„Fluxus“ festivalis: dirbtuvėse kviečia pasigaminti kaukę ir kopti į Parodos kalną | KaunoDiena.lt

„FLUXUS“ FESTIVALIS: DIRBTUVĖSE KVIEČIA PASIGAMINTI KAUKĘ IR KOPTI Į PARODOS KALNĄ

Šeštadienį „Kaunas 2022“ komanda kviečia kauniečius ir miesto svečius kūrybinėse dirbtuvėse gamintis kaukes, o vakare jomis pasipuošus – kopti į Parodos kalną „Fluxus“ stiliumi. Šiandien jau galima aplankyti ir visuomenei duris atvėrusią Yoko Ono parodą Kauno paveikslų galerijoje.

Kaukių ir kostiumų kūrimo dirbtuvės šeštadienį veiks keturiose vietose Kauno centre. Nuo 15 val. – dviejose Nepriklausomybės aikštės vietose: prie nuogo berniuko skulptūros ir vaikų žaidimų aikštelėje prie Soboro, taip pat prie Kauno paveikslų galerijos (K.Donelaičio g. 16) veikiančioje kavinėje „Kultūra“. Nuo 19 val. kostiumus bus galima pasigaminti ir J. Mačiūno aikštėje (Parodos g. ir Vytauto pr. sankirtoje). Kostiumų dirbtuvės veiks iki 20 val.

„Turime paruošę daug medžiagų, iš kurių galima pasigaminti kaukes, kostiumus. Dirbtuvėse dalyvauja menininkai – kuriant kostiumus jie pasiūlys įdomesnių priemonių ir sprendimų. Taigi, kaukę visiškai nebūtina gamintis namuose – atvykus keliomis valandomis anksčiau, nei vyks kopimas, galima pasigaminti kaukę ar kažkokią kostiumo detalę ir linksmai užkopti į kalną“, – kviečia „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

21 val., arba, kaip juokaudami „Fluxus“ stiliumi skelbia organizatoriai, 20:61 val., J. Mačiūno aikštėje prasidės „flux’iški bendruomenių pasirodymai“, o 22 val. lauks festivalio kulminacija – karnavalinės eisenos kopimas į Parodos kalną.

„Šie metai – tie, dėl kurių mes penkis metus iki šiol repetavome. Dabar jau turėtumėme visi žinoti, ką reiškia lipti į Parodos kalną „Fluxus“ stiliumi ir pasikviesti draugų lipti drauge. Šiemetinis renginys ypatingas dar ir tuo, kad į jį yra atvykusios delegacijos iš kitų Europos miestų, taip pat žmonės, iš kitų šalių atvykę autobusais, suskridę, suvažiavę specialiai kopti į Parodos kalną „Fluxus“ stiliumi“, – apie tai, kad šiemet karnavalinė eisena turėtų būti daug gausesnė nei paprastai, užsiminė V. Vitkienė.

Pasak jos, gandas apie netradicinį, intelektualų karnavalą ir respektabilius renginius aplink jį jau plačiai pasklidęs po Europą. Kaip vieną tokių renginių, viliojantį ir turistus iš užsienio, V. Vitkienė įvardijo šiandien visuomenei duris atvėrusią retrospektyvinę Yoko Ono parodą „Laisvės pažinimo sodas“ Kauno paveikslų galerijoje.

„Šioje parodoje, beje, taip pat labai daug „Fluxus“ meno pavyzdžių, kadangi paroda retrospektyvinė – joje eksponuojami kūriniai nuo XX a. septintojo dešimtmečio. Daug jų remiasi instrukcijomis, kaip ir šiemetinis „Fluxus“ festivalis. Kviesdami į festivalį, svarbiausia komunikacijos žinute mes ir pasirinkome instrukciją – kviečiame žmones pagal instrukciją pasigaminti meno kūrinius patiems“, – apie tai, kad vienas iš „Fluxus“ meno judėjimo sumanytojų Jurgis Mačiūnas taip pat mėgo instrukcijas, užsiminė V. Vitkienė.

Karnavalinei eisenai šturmavus Parodos kalną, ant jo vyks dar apie 30 pasirodymų – „Fluxus“ stiliaus performansai ir muzikiniai pasirodymai. „Fluxus“ performansų miestelis veiks iki 24 val.

Renginio metu 20–23 val. automobilių eismas Parodos gatve bus draudžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Siaubiakas plovykla

Fluxus nuo žodžio šunvotė, vien tas Yoko Ono kliedesys koks šlamštas...menininkai apsišikę,

aliosos

invalidai/dykaduoniai,as kasdien y ta kalna darban ir atgal,,,

cirkas

vietoje pergalės prieš ispanus ..................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS