Duris atvėrusioje „Megoje“ – ypatingas dėmesys sanitarinėms normoms | KaunoDiena.lt

DURIS ATVĖRUSIOJE „MEGOJE“ – YPATINGAS DĖMESYS SANITARINĖMS NORMOMS

  • 0

Š. m. kovo 22 d. Vyriausybei paskelbus leidimą pradėti veikti visoms parduotuvėms, PLC „Mega“ jau šiandien atveria duris lankytojams.

„Akivaizdu, kad nepaisant Vyriausybės leidimo veiklą pradėti prekybos centrams, aukštesni nei anksčiau sanitariniai reikalavimai bus aktualūs dar ilgai, juk karantinas dar nesibaigė. Dar prieš paskelbiant karantiną įsirengėme modernią oro valymo nuo virusų ozonu įrangą, todėl savo lankytojus pasitiksime vienoje steriliausių erdvių Lietuvoje“, – sako PLC „Mega“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Ieva Goštautaitė-Gedutė

Pramoninis ozonavimo įrenginys sumontuotas PLC „Mega“ ventiliacijos kameroje, mobilūs ozonatoriai papildomai įrengti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrą. Ši įranga ozono pagalba sunaikina virusus ir bakterijas ne tik ore, bet ir ant paviršių.

„Ozonas naikina besiveisiančias bakterijas ir virusus tokiose aplinkose, kurios dažnai nematomos ir sunkiai pasiekiamos kitomis priemonėmis. Ozono generatorius gamina dujinį ozoną (O3) – vieną iš stipriausių oksidatorių. Šios dujos reaguoja su įvairiomis biologinės kilmės medžiagomis, esančiomis ore, nusėdusiomis ant sienų, prietaisų ir jas sunaikina“ – teigia chemijos mokslų daktaras Arvydas Stončius.

Karantino pradžioje su apsaugos bei dezinfekcijos priemonių stygiumi susidūrus Lietuvos gydymo įstaigoms, PLC „Mega“ valdanti bendrovė „Litvalda“ 1000 mobilių dezinfekavimo ozonu aparatų padovanojo ir Lietuvos gydymo įstaigoms.

Keliame labai aukštus reikalavimus sau, siekiame užtikrinti lankytojų bei darbuotojų saugumą.

„Keliame labai aukštus reikalavimus sau, siekiame užtikrinti lankytojų bei darbuotojų saugumą, todėl mes ne tik vykdysime oficialiai keliamus saugumo reikalavimus, bet ir imsimės papildomų priemonių, tarp jų – apsauginių kaukių dalinimas asmenims, kurie užsimiršę ar dėl kitų priežasčių prekybos centre bus pastebėti be jų. Apie būtinuosius saugumo standartus nuolatos priminsime lankytojams per vietinį radiją, stengsimės valdyti galimus žmonių susibūrimus“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Prie visų įėjimų į PLC „Mega“ galima rasti dezinfekcinio skysčio aparatus, sistemingai papildomai dezinfekuojami visi dažnai liečiami paviršiai.

Nors didžioji dalis PLC „Mega“ nuomininkų paskelbus karantiną užsidarė, 15 nuomininkų dirbo viso karantino metu – tai „Rimi“ bei mažesnės maisto prekių parduotuvės, vaistinės bei kitos įstaigos, parduodančios pirmos būtinybės prekes arba teikiančios būtinąsias paslaugas.

Sušvelninus karantino reikalavimus šią savaitę duris jau atvėrė „Senukai“, „Jysk“ bei „Topo centras“.

Nuo šiandien duris gali atverti visos parduotuvės, tačiau lauko ir vidaus vaikų žaidimų aikštelės, edukacinis pramogų centras „CurioCity“, kitos pramogų ir sveikatingumo bei maitinimo įstaigos dar liks uždarytos iki tolimesnio karantino švelninimo etapo. Tačiau, kaip ir iki šiol, maitinimo įstaigos galės teikti maisto išsinešimui paslaugą.

„Žinia apie karantino švelninimą kiek staigi ir netikėta, todėl šiandien darbą pradeda tos parduotuvės, kurioms nereikalingas išankstinis pasiruošimas, nereikia užpildyti lentynų ar šaldytuvų sandėliuojamomis atsargomis, kurioms nekilo trukdžių sukviečiant darbuotojų komandas. Pilna apimtimi pagal leidžiamas karantino normas „Mega“, planuojama, pradės veikti iki šeštadienio“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Vėl pradėjusi veikti PLC „Mega“ dirbs kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val.

GALERIJA

  • Ieva Goštautaitė-Gedutė
PLC „Mega“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS