„Hella“ derasi su šveicarais dėl planuojamų gaminti robotų | KaunoDiena.lt

„HELLA“ DERASI SU ŠVEICARAIS DĖL PLANUOJAMŲ GAMINTI ROBOTŲ

  • 1

Šveicarijos automatizavimo sprendimų bendrovė „Mikron Group“ į Lietuvą žengia ne tik dėl Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) statomos „Continental“ automobilinės elektronikos gamyklos. Kauno rajone veikianti Vokietijos bendrovė „Hella“ patvirtino, kad taip pat derasi su šveicarais dėl kaimynystėje planuojamų gaminti robotų automobilių pramonei, rašo „Verslo žinios“.

„Mikron Group“ padalinys Lietuvoje gamins automatizavimo sistemų modulius, daugiausia skirtus automobilių pramonei. Dalis „Mikron“ sistemų turėtų atsidurti „Continental“ elektronikos komponentų gamykloje. Į „Mikron“ produkciją taikosi ir kita Vokietijos automobilinės elektronikos dalių tiekėja ir inovatorė „Hella“, kuri nuo praėjusio rugpjūčio jau vykdo gamybą Kauno LEZ teritorijoje.

„Hella Lithuania“ vadovas Michaelis Jareckis sakė, kad „Hella“ su „Mikron“ kol kas nebendradarbiauja, tačiau po įvykusių pokalbių matogeras prielaidas bendradarbiauti ateityje.

BNS primena, kad „MikronGroup“ padalinys „MikronAutomation“ šių metų vasarą atidarys gamyklą Kauno rajone. Kiek įmonė ketina investuoti Lietuvoje, neskelbiama.

Per kelerius metus „Mikron“ žada suburti iki 50 specialistų komandą, kurioje dirbs technikai, inžinieriai, elektrikai, tiekimo grandinės vadovai ir kiti darbuotojai.

Grupėje dirba daugiau nei 1,3 tūkst. darbuotojų, ji turi padalinius Vokietijoje, Singapūre, Kinijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gidas

Šaunios naujienos. Nebligos galimybės ir automobilių gamyklai atsirasti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS