Galimybių paso spąstai: kaip atsiimti pensiją ar siuntinį, jeigu negali patekti į paštą? | KaunoDiena.lt

GALIMYBIŲ PASO SPĄSTAI: KAIP ATSIIMTI PENSIJĄ AR SIUNTINĮ, JEIGU NEGALI PATEKTI Į PAŠTĄ?

Kaune net kas trečias Lietuvos pašto skyrius yra įsikūręs didžiuosiuose prekybos centruose, į kuriuos įeiti galima tik su galimybių pasu. Jo neturintieji maisto gali įsigyti ir kitose, mažesnėse, parduotuvėse, o kaip atsiimti siuntinius, pensiją? 

Kaune be galimybių pasas bus būtinas norint patekti net į šešis Lietuvos pašto skyrius ar poskyrius, esančius Naujakurių g. 43A (PC „Rimi“), Varnių g. 41 (PC „Rimi“, Žemaičių pl. 23 (PC „Iki“), Islandijos pl. 32 (PC „Mega“), V. Krėvės pr. 49 (PC „Rėda“), Karaliaus Mindaugo pr. 49 (PC „Akropolis“).

Iš viso Kaune yra 20 Lietuvos pašto skyrių

„Esame numatę, kad kaip strategiškai svarbi bendrovė būtinąsias paslaugas klientams teikiame be galimybių pasų. Tačiau tuo pačiu privalome laikytis visų valstybėje nustatytų saugumo taisyklių ir reikalavimų. Kadangi Sveikatos apsaugos ministerija nenumatė išimčių, leidžiančių patekti į didesniuose prekybos centruose esančias patalpas be galimybių paso, čia įsikūrusiuose Lietuvos pašto skyriuose galima apsilankyti tik jį turintiems“, – portalui kauno.diena.lt teigė Lietuvos pašto atstovė Monika Pivoraitė.

Kauno prekybos centruose tikrinami galimybių pasai

Justinos Lasauskaitės, Vilmanto Raupelio nuotr.

Apgailestaudama dėl klientams kylančių nepatogumų ji nurodė, kad norintys atsiimti siuntinius ar laiškus, turėtų kreiptis pagalbos į galimybių pasą turintį asmenį.

„Norint atsiimti siuntą pakaks parodyti popierinį pranešimą ar trumpąją žinutę apie gautą siuntą“, – kalbėjo M. Pivoraitė, pridurdama, kad galimybės nukreipti siuntos į kitą skyrių nėra, tačiau gyventojai nebus apkraunami reikalavimais rodyti įgaliojimus, jeigu norės atsiimti siuntinį, adresuotą ne jų vardu.

Labai kviečiame klientus, kurie neturi galimybės įeiti į pašto skyrių prekybos centre, naudotis paštomatais.

Pensijas galima atsiimti bet kuriame pašto skyriuje. Pensijas ir kitas išmokas gavėjo vardu taip pat gali atsiimti kitas asmuo – tokiu atveju būtina pateikti įgaliojimą, kurį galima supaprastinta tvarka parengti Registrų centro interneto svetainėje.

Kaune nė vienas „LP EXP;RESS“ paštomatas nėra prekybos centre, tačiau Vilniuje – du. „Labai kviečiame klientus, kurie neturi galimybės įeiti į pašto skyrių prekybos centre, naudotis paštomatais – tai ne tik patogiausias būdas siųsti, bet ir saugiausias“, – išeitį siūlė M. Pivoraitė.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Norint Lietuvos pašto skyriuje atspausdinti galimybių pasą kitam asmeniui, reikėtų pateikti rašytinį jo prašymą, taip pat tiek to asmens, kuriam spausdinamas pasas, tiek to, kuris atėjo jį atspausdinti, tapatybę įrodantį dokumentą – ID kortelę arba pasą.

Visomis kitomis paslaugomis klientai kviečiami pasinaudoti artimiausiame pašto ar „PayPost“ skyriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Dan

Kokį jus šuda malat urodai jus Dievas nubaus už šitą, verksite kraujo ašarom pamatysite.

Rimas

Tik idiotai nepasiskiepine eina siuntinių. Tupėkit namie.

EdmundasTulcevičius

Žmonės patys sau susikuria problemas , atsispaudinkite vaistinėje ar registrų skyriuje tą galimybių pasą, tuom jūsų problemos ir baigsis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS