Kiek Kaune kainuoja graži eglutė? | KaunoDiena.lt

KIEK KAUNE KAINUOJA GRAŽI EGLUTĖ?

Kaune prie kai kurių prekybos centrų jau pusantros savaitės prekiaujama kalėdinėmis eglutėmis. Pirmomis prekybos dienomis pirkėjų buvo nedaug, o praėjusį savaitgalį jų gerokai padaugėjo.

Pirmadienį apsilankiau prie prekybos centro „Savas“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje ir  Čečėnijos aikštėje, šalia  „Iki“ parduotuvės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Jose vyko  prekyba šventiniais medeliais.

Gerokai didesnis žaliaskarių pasirinkimas Čečėnijos aikštėje. Joje ir prekiautojų kur kas daugiau.

Tarp jų sutikau ir Ukmergėje gyvenantį azerbaidžanietį Gaidarą. Eglutes šioje vietoje jis pardavinėjo ir pernai. Prieš metus vyras už šventinius medelius prašė nuo 4 iki 30 eurų. Šiemet Gaidaras egles pardavinėja pigiau.

„Kaina priklauso nuo eglutės dydžio. Pati mažiausia kainuoja vos tris eurus. Už brangiausią medelį prašau 18 eurų. Prekiauju lietuviškomis ir daniškomis eglėmis. Lietuviškas vežu iš Ukmergės rajono“, – portalui kauno.diena.lt lietuviškai pasakojo Gaidaras.

Verslininkas eglutes pardavinėja jau daug metų. „Šiais metais darbą pradėjome praėjusios savaitės viduryje. Kol kas prekyba vangoka, parduodu nedaug, nes šiemet šioje vietoje didelė konkurencija – eglutes siūlo net septyni žmonės. Pernai Čečėnijos aikštėje buvo tik 3-4 pardavėjai“, - tvirtino vyras.Gaidaras eglutėmis prekiauja daug metų

Gaidaras teigė, kad kiti pardavėjai už egles prašo daugiau. „Jie ir man sako, kad pardavinėčiau brangiau. Tačiau aš noriu medelius parduoti, nenoriu, kad jų liktų. Gerai, kad už įsigytas eglutes nereikėjo iš karto susimokėti, nes išeina nemaža suma. Sutariau, kad atsiskaitysiu, kai žaliaskares parduosiu“, - atviravo azerbaidžanietis.

Iš tiesų, kai kurie pardavėjai medelius pardavinėja gerokai brangiau.  Vakar kalbintas daniškas egles pardavinėjantis vyras už šventinius medelius prašė nuo 23 iki 30 eurų.

Čečėnijos aikštėje prekyba eglėmis vyksta ir sutemus.

Prie prekybos centro „Savas“ eglutes pardavinėjo tik du jauni vyrai. Vienas iš jų – Aldas – portalui kauno.diena.lt sakė, kad prekiauti pradėjo gruodžio 8 d. Jis nesiskundė pirkėjų stoka.

„Neblogai perka. Šiandien iki pusiaudienio pardaviau septynias eglutes. Gera prekyba buvo ir savaitgalį“, - džiaugėsi jis.

Aldas prekiauja tik daniškomis eglutėmis – kėniais. „Eglutes importuojame patys, neperkame iš tarpininkų, todėl kainos „nesikandžioja“. Už  mažesnę eglutę prašau 10 eurų, už didžiausią - 170 cm dydžio – 20 eurų“, - pasakojo vyras.

Anot jo, žmonės labiau perka didesnes ir brangesnes egles.

Aldas teigė, kad šioje vietoje prekiaus iki pat Kalėdų. „Pardavinėsiu tol, kol  parduosiu visus medelius“, - šypsojosi jis.

GALERIJA

  • Kiek Kaune kainuoja graži eglutė?
  • Kiek Kaune kainuoja graži eglutė?
  • Kiek Kaune kainuoja graži eglutė?
  • Kiek Kaune kainuoja graži eglutė?
  • Kiek Kaune kainuoja graži eglutė?
  • Kiek Kaune kainuoja graži eglutė?
Valdo Kasperavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

R.

nu gal 12

R.

Užtektų ir 140 cm eglės. Normali kaina but kokia 10 euru

Vaidoto g.1

graži eglė apie 1,75m-17€
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS