Eglutės įžiebimą kviečiame stebėti tiesiogiai: kalėdiniais linkėjimais pasidalins ir Kauno meras | KaunoDiena.lt

EGLUTĖS ĮŽIEBIMĄ KVIEČIAME STEBĖTI TIESIOGIAI: KALĖDINIAIS LINKĖJIMAIS PASIDALINS IR KAUNO MERAS

  • 13

Tačiau Rotušės aikštėje žmonių minių šiemet nebus, tad kviečiame patogiai įsitaisyti namuose, pasidaryti karštos arbatos ir eglutės įžiebimo šventę lapkričio 27 d. nuo 17 val. tiesiogiai stebėti „Kauno dienos“ portale!

Šventinis koncertas prasidės 17 val. 30 min., bet nuo 17 val. „Kauno dienos“ portale kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją iš Rotušėje įsikūrusios „Kauno dienos“ studijos, kurioje svečiuosis Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Metų pabaigoje įprasta apžvelgti nuveiktus darbus. Tad džiaugiuosi, kad miesto meras sutiko simboliniu metu – eglutės įžiebimo šventėje pasidalinti mintimis apie praėjusius Kauno metus ir papasakoti apie ateities planus“, – sakė „Kauno dienos“ studijos vedėjas Gražvydas Muižys.

„Kauno dienos“ studija jau gyvuoja daugiau nei metus.

„Per tą laiką joje buvo apie pusantro šimto pokalbių, tačiau pirmą kartą iš įprastos erdvės keliamės į miesto Rotušę. Tai įpareigoja, tačiau tuo pačiu ir džiugina, nes neabejoju, kad šventinė aplinka suteiks pokalbiui išskirtinę ir šventinę nuotaiką“, – pastebėjo G.Muižys.

Šių metų kalėdinę eglutę miestui dovanoja gerai žinoma menininkė Jolanta Šmidtienė. Šį kartą kūrėja pristato nestandartinę eglutės puošimo idėją – drugelius ir smilgas. Kaip pati tekstilininkė yra sakiusi, žmonės dabar yra sušalę ne tik dėl oro, bet ir dėl pandeminės situacijos, todėl dažnas pagalvoja apie šiltus kraštus. Drugeliai padės persikelti į tikrą rojų, kur žvelgiant į dangų, plazdena drugeliai ir linguoja smilgos.

Intensyvus veiksmas Rotušės aikštėje: iki eglės įžiebimo lieka vos kelios dienos

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Dėl epidemiologinės situacijos šalyje, šiemet Kalėdų eglės įžiebimas keliasi į ekranus.

„Koncerte pasirodys Ieva Zasimauskaitė, Iglė, Rafailas Karpis. Gros Leon Somov. Bus dar daugybė kitų atlikėjų, net nesinori visų atskleisti. Žinoma, pasirodys ir Egidijus Dragūnas. Filmavimai vyks iš dviejų vietų, bet visa tai bus galima pamatyti iš namų. Į Rotušės aikštę šiemet pakvietėme tik negalią turinčius vaikus ir juos lydinčius asmenis, nes įprastomis sąlygomis jie nelabai turi galimybės pamatyti eglutę gyvai“, – kas eglutės įžiebimo koncerte šildys kauniečių širdis bei kur stebėti šventinį koncertą pasakojo Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

laima

galvoju ir nesugalvoju prie ko cia tie drugeliai taigi dar ne jonines....

kauniete

cia turbut tik egliu sakos, nes atrodo tokia nusiurus, bet kai pasipuos tai gal bus geriau, bet tema tai ne kaledine

Joooo....

Kaimų kaimas- eglutės įžiebime koncertuos SEL'as. Žemesnio lygio ir būti negali. Ot čia tai "kultūringa" valdžia Kaune. Gatviniai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS