Gavus naujų vakcinų, Kaunas vėl kvies skiepytis 65-erių ir vyresnius gyventojus | KaunoDiena.lt

GAVUS NAUJŲ VAKCINŲ, KAUNAS VĖL KVIES SKIEPYTIS 65-ERIŲ IR VYRESNIUS GYVENTOJUS

Gavusi naujų vakcinų, Kauno savivaldybė žada nuo COVID-19 vėl kviesti skiepytis 65-erių ir vyresnius gyventojus.

Kaip šeštadienį informavo Kauno savivaldybė, šią savaitę miestui skirta vakcinų siunta išnaudota per penkias dienas, todėl iki antradienio vakcinavimo centras nedirbs.

Po savaitgalio laukiama atvykstant naujos „Pfizer“ ir „BioNTech“ skiepų nuo COVID-19 partijos.

„Jais pirmiausia vėl bus skiepijami 65 metų ir vyresni gyventojai. Išimtinai senjorams registracija internete jau vyksta ir tęsis iki pirmadienio“, – pranešė savivaldybė.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras teigia, jog pasiteisinus praėjusio savaitgalio sprendimui, šios dienos vėl skiriamos tik minėtos amžiaus grupės kauniečių registracijai.

„Stengiamės veikti nuosekliai, nebėgdami įvykiams už akių ir nešokinėdami per prioritetines grupes. Matome, kad garbaus amžiaus kauniečiai skiepus vertina atsakingai, suprasdami, jog tai vienintelis būdas išvengti rimtų sveikatos problemų. Atsižvelgę į jų aktyvumą, kitos savaitės pradžiai suplanavome būtent senjorų skiepijimą, o iškart po to grįšime prie toliau sekančių prioritetų“, – teigė P. Keras.

Pastarąją savaitę Kaune paskiepyta apie 5 tūkst. senjorų ir pagal jų vakcinavimo mastą yra viena pirmaujančių savivaldybių – čia paskiepyta per 37 tūkst. arba 60 proc. 65-erių ir vyresnių gyventojų.

Vis dėlto savivaldybė pastebi, kad dar apie 22 tūkst. vyresniųjų kauniečių tokia galimybe nepasinaudojo ir žada siekti paskiepyti bent 70 proc. jų.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tikina, kad miestas visiškai pasiruošęs masinei vakcinacijai, yra numatyti keli alternatyvūs scenarijai bei atitinkami veiksmų planai, priklausomai nuo besiskiepijančių gyventojų srautų.

„Vienintelis ir pats svarbiausias faktorius čia – pakankamas vakcinų kiekis“, – sakoma pranešime.

Kaune vakcinacija vykdoma Kauno ledo rūmuose įkurtame vakcinavimo centre.

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį tvirtino, kad paspartėjus skiepijimui nuo COVID-19 ir nesulaukiant pakankamai vakcinų, jų atsargos išseko daugelyje savivaldybių.

 

GALERIJA

  • Gavus naujų vakcinų, Kaunas vėl kvies skiepytis 65-erių ir vyresnius gyventojus
  • Gavus naujų vakcinų, Kaunas vėl kvies skiepytis 65-erių ir vyresnius gyventojus
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Virqinija

Centriniam pašte buvo kaip dujų kameroj!!!! Grubios seselės , baisu net prisimint!!!

pensininkė

Baikit kalbinti tuos senius po dešimt kartų kurie nenori. Atiduokit jauniems tada. Aš tai pasiskiepinau nes norėjau

prašom paaiškint

o tai kam nuo sezonines ;ligos skiepytis vasarai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS