Gyventi sveikai pakaunės senjorai mokėsi stovykloje | KaunoDiena.lt

GYVENTI SVEIKAI PAKAUNĖS SENJORAI MOKĖSI STOVYKLOJE

  • 2

Šimtas aktyvių Kauno rajono senjorų kartu mokėsi sveikos gyvensenos. Tris dienas trukusioje sveikatinimo stovykloje senjorai išbandė juoko jogą, gongų muzikos terapiją, mokėsi šokio žingsnelių, užsiėmė kitomis veiklomis.

Stovykla Jadagonių kaime įsikūrusioje "Pušyno stovyklavietėje"surengta kaip projekto "Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje", finansuojamo Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, dalis.

Aktyvius senjorus mokytis ir sveikai leisti laiką subūrė Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (KRSVSB). Šio biuro direktorius Laurynas Dilys, džiaugdamasis, kad stovykla sulaukia didelio susidomėjimo, ir visiems linkėdamas pasisemti gerų emocijų, naujų žinių bei potyrių. Kauno rajono savivaldybės Tarybos narys Jonas Mykolaitis taip pat sveikino stovyklos dalyvius ir džiaugėsi galimybe su visais dalyvauti stovyklos programoje numatytose veiklose. Pirmąjį žingsnį į stovyklos užsiėmimus dalyviams padėjo žengti visiems žinoma Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė, kuri pirmojo fizinio aktyvumo užsiėmimo metu su stovyklos dalyviais pasidalijo gera nuotaika ir energija.

Per tris stovyklos dienas pakaunės senjorai turėjo galimybę susipažinti su jogos, treniruočių su "Flexi Bar" lazdomis bei funkcinių treniruočių pagrindais, taip pat išbandė juoko jogą, "nirvana fitness", "mindfulness" praktikas, gongų muzikos terapiją, mokėsi šokių žingsnelių ir šiaurietiškojo ėjimo subtilybių. Judėti taip pat svarbu kaip ir turėti pakankamai žinių priimti sveikatai palankius sprendimus, todėl į stovyklą buvo pakviesti lektoriai, skaitę paskaitas apie sveiką mitybą, griuvimų prevenciją ir lyčių lygybę bei diskriminaciją.

"Sveikata – geriausia dovana", – šiuo šūkiu vadovaujasi KRSVSB, planuodamas sveikatos stiprinimo veiklas, ir kartu su Kauno rajono savivaldybe siekia, kad šios veiklos būtų prieinamos kiekvienam Kauno rajono gyventojui.

Projektas "Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje", pagal kurį surengta stovykla, finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

GALERIJA

  • Pasirinkimas: stovykloje jogos ir kitokios treniruotės.
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senjoras

Aš taip pat nematau.

senjora

ikeltoj nuotraukoj nematau senjoru, na 1 ar 2, gal

SUSIJUSIOS NAUJIENOS