Į „Didįjį šeimos gynimo maršą“ dalyviai pajudės ir iš Kauno: pareigūnų laukia darbingas šeštadienis? | KaunoDiena.lt

Į „DIDĮJĮ ŠEIMOS GYNIMO MARŠĄ“ DALYVIAI PAJUDĖS IR IŠ KAUNO: PAREIGŪNŲ LAUKIA DARBINGAS ŠEŠTADIENIS?

Gegužės 15-ąją žmonės iš visos Lietuvos jungsis į „Didįjį šeimos gynimo maršą“, kuriuo bus siekiama atkreipti dėmesį į dabartinės daugumos vykdomą politiką dėl Konstitucijoje numatytos šeimos sampratos. Organizatorių teigimu, proteste tikimasi sulaukti iki 7 tūkst. žmonių – tokiam dalyvių skaičiui leidimą yra suteikusi ir Vilniaus miesto savivaldybė. Kauno pareigūnai taip pat ruošiasi šeštadieniui – bus tikrinama, ar nepažeidžiami karantino reikalavimai, policija ruošiasi užtikrinti ir viešąją tvarką.

„Neabejingi Lietuvos piliečiai ir visuomeninės organizacijos rengia „Didįjį šeimos gynimo maršą“. Automobilių kolona važiuosime iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant visų šalies regionų dalyviams. 18 val. valandą susirinksime į visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke. Mūsų šūkis: stipri šeima – stipri valstybė! Vieningai paliudysime didžiosios daugumos Lietuvos piliečių ryžtą apginti Lietuvos šeimų teises bei Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nustatytą teisinę ir visuomeninę tvarką. Apginsime savo šeimas, vaikus, jaunimą, vaikų darželius ir mokyklas nuo prievarta brukamos išsigalvotų socialinių lyčių propagandos. Vieningai pasisakysime prieš rengiamą Stambulo konvencijos ratifikavimą Seime, kuris uždraustų žodžio ir įsitikinimų laisvę, įteisintų totalią visuomenės minčių kontrolę ir bausmes už Konstitucijoje įtvirtintą teisę reikšti savo nuomonę ir tėvams auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus“, – informuojama seimusajudi.lt pranešime.

Maršo organizatorių teigimu, Lietuva niekada neleis kraštutinėms mažumoms primesti visai visuomenei nepriimtino gyvenimo būdo, paniekinti tautos tradicijų ir vertybių ir atsisakyti pagarba žmogaus orumui pagrįstos krikščioniškos civilizacijos moralės. „Tai dabar ne tik šeimų, bet ir Lietuvos valstybės ateities ir išlikimo klausimas. Tik visi kartu apginsime tai, kas mums brangu!“ – rašoma organizatorių pranešime.

seimusajudis.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad savivaldybė su šiuo renginiu nėra susijusi. „Prašymo dėl išskirtinių teisių transporto judėjimui mieste nesame sulaukę“, – tvirtino P. Keras.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė informavo, kad maršo dieną tvarką mieste prižiūrės ir pareigūnai. „Mes pasiruošę užtikrinti viešąją tvarką išvykimo punktuose ir reguliuoti bei užtikrinti eismo saugumą bei tikrinti, ar laikomasi visų karantino reikalavimų“, – vardijo policijos atstovė.

Tačiau kiek konkrečiai pareigūnų maršo dieną dirbs Kaune, policijos atstovė įvardinti nesutiko. „Numatyta tiek, kiek pareigūnai suplanavo, kad gali reikėti. Skaičių neatskleisime, kiek yra numatyta pajėgų. Atsižvelgiant į situaciją yra numatyta tiek, kiek pareigūnai galvoja, kad prireiks“, – pridūrė O. Vaitkevičienė.

Portalo žurnalistams maršo koordinatorius Kauno savivaldybės ribose Mamertas teigė, kad organizatoriai yra numatę vieną išvykimo postą. „Mes renkamės Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos aikštelėse nuo 10 val. iki 12 val. Ten yra Universiteto gatvė, šalia Noreikiškių. 12 val. jau pajudėsime. Ten bus ir autobusai, kurie veš žmones“, – kalbėjo pašnekovas.

„Tie, kurie važiuos autobusais, mašinas paliks atskiroje mažoje aikštelėje. O visi kiti su savo automobiliais irgi važiuos iš ten“, – pridūrė koordinatorius.

Pašnekovo duomenimis, iš Kauno į maršą pajudės keturi autobusai.

Kaip skelbta anksčiau, Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad leidimas organizatoriams iš tiesų suteiktas – mitinge gali dalyvauti iki 7 tūkst. žmonių. „Leidimas išduotas mitingui. Pagal Susirinkimų įstatymą, taip pat Konstituciją, susirinkimo teisė gali būti ribojama tik esant labai konkretiems atvejams“, – teigė mero atstovas spaudai.

Paklausus, ką reiškia pasakymas, kad žmonių susirinkimas būtų negalimas tik esant „labai konkretiems atvejams“, K. Vaitkevičius įvardijo dvi situacijas. „Įvedus karo padėtį ir nepaprastąją padėtį“, – kalbėjo pašnekovas.

Panašu, kad „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai užsiima žodžių žaismu. Maršą pasirinkta įvardyti kaip „protestą“, „mitingą“, o ne „renginį“.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

užkratas

nereikia maršistams, padėsiantiems vienam veikėjui vėl sugrįžti į politiką, apsimetus "Šustausku Nr.2", bijoti kovido. Labiau reikia bijoti pasiutligės, nes mačiau per televiziją, kaip tas iš pasiutimo piktas organizatorius kalbėjo, tai net žiūrėti to maršo neisiu...

Tai Vitalijai

Atsibusi kai būsi pamaloninta visokiais įmanomais būdais ir per visus galus. O pasiskusti nebus kam.....

Vitalija

Tai yra Durnių maršas ir tiek.Kai buvo Roko maršai tai buvo idėja.Už Lietuvos laisvę,už Sajūdi.Dabar už ką neaišku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS