A. Gudžius netveria pykčiu: Kaune man nebelieka, kur treniruotis | KaunoDiena.lt

A. GUDŽIUS NETVERIA PYKČIU: KAUNE MAN NEBELIEKA, KUR TRENIRUOTIS

  • 47

Pasaulio ir Europos disko metimo čempioną Andrių Gudžių šokiravo netikėta žinia – dėl Kauno Ąžuolyno parko rekonstrukcijos darbų planuojama nugriauti aikštę, kurioje jis ruošiasi Katare vyksiančiam planetos čempionatui. Kauno savivaldybė teigia, kad sportininko be vietos nepaliks – bus sukurta erdvė Draugystės parke.

„Kauno lengvosios atletikos ateitis miglota, bet dabartis – apverktina. Vykstant stadiono rekonstrukcijos darbams vienintelė vieta treniruotis yra apšilimo ir treniruočių aikštės. Viskas kaip ir normalu, tačiau išardžius metimų aikštę visiškai neturėsime pasirinkimo. Jei vis dėlto bus įgyvendinta šį idėją, aš labai norėčiau pamatyti tą didelį geltoną ženklą „Kaunas tvarkosi“ viduryje buvusios metimų aikštės“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Gudžius. Jis viliasi, kad šie sprendimai dar bus pakeisti.

Perkelia į Draugystės parką

Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas portalui kauno.diena.lt teigė, kad Ąžuolyne, šalia rekonstruojamo stadiono 2005 m. įrengtas Metimų sektorius (treniruojasi disko, ieties metimo sportininkai ir kt.) buvo laikinas statinys. Vėliau Kaune vyko ir kiti įvairaus lygio Europos lengvosios atletikos čempionatai, tad tas metimų sektorius ir jo egzistavimas būdavo vis pratęsiamas.

„Tačiau dabar egzistuojančio metimų sektoriaus leidimas yra pasibaigęs ir Statybų inspekcija yra surašiusi aktą, kad Metimų sektorius turi būti išardytas. Kitaip sakant, kol neperkelsime šios erdvės, negalėsime pradėti Ąžuolyno rekonstrukcijos. (Kol vyks Ąžuolyno rekonstrukcija, ši vieta bus perduota rangovui ir taps statybviete, kur negalės vykti jokia sportinė veikla)“, – atsiųstame pranešime teigia savivaldybės atstovas.

Statybų inspekcija yra surašiusi aktą, kad Metimų sektorius turi būti išardytas.

M. Šivicko teigimu, dėl šios priežasties buvo priimtas sprendimas, kol vyks Ąžuolyno rekonstrukcija, lengvaatlečiams skirtą erdvę perkelti į Draugystės parką.

„Po rekonstrukcijos lengvaatlečiams skirta erdvė išliks, nes tai tiesiog būtina, pašonėje turint S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Gerbiamą sportininko trenerį Vaclovas Kidyką kviečiame apsilankyti kartu su mumis Draugystės parke, kuriame sportininkams bus skirta dar didesnė erdvė nei Ąžuolyno parke ir bus sudarytos visos sąlygos siekti geriausių rezultatų“, – į A. Gudžiaus trenerį kreipiasi Sporto skyriaus vedėjas.

Metimų aikštė Ąžuolyne buvo įrengta prieš 2005 m. Kaune vykusį Europos jaunimo iki 20 m. čempionatą, kai buvo gerokai atnaujintas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, įrengtos naujos apšilimo aikštės.

Garsusis Lietuvos sportininkas A. Gudžius 2017 m. Londone vykusiose planetos pirmenybėse laimėjo aukso medalį, o pernai Europos čempionate Berlyne pergalę išplėšęs paskutiniu metimu.

Portalas primena, kad šių metų balandžio mėnesį Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždei Kauno klinikose buvo atlikta operacija – jam pašalinta prieš trejus metus pėdoje įstatyta plokštelė. Nors iš pradžių buvo manyta, kad disko metikui svetimkūnis bus pašalintas pasibaigus sezonui, tačiau nuolatiniai kojos skausmai ant operacinio stalo privertė atsigulti prieš pat vasaros sezono pradžią.

Neseniai portalui kauno.diena.lt duotame interviu sportininkas kalbėjo, kad neatmeta galimybės, jog baigęs karjerą, dirbs treneriu ir kartu ūkininkaus Padauguvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

pilietis

Jei jau turi naikinti Ąžuolyne diskininkų aikštelę , tai galėtų kur nors kitur padaryti. Juk tiek daug laukymių Kaune. Suprantama , kad nori sutvarkyti šį parką, bet padėkime ir mūsų šauniąjam sportininkui...

Pirmyn, Lietuva

Kauno savivaldybes boksininkai ir dziudistai pritaria disko metiko streikui..

Madeleine Burch

Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos meneSi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.WorkLinks3.Com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS