Į Draugystės parke nupjautą medį sureagavo jautriai – uždegė žvakutes | KaunoDiena.lt

Į DRAUGYSTĖS PARKE NUPJAUTĄ MEDĮ SUREAGAVO JAUTRIAI – UŽDEGĖ ŽVAKUTES

  • 34

Draugystės parkas visai neseniai oficialiai atidarytas po rekonstrukcijos, tačiau žmonės pastebėjo, kad tvarkymo darbai dar nebaigti. Redakciją pasiekė laiškas, jog buvo nupjautas vienas gražiausių parko medžių, o kauniečiai į tai jautriai sureagavo.

Portalo kauno.diena.lt redakciją pasiekė kauniečių laiškas, jog neseniai atidarytame Draugystės parke buvo nupjautas didelis ir sveikas medis. Vietiniai žmonės labai gedėjo nupjauto augalo, todėl šioje vietoje uždegė kapų žvakių.

„Aplankykite Draugystės parką. Gal pavyks nustatyti, kas nupjovė patį gražiausią medį? Pastebėjome padėtas žvakutes“, – apie tai, jog žmonės atsisveikina su nukirstu medžiu pranešė skaitytojai.

Kauno miesto savivaldybės atstovai aiškino, jog medis buvo nukirstas dėl saugumo.

„Rugpjūčio mėnesį buvo nukirsta pavojinga tuopa, kurios šakos buvo įaugusios į kontaktinį tinklą. Tuopos neatsparios stipriems vėjams, greitai lūžta, todėl buvo nuspręsta pašalinti pavojingą medį ir taip apsaugoti tiek žmones, tiek miesto turtą“, – komentavo Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai.

Tuopos neatsparios stipriems vėjams, greitai lūžta, todėl buvo nuspręsta pašalinti pavojingą medį.

Portalas kauno.diena.lt primena, jog Draugystės parkas rekonstrukcijai buvo uždarytas maždaug metus ir oficialiai atidarytas tik šių metų rugpjūčio viduryje. Rekonstruojant Draugystės parką buvo pakeista visa apšvietimo sistema, įrengtos naujos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės. Parko svečių laukia nauji stalo teniso stalai, modernios krepšinio, petankės ir ekstermalaus sporto aikštelės. Teritorijoje pasodinta naujų augalų ir gėlynų. Bene ryškiausias Draugystės parko akcentas – atsinaujinęs didžiulis šokantis fontanas.

Siekiant pasislėpti nuo miesto šurmulio, parko žalumoje pastatyti patogūs suoliukai bei mediniai gultai. Parke taip pat įrengtos erdvios pavėsinės. Teritorijoje nutiesti nauji takai, pritaikyti važinėtis dviračiais ar riedučiais, vaikštinėti pėsčiomis ir specialūs – bėgioti.

Gairės: Draugystės parkas, medis, nupjautas medis, žvakės, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

A.Šančiai

Nu ir ką jūs tam merui padarysite? Medžiai reguliariai pjaunami kievienam rajone.Sveiki medžiai.Vis po medį,po medį.Jei nežinojot,meras turi bio katilinę,kuri šildo miestą.Ir kaip matot,šildomas nemokamai,mūsų kiemų medžiais.

re

Tam žvakės degintojui visai nėra protelio...

Tai

O kiek verksniai medelių pasodino???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS