiems už laisvę ir taiką.

Fondo nuotr.

Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“, gyvuojantis jau 15 metų, prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, susiformavo profesionalių savanorių komandą ir ėmėsi intensyvios veiklos dviem kryptimis – humanitarinė pagalba Ukrainos civiliams ir kariams aštuoniomis kryptimis fronto linijose (Charkivas, Mariupolis, Zaporožė ir kt.) bei Ukrainos piliečių parvežimas į Lietuvą, apgyvendinimas, teisinė pagalba, humanitarinė pagalba, darbo paieška ir kt. Šiuo metu fondas Lietuvoje globoja apie 90 ukrainiečių šeimų.


Galite prisidėti ir jūs

Daugiau informacijos: Marija Dubickienė (tel. +370 647 75533)

Daiva Morkūnaitė (tel. +370 68608942)

Labdaros ir paramos fondas Saulės smiltys

Įmonės kodas: 300692231

a. s. LT807300010100735638

AB bankas Swedbank

SWIFT/ BIC- HABALT22

PayPal marija.dubickiene@gmail.com

GALERIJA

  • Dovana Mariupolio pėstininkų brigadai Kaune bus pristatoma viešai
  • Dovana Mariupolio pėstininkų brigadai Kaune bus pristatoma viešai
  • Dovana Mariupolio pėstininkų brigadai Kaune bus pristatoma viešai
  • Dovana Mariupolio pėstininkų brigadai Kaune bus pristatoma viešai
  • Dovana Mariupolio pėstininkų brigadai Kaune bus pristatoma viešai
Fondo nuotr.
Gairės: dovana Mariupolio pėstininkų brigadai, sunkvežimiai, karas Ukrainoje, pristatymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS