Fiksuoja kauniečiai: karantino metu pradėjo veikti lauko kavinės? | KaunoDiena.lt

FIKSUOJA KAUNIEČIAI: KARANTINO METU PRADĖJO VEIKTI LAUKO KAVINĖS?

  • 51

Šiuo metu visoje šalyje vis dar galioja griežtos karantino sąlygos, apribojančios verslą. Viena sąlygų veikti viešo maitinimo įstaigoms ta, jog leidžiama maistą tiekti tik išsinešti. Tačiau kauniečiai fiksuoja, kad Laisvės alėjoje jau išneštas staliukas, prie kurio gėrimais ir maistu mėgaujasi du vyrai.

Praeiviams kilo klausimų, ar kavinė „101 kepyklėlė“ nepažeidžia karantino sąlygų, leisdama lankytojams valgyti prie lauke esančio staliuko. Tokiu atveju, pasak į redakciją parašiusio kauniečio, jau turėtų būti laikoma, jog klientai aptarnaujami vietoje, o ne maistą pasiėmę išsinešti.

Toks pasimėgavimas kava gali užtraukti baudų už karantino nesilaikymą ne tik verslui, bet ir prie staliuko sėdėjusiems lankytojams.

Užfiksuotoje nuotraukoje matyti, kaip ties Laisvės al. 87, kur veikia „101 kepyklėlė“, prie įėjimo į viešojo maitinimo įstaigą yra išneštas vienas staliukas ir dvi kėdės. Jos abi užimtos. Prie stalo sėdėjo du vyrai ir, greičiausiai, gėrė karštus gėrimus bei skanavo vietoje pirktas bandeles, nes ant stalo taip pat matyti ir popierinis maišelis, kuriame paprastai būna įdėti konditerijos gaminiai. Kauniečiai tikino, kad ne karantino metu tiek šioje vietoje, tiek prie kitų kavinių, dažnai atšilus orams į lauką išnešami staliukai ir klientai gali pavalgyti gryname ore. Tačiau dabar situacija kitokia ir galima nebent užeiti į kavinę, užsisakyti maisto bei jį išsinešti ir suvalgyti namuose, biure ar kitoje vietoje, bet ne pačios kavinės patalpose ar lauko kavinėje.

Toks pasimėgavimas kava gali užtraukti baudų už karantino nesilaikymą ne tik verslui, bet ir prie staliuko sėdėjusiems lankytojams. Todėl portalas kauno.diena.lt susisiekė su „101 kepyklėlės“ atstovais ir pasiteiravo, ar šie nebijo gauti baudų bei kodėl karantino metu į lauką išneštas staliukas su kėdėmis, kviečiantis vietoje pasimėgauti maistu.

Telefonu atsiliepusi moteris teigė, kad šiuo metu kepyklėlėje vadovo nėra. Ji nurodė, kad staliuką išnešė ji, nes viena neįgali moteris to paprašė, mat šiandien kartais išlenda saulutė, tad maloniau kavą gerti lauke. Moteris kiek pasimetė, kai pasakėme, kad už tai gresia bauda. Ji tikino, kad tuoj pat staliuką įneš atgal į vidų ir lankytojai nebegalės čia prisėsti.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas portalui kauno.diena.lt nurodė, kad šio skyriaus specialistai iki sausio 21 dienos neužfiksavo juridinių asmenų, kurie pažeistų karantino režimo būtinųjų sąlygų reikalavimus. Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims numatytos baudos dydis yra nuo 1500 iki 6000 eurų.

Gairės: karantinas, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, lauko kavinės, 101 kepyklėlė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (51)

&&&&&

Stovekite eilese,sedekite lauko kavinėse pakabine snargli ir bus paskiau ,sugrįžo covidas.

Lietuvis

Ir laisveje ožiai turi gyvent ožyne uždaryti atskirai nuo teisingu žmonių

Patriotas

Yra apsigime patologiniai skundikai kurie ir lietuvius partizanus skunde kgb
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS