Garsus Kauno gydytojas paskambino sukčiams: paklausiau, kaip jie jaučiasi pavogę mano nuotrauką | KaunoDiena.lt

GARSUS KAUNO GYDYTOJAS PASKAMBINO SUKČIAMS: PAKLAUSIAU, KAIP JIE JAUČIASI PAVOGĘ MANO NUOTRAUKĄ

  • 19

Garsiausias širdies chirurgas Lietuvoje prof. Vytautas Jonas Sirvydis tikina, kad šiuo metu yra nemaloniai nustebintas. Sukčiai, naudodamiesi žinomo mediko autoritetu, pavogę jo nuotrauką, vilioja iš žmonių pinigus, praneša LNK.

„Tai žemina ir žeidžia mokslininkus ir gydytojus, kurių pavardės žinomos. Kenkia ir visuomenei“, – žalą pabrėžė V. J. Sirvydis.

Internete vis pasirodo klaidinančių reklamų, kuriose profesorius esą rekomenduoja širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti skirtus vaistus.

„Nepažįstama slaugė iš kito skyriaus paskaitė, mane pažino ir paklausė. Kiek visokių skambučių dar sulaukiau iš pažįstamų žmonių ir nepažįstamų“, – skundėsi širdies chirurgas.

Tai ne vienintelis garsus medikas, kurio vardu siekiama įtikinti pirkėjus vaistų veiksmingumu. Reklamos veidu ne savo noru tapo ir žinomas Kauno vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kolegos darbo vietoje jau kelintą kartą rodė, kad yra pavogta mano nuotrauka ir naudojamasi negražiems tikslams“, – sakė R. Kėvalas.

Esą stebuklingus vaistus nuo širdies ligų internete siūlo net ir buvęs sveikatos apsaugos ministras.

„Buvę, kad apie mane memų visada visokių prikurta, kad pavardė panaudojama įdomiam tikslui, gal dėmesiui atkreipti, tačiau tariamų vaistų reklamai – pirmas kartas“, – stebėjosi Aurelijus Veryga.

Klaidinančių vaistų reklamoje skelbiama, kad tik viena tabletė ir jūs jau apsaugoti nuo širdies priepuolių ar insultų. Be to, vaistas esą natūraliai normalizuoja kraujospūdį. Viena pakuotė kainuoja beveik 80 eurų, tačiau sukčiai geranoriški – siūlo įsigyti už pusę kainos.

„Dažniausiai vaistas būna skirtas vienai ligai gydyti, o ne visoms, kaip reklamoje. Nėra vaistų, kurie gydytų visas ligas“, – pabrėžė V. J. Sirvydis.

Gydytojas Rimantas Kėvalas tablečių keletą kartų pabandė užsisakyti ir pats. Paskambino reklamoje nurodytais numeriais.

„Pirmiausia jie papasakojo, koks tai nuostabus preparatas“, – pasakojo R. Kėvalas.

Pokalbiai ilgai netruko.

„Pasakiau, kad jie pavogė mano nuotrauką, paklausiau, kaip jaučiasi, kai vagia ir apgaudinėja žmones. Tada tyla, pauzė ir pypsėjimas“, – prisiminė pokalbį su sukčiais R. Kėvalas.

„Tikrų vaistų per internetą niekas neplatina. Visi tikri vaistai platinami per vaistines su gydytojų receptais“, – pažymėjo V. J. Sirvydis.

„Jeigu jie būtų stebuklingi, medikai juos naudotų ir skirtų. Žmonėms tiesiog reikia budrumo“, – skatino būti budrius A. Veryga.

 

 

Vis dėlto užkibusių ant sukčių kabliuko jau yra, o Santaros klinikos piktinasi, kad jų gydytojais naudojamasi jau ne pirmą ir ne antrą kartą.

„Kažin ar nebus Sizifo darbas kam nors viską išgaudyti, nes, atrodo, tai nėra pavienis reiškinys“, – pastebėjo A. Veryga.

Kažin ar nebus Sizifo darbas kam nors viską išgaudyti, nes, atrodo, tai nėra pavienis reiškinys.

Dėl sukčių į teisėsaugą Santaros klinikos kreipėsi ir anksčiau, tačiau rezultato jokio. Pareigūnai sako, kad schema jiems žinoma – paspaudus nuorodą, gyventojai siunčiame į kenkėjiškas svetaines, kuriose prašoma įvesti elektroninės bankininkystės duomenis. Tačiau policija sako neturinti pakankamai svertų sukčiams sučiupti.

„Svetainės dažniausiai kuriamos ne Lietuvos Respublikos teritorijoje, o kitų šalių, kurios nelabai turi bendradarbiavimo sutarčių su Lietuvos teisėsauga, ne ES šalys“, – situacijos sudėtingumą komentavo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Sumokėję gyventojai dažniausiai užsakytų preparatų negauna. Jei ir gauna, neaišku ką. Medikai sako, kad tai geriausiu atveju paprasčiausi vitaminai.

„Liūdna, nes žmonės matomai kitaip nemoka ir negali užsidirbti lėšų, tik apgaudinėdami ir apvokdami kitus“, – liūdnai pastebėjo R. Kėvalas.

Už sukčiavimą gresia baudos arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

„Svetaines, kurios buvo sukurtos Lietuvoje, su kitomis institucijomis kartu pavyko jas uždaryti, kad nebeveiktų. Tačiau problema, kad sukčiai susikuria naujų svetainių ir vėl daro tą patį“, – komentavo R. Matonis.

Medikai primena, kad gydytojams bet kokius vaistus reklamuoti apskritai draudžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Regina

Aš informavau Lietuvos rytą, kad parašė apie mane tikrovės neatitinkančią informacija, susiejo su tokią pat pavardę turinčių asmeniu, kur skiriasi tik vardas, . Apsimeta, kad tai nieko tokio. Toliau dar gražiau, kiti asmenys pridengia mano vardu ir pavarde ir toliau pristatinėja, viena teikia seksualinės paslaugas, kitą rūbus reklamuoja, o dar viena agentūra ( vardo neminesiu, nes po parašymo asmeniniame Facebook apie jų veiklą nebedejo mano nuotraukos) ir gido paslaugas mano vardu teike. Visos šios nuotraukos ir mano vardas naudotas be mano sutikimo . o

Senjorė

Čia visiems labai aiškus vagių darbas, jie šllykštynės apgaudinėdami žmones, tokius reikia viduryj aikštės išviešint.... Neapkenčiu vagių

Susireikšminimas

Pavogė nuotrauką....Dieve, Dieve...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS