Geriausi – iš „Saulės“ gimnazijos | KaunoDiena.lt

GERIAUSI – IŠ "SAULĖS" GIMNAZIJOS

  • 0

Moksleivių bendrovės kuria ir stebina verslo ryklius tuo buvo galima savaitgalį įsitikinti sostinėje vykusioje parodoje "Studijos 2015".

Moksleivių bendrovės kuria ir stebina verslo ryklius tuo buvo galima savaitgalį įsitikinti sostinėje vykusioje parodoje "Studijos 2015".

25 moksleivių mokomosios bendrovės iš visos Lietuvos konkuravo tarpusavyje ir parodos lankytojus stebino produktų bei paslaugų gausa. Mugėje pristatyti mobiliųjų telefonų laikikliai, drėgmę sugeriantys ekologiški produktai, mediniais drožiniais apipavidalintos USB jungtys – tai mokinių sugalvoti ir realizuoti inovatyvūs sprendimai.
Geriausia mokinių mokomąja bendrove tapo "Kipers" iš Kauno "Saulės" gimnazijos.

"Džiugu matyti, kad per bendrovės veiklą jie išbando save, kartu mokydamiesi dirbti komandoje", – sakė Kauno "Saulės" gimnazijos mokytoja, aštuonių mokomųjų bendrovių kuratorė Laima Girdauskienė.

"Jūs viską jau padarėte, dabar belieka įrodyti, kad sugebate savo produktą sėkmingai parduoti. Nieko nebijokite, būkite drąsus, nes jūs darote tai, kas jums patinka, o tai ir yra gyvenimas", – per atidarymą dalyvius sveikino Šarūnas Skyrius, "Lietuvos Junior Achievement" (LJA) valdybos narys, komisijos pirmininkas.

Europoje atlikto tyrimo duomenimis, mokinių bendrovių veikloje dalyvavę vaikai vidutiniškai yra tris kartus dažniau linkę kurti savo verslą. Tarptautinį pripažinimą pelnęs "GoHisto" projektas yra vienas iš mokomųjų bendrovių indėlio į verslumo skatinimą Lietuvoje pavyzdžių. Dalyvauti prieš pusę metų startavusioje "GoHisto" istorijos korepetitoriaus internete programoje jau užsiregistravo daugiau nei 5 500 mokinių iš 241 mokyklos.

Dar mokydamasis mokykloje, "GoHisto" vienas įkūrėjų Julius Pauliukevičius buvo įsteigęs tris mokinių bendroves. "Lietuvos Junior Achievement mokinių bendrovių programa labai prisidėjo prie "GoHisto" atsiradimo. Abejoju, ar be tokios praktikos būčiau pasukęs verslo kūrimo keliu", – teigė J.Pauliukevičius.

GALERIJA

  • Geriausi – iš „Saulės“ gimnazijos
  • Geriausi – iš „Saulės“ gimnazijos
  • Geriausi – iš „Saulės“ gimnazijos
Gimnazijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS