Eurolygos trofėjų dalybos: lietuviai liko atokiau | KaunoDiena.lt

EUROLYGOS TROFĖJŲ DALYBOS: LIETUVIAI LIKO ATOKIAU

Eurolyga jau įvardijo daugumą šio sezono laureatų, o paskutiniai akcentai bus sudėlioti rytoj – per finalo ketverto turnyro pabaigtuves Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Graikas – trečiąkart

Geriausių trenerių, žaidėjų rinkimuose buvo nominuoti ir lietuviai, tačiau pergales šventė mūsiškių konkurentai.

Antrus metus iš eilės Eurolygos sezono treneriu pripažintas Georgios Bartzokas.

57-erių metų specialisto vadovaujama Pirėjo „Olympiakos“ komanda – reguliaraus sezono nugalėtoja ir finalo ketverto turnyro dalyvė.

Iš Atėnų kilęs graikas pirmą kartą Eurolygos sezono trenerio apdovanojimą atsiėmė 2013-aisiais.

Šiemet G. Bartzokas nukonkuravo Belgrado „Partizan“ strategą Željko Obradovičių ir Kauno „Žalgirio“ vairininką Kazį Maksvytį.

„Olympiakos“ vedlys yra pareiškęs, kad norėtų tapti graikiškuoju Alexu Fergusonu (legendinis ilgametis „Manchester United“ futbolininkų treneris, su šiuo klubu dirbęs 1986–2013 m. – aut. past.).

Bulgaro sezonas

Eurolygos reguliaraus sezono naudingiausiu (MVP) žaidėju išrinktas vienas „Olympiakos“ lyderių bulgaras Aleksandaras Vezenkovas. Jis taip pat tapo rezultatyviausiu turnyro krepšininku ir pelnė Alphonso Fordo prizą.

Be to, A. Vezenkovas pateko į pirmą simbolinį geriausių žaidėjų penketuką – kartu su Walteriu Tavaresu ir Džananu Musa (abu – Madrido „Real“), Mathiasu Lesortu (Belgrado „Partizan“) ir Lorenzo Brownu (Tel Avivo „Maccabi“).

Antrame penkete – Kevinas Punteris („Partizan“), Nikola Mirotičius („Barcelona“), Darius Thompsonas (Vitorijos „Baskonia“), Mike'as Jamesas („Monaco“) ir Wade'as Baldwinas („Maccabi“).

Geriausiai besiginančiu krepšininku pripažintas W. Tavaresas – jis nukonkuravo buvusį Kauno žalgirietį Thomasą Walkupą ir „Monaco“ puolėją Johną Browną.

Talentas: R. Jokubaitis vėl pretendavo į „Kylančios žvaigždės“ titulą. fcbarcelona.cat nuotr.

Nustelbė R. Jokubaitį

„Kylančios žvaigždės“ rinkimus, kuriuose dalyvavo Eurolygos klubų treneriai, laimėjo 22-ejų metų „Partizan“ įžaidėjas Yamas Madaras.

Tarp favoritų buvo ir 2022-ųjų laureatas Rokas Jokubaitis („Barcelona“).

„Kažkiek tikėjausi šio apdovanojimo. Nusprendė skirti Y. Madarui, kuris šiemet tikrai gerai žaidė ir nusipelnė. Galiu tik pasveikinti“, – komentavo rinkimų baigtį R. Jokubaitis.

Po du „Kylančios žvaigždės“ prizus savo trofėjų kolekcijose turi N. Mirotičius, Bogdanas Bogdanovičius ir Luka Dončičius.

Žvaigždė: finalo ketverto turnyro Kaune dalyvis A. Vezenkovas („Olympiakos“) susižėrė net kelis Eurolygos prizus. euroleague.net nuotr.

Nesėkmė ir pergalė

Rytoj Kaune paaiškės ne vien Eurolygos čempionai, bet ir tradicinio jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio turnyro „Adidas Next Generation“ nugalėtojai.

B grupėje Kauno žalgiriečiai 70:73 (30:11, 16:24, 10:26, 14:12) pralaimėjo Belgrado „Mega MIS“ ekipai (11 taškų pelnė Dovydas Buika, 10 – Nedas Raupelis), o vakar 69:64 (15:14,16:22, 19:13, 19:15) įveikė Badalonos „Joventut“ (po 13 taškų surinko Mantas Laurenčikas ir Vytautas Žygas) ir išsaugojo viltį patekti į finalą.

A grupėje dvi pergales iš eilės šventė Kasparo Jakučionio atstovauja „Barcelona“ (67:66 įveikė Atėnų „Panathinaikos“ ir 93:77 – Belgrado „Crvena zvezda“), taip pat Madrido „Real“ vaikinai (85:81 nugalėjo „Crvena zvezda“ jaunuosius krepšininkus ir 71:47 – „Panathinaikos“).

Tik grupių nugalėtojai gegužės 21-ąją susikaus finale.

Eurolygos jaunių turnyrą kauniečiai yra laimėję 2003 ir 2007 m., tris kartus buvo antri.

GALERIJA

  • Žvaigždė: finalo ketverto turnyro Kaune dalyvis A. Vezenkovas <span style=color:red;>(„Olympiakos“)</span> susižėrė net kelis Eurolygos prizus.
  • Talentas: R. Jokubaitis vėl pretendavo į „Kylančios žvaigždės“ titulą.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

lietuviams zlp

ir DAR

KOMENTARAS TOKS, žalgirieciai šiemet vel negaus LKLo lauru, N ES nemoka užbaigti ataku.visai nesusikoncentruoja į varžybas, nesistengia atimti, 'erimti iš varžovu kamuoli, laimedami, gale gauna ar įsivelia į be'rasmu nervu gadinima, kai vieni ar kiti laimi vienu tašku....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS