Gydytojas odontologas M. Povilaitis: esame pasiekiami visada, kai mūsų prireikia | KaunoDiena.lt

GYDYTOJAS ODONTOLOGAS M. POVILAITIS: ESAME PASIEKIAMI VISADA, KAI MŪSŲ PRIREIKIA

  • 7

Martyno Povilaičio odontologijos namai įsikūrę Domeikavoje, gyvenamajame name. „Dauguma pacientų galvoja, kad čia ir gyvenu, – šypsosi gydytojas odontologas M. Povilaitis. – Gyvenu kitur, o ši vieta mums su žmona tarsi iš dangaus nukrito prieš pat 2017-ųjų Kalėdas. Ieškojome, kur pradėti šeimos verslą ne miesto centre, kad būtų patogus susisiekimas ir būtume arčiau savo pacientų.“

– Kodėl odontologijos namai? Kad jaukiau jaustumės pas odontologus, kurių prisibijome?

– Norėjosi, kad mūsų pacientai ateitų ir išeitų be baimės ar nerimo, kad būtume pasiekiami visada, kai mūsų prireikia. Juk savo šeimos nariams laiko randame visada. Pirmus metus taip ir dirbau – vienas, bet buvau pasiekiamas visą parą, vykdavau suteikti pagalbą naktimis, per šventes, savaitgaliais. Šiuo metu dirbame tik darbo dienomis nuo 8 iki 19 val., bet telefonu savo pacientams esu pasiekiamas beveik visada.

Tai aktualu, kai pacientui simptomai atsiranda staiga ir nebūtinai mano darbo metu. Ypač jautriai reaguoja tėveliai, jeigu vaikui atsiranda problema. Aišku, be apžiūros diagnozės pasakyti negaliu ir gydymo nepaskirsiu, bet dažnai užtenka išklausyti ir nuraminti, kad situacija neskubi. Svarbu atminti, jeigu vaistai nuo skausmo nepadeda numalšinti dantų skausmo, nelaukite ir kuo anksčiau kreipkitės pas odontologą, nes situacija neišsispręs savaime, o tik didės komplikacijų tikimybė.

– Ar dirbate vienas?

– Komandoje turiu gydytoją odontologę Mariją Zalbienę, burnos higienistę Ievą Bedalienę, padėjėją Skaistę Povilaitienę. Neseniai prie mūsų komandos prisijungė ilgametės patirties turinti gydytoja burnos chirurgė Indrė Tamulionė, kurios ramybę, kantrybę ir profesionalumą jau spėjo įvertinti mūsų pacientai sudėtingų operacijų metu.

Gydytoja M. Zalbienė – labai kantri, kruopšti, atsidavusi darbui, labai mėgstama mažųjų pacientų. Ji moka užkalbinti ir taip nukreipti dėmesį, kad vaikai nė nepastebi, jog jiems atliekamos nemalonios procedūros. Kruopštumu ir profesionalumu daugeliui pacientų yra padėjusi vėl džiaugtis nauja šypsena, kadangi specializuojasi estetinio plombavimo ir estetinio protezavimo (laminatai, venyrai) srityje.

Burnos higienistė I. Bedalienė ir padėjėja S. Povilaitienė – mūsų švelniosios kolegės: neramius nuramins, bijančius palaikys už rankos. Procedūros odontologo kėdėje nemalonios, bet girdime: „visai neskaudėjo“ arba „galvojau, kad bus baisiau“.

– Kokias paslaugas teikiate?

– Plečiame ir stipriname ne tik komandą, bet ir paslaugų spektrą: teikiame odontologijos paslaugas tiek suaugusiesiems, tiek vaikams – atliekame ėduonies profilaktiką, endodontiją (dantų šaknų kanalų gydymą), estetinį plombavimą, protezuojame visais naujausiais metodais – pradedant nuo išimamų plokštelių, baigiant protezavimu ant implantų, atliekame dantų šalinimą, profesionalią burnos higieną.

Turime rentgeno aparatą ir pacientų patogumui esame sudarę sutartį su Valstybine ligonių kasa dėl dantų protezavimo paslaugų kompensavimo. Išrašome elektronines pažymas vaikams į darželius ir mokyklas. Atliekame dantų implantacijas ir burnos chirurgijos paslaugas – sudėtingų neišdygusių, gulinčių dantų šalinimą, sinuso dugno pakėlimą, cistų šalinimą, kaulo ir minkštųjų audinių priauginimą, pasaitėlių plastiką, darinių iš burnos ir veido srities šalinimą ir pan. Teikiame paslaugas ir išsimokėtinai.

– Ką patartumėte žmonėms, kurie skaitys šį straipsnį? Ko palinkėtumėte pacientams?

– Nelaukti, kol atsiras simptomų, ir pas odontologą, burnos higienistą lankytis bent du kartus per metus, kad galėtume įvertinti ir anksčiau aptikti pakitimų ir problemų, kurias reikia gydyti. Jeigu jaučiate skausmą, tinimą, vadinasi, gydymas bus ilgesnis ir brangesnis. Reguliariai lankantis, dantis kur kas dažniau pavyksta išgelbėti, sumažėja nemalonių procedūrų skaičius. Visą balandžio mėnesį pacientams apžiūra yra nemokama, todėl telieka skirti 30 min. savo brangaus laiko.

GALERIJA

  • Gydytojas odontologas M. Povilaitis: esame pasiekiami visada, kai mūsų prireikia
  • Gydytojas odontologas M. Povilaitis: esame pasiekiami visada, kai mūsų prireikia
  • Gydytojas odontologas M. Povilaitis: esame pasiekiami visada, kai mūsų prireikia
  • Gydytojas odontologas M. Povilaitis: esame pasiekiami visada, kai mūsų prireikia
  • Gydytojas odontologas M. Povilaitis: esame pasiekiami visada, kai mūsų prireikia
Asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Straipsnis

Kodėl nerašoma tiesa,kad odontologijos paslaugos pasiekiamos tik turintiems pinigų,o uždirbantys minimumą,pensijinio amžiaus neturintys pinigų, lai vaikšto be dantų.

Minde

Už tokius pasisakymus tam dantistui per dantis reiktu trinktelti. Paklausk žmogaus kuris uzdirba minimuma ir gala su galu vargiai suduria ar esat pasiekiami su savo kosminem kainom.

Pensinink..

Kaip moki tai padeda ir nemažai moki.Kokie čia šaunuoliai tik pagalvokit. Kainos odontologo paslaugų neatitinka mūsų piliečių uždarbiams, socialinėms išmokoms.Baisiai didelės kainos,ne visi gali susitvarkyti dantis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS