Moters gyvybę išgelbėjusi praeivė: tai visų žmonių indėlis | KaunoDiena.lt

MOTERS GYVYBĘ IŠGELBĖJUSI PRAEIVĖ: TAI VISŲ ŽMONIŲ INDĖLIS

  • 19

Trečiadienio pavakarę tragedija galėjusi baigtis istorija turi laimingą pabaigą. Gatvėje sunegalavusi moteris atgaivinta, o jos gyvybę padėjusi išgelbėti moteris jau žinoma.

Kauno.diena.lt rašė, kad trečiadienį apie 17.30 val. netoli viešojo transporto stotelės K.Donelaičio gatvėje susmuko moteris. 

Pirmoji prie jos pripuolė mergina, kuri nepasimetė ir ėmė gaivinti nelaimėlę. Vėliau gaivinimą perėmė iškviesti greitosios medicinos pagalbos medikai, o pirmąją pagalbą sunegalavusiajai suteikusi mergina pasišalino.

Po šio įvykio atgaivintos moters artimieji kreipėsi į redakciją tikėdamiesi, kad padėsime rasti pirmuosius teisingus gaivinimo žingsnius atlikusią merginą.

„Norėtume padėkoti tai merginai, bet nežinome, kaip ją rasti“, - kauno.dienos.lt pagalbos prašė trečiadienio pavakarę sunegalavusios moters artimieji.

Kauno greitosios medicinos pagalbos personalas taip pat susirūpino, kad nežino, kas buvo toji mergina, kuri viską darė taip, kaip reikia viešoje vietoje sunegalavus asmeniui.

„Mes labai norėtume surasti tą merginą. Labai skatiname žmones būti neabejingais, padėti nelaimės ištiktiems žmonėms. Už tokius įkvepiančius darbus tarnybos vadovas apdovanoja garbės raštais“, - noru rasti drąsią merginą pasidalino Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties Slaugos padalinio vadovė Irena Dabulskienė.

Medikai nuolat kartoja, kad gaivinant žmogų svarbi kiekviena minutė. Greitosios pagalbos tarnybos atstovai neabejoja, kad pirmąją pagalbą gatvėje sunegalavusiai moteriai suteikusi mergina tikrai žinojo, ką daro.

Labai norėčiau padėkoti visiems žmonėms, kurie dalyvavo gaivinime: iškvietė pagalbą, bėgo atnešti defibriliatorių ir jį padėjo prijungti, vykdė gaivinimą.

Gyvybę nepažįstamajai išgelbėjusi moteris pati susisiekė su redakcija. Ji panoro likti neįvardinta, tačiau pasidalino trečiadienio popietės prisiminimais.

„Atėjus į sustojimą laukti autobuso pastebėjau grupelę žmonių. Priėjus arčiau pamačiau moterį, gulinčią ant grindinio, ir aplink stovinčius žmones.

Kažkas tuo metu kalbėjo telefonu, tikriausiai kvietė greitąją, tuomet aš puoliau tikrinti moters pulsą, bet pulso nepajėgiau užčiuopti nei ant riešo, nei ant kaklo. Kadangi pulso nebuvo, supratau, jog turiu pradėti gaivinti ir pradėjau daryti krūtinės ląstos paspaudimus.

Bedarydama paspaudimus norėjau įsitikinti, kad greitoji iškviesta ir sušukau aplinkiniams, kad iškviestų greitąją. Kažkas pasakė, kad „jau kviečiama“. Tuo pat metu pasakiau, kad bėgtų į viešbutį ir atneštų defibriliatorių, nes viešbutis galėjo jį turėti.

Esu be galo dėkinga žmogui / žmonėms, kurie į tai sureagavo ir žaibiškai pristatė defibriliatorių. Tie žmonės padėjo moterį nurengti, priklijuoti elektrodus, pradėti gaivinti. Visą tą laiką tęsiau gaivinimą, jau kartu su įpūtimais, nes pradingo ir kvėpavimas.

Defibriliatorius nustatė, jog „rekomenduojama defibriliacija“. Po impulso tęsiau gaivinimus dvi minutes, po to sekė dar vienas impulsas, vėl gaivinimas dvi minutes, kažkoks vyras perėmė paspaudimus, aš dariau įpūtimus.

Sekė trečias impulsas. Tuo metu pasirodė greitosios pagalbos darbuotojai, kurie perėmė gaivinimą iš mūsų.

Labai norėčiau padėkoti visiems žmonėms, kurie dalyvavo gaivinime: iškvietė pagalbą, bėgo atnešti defibriliatorių ir jį padėjo prijungti, vykdė gaivinimą. Tai visų buvusių žmonių indėlis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Kokas

Staiga uzsimaniau kanors atgaivinti toks keistas potraukis

Danute

Džiugu, kad žmonės taip greitai orientuojasi. Nuostabu. Laimės jiems,

Saulius

Sveikintina.Aš lygiai taip pat pasielgčiau.Gelbėtoja šaunuolė ir atliko ir atliko ka ir turi padaryti kiekvienas iš musu o nebuti abiejingiem.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS