E. Dobrowolska: pusiaukelės namus būtų galima steigti atsižvelgus į bendruomenės reikmes | KaunoDiena.lt

E. DOBROWOLSKA: PUSIAUKELĖS NAMUS BŪTŲ GALIMA STEIGTI ATSIŽVELGUS Į BENDRUOMENĖS REIKMES

  • 38

Atsižvelgus į vietos gyventojų poreikius ir atsakius į jų klausimus, Kauno rajone, Domeikavoje, galima įgyvendinti pusiaukelės namų projektą, sako teisingumo ministrė.

„Suprantu, kad nė viena bendruomenė niekur niekada nenorėtų kaimynystės su socialiai pažeidžiamomis grupėmis. Girdžiu ir tikiu, kad sutarti, kaip įgyvendinti projektą, atsižvelgiant į bendruomenės nuogąstavimus darant tam tikrus pokyčius, o neįtikinėjant, įmanoma“, – pirmadienį po susitikimo su Domeikavos gyventojais žurnalistams sakė Ewelina Dobrowolska.

Jos teigimu, Lietuvos kalėjimų tarnybai Domeikavoje ketinant steigti pusiaukelės namus ir Kauno regiono probacijos tarnybos padalinį, padaryta šiurkščių komunikacijos klaidų.

Ministrė pabrėžė, kad gyventojai kelia pagrįstus klausimus ir negavo jiems būtinų atsakymų.

Neatvažiavau įtikinti bendruomenės, atvažiavau išgirsti, kas yra blogai, kas buvo netinkamai iškomunikuota, koks yra lūkestis.

Pasak E. Dobrowolskos, bendruomenė negavo atsakymų, kiek vienas probacijos pareigūnas prižiūri nuteistųjų, kokios kategorijos nuteistieji gyvens pusiaukelės namuose ir pan.

„Nežinia kelia baimę ir nerimą“, – tvirtino ji.

Ministrė taip pat pripažino, kad kai kuri informacija bendruomenei buvo pateikta netiksli, netinkamai.

„Neatvažiavau įtikinti bendruomenės, atvažiavau išgirsti, kas yra blogai, kas buvo netinkamai iškomunikuota, koks yra lūkestis, kas kelia nerimą ir nežinią – ar dėl probacijos, ar dėl saugumo, ar dėl kategorijų, ir rasti atsakymus į tuos klausimus. Tai pirmas žingsnis, kuris buvo praleistas, neišgirdus bendruomenės“, – aiškino ji.

E. Dobrowolska pranešė antradienį susitiksianti su Kalėjimų ir Probacijos tarnybų vadovais, kad šie atsakytų į gyventojų keliamus klausimus, pristatytų pusiaukelės namų steigimo procesą, pasiūlytų konstruktyvius sprendimus.

Kauno rajone esančios Domeikavos gyventojai prieštarauja, jog jų kaimynystėje būtų įsteigti pusiaukelės namai – įstaiga, kur gyvena laisvės atėmimo bausmes bebaigiantys atlikti nuteistieji.

Tame pačiame pastate turėtų įsikurti ir Kauno apskrities probacijos tarnybos pareigūnai.

Peticiją dėl to iniciavę žmonės pusiaukelės namus vadina atviro tipo kalėjimu. Jų teigimu, ši įstaiga, kur nuolat gyventų iki 25 nuteistųjų, veiktų netoli daugiabučių, mokyklos, darželių.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas prašo teisingumo ministrės užtikrinti Domeikavos gyventojų saugumą. Jo teigimu, bendruomenei nerimą kelia didelis probuojamų asmenų skaičius – per mėnesį jų esą gali būti iki tūkstančio.

Vyriausybė iš privačių asmenų Šakių kaime Domeikavos seniūnijoje įsigijo pastatą ir perdavė jį valdyti Lietuvos kalėjimų tarnybai. Šį projektą finansuoja Norvegijos vyriausybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Įdomiausia tai

Kad tie namai pastatyti rekomenduojant norvegams ir už jų pinigus Pagal norvegų modelį ir us jų pinigus sutvarkyta taip vadinama vaikų teisiu apsauga Kiek žinau kažkadatai sveikatos apsaugos sistemos pertvarkai irgi vadovavo dėdė iš norvegų Visur dabar didelis šūdas Klausimas kas vadovauja Lietuvai

Registru centras

rase, kad savininkas buvo uzsienietis. Ten buvo viesbutis ir pagrinde gyvendavo darbo jega is Ukrainos. O kaip oficialiuose dokumentuose neaisku. Jeigu as is savo gyvenamo namo noreciau padaryti viesbuti, kalejima ar gamykla, man reiketu keisti paskirti ir gauti savivaldybes palaiminima. O kaip cia viskas vyksta neaisku.

Ar

Patiko runkelem ta boba va kas idomeuse
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS