Į Kauną atsikraustė Kalėdų Senelis | KaunoDiena.lt

Į KAUNĄ ATSIKRAUSTĖ KALĖDŲ SENELIS

  • 3

Artėja gražiausių švenčių metas – liko mėnuo iki Kalėdų. Kaune lankosi ypatinga svečias – Kalėdų Senelis.

– Įsikūriau čia skrisdamas dangumi, pamačiau labai gražiai šviečiantį medį, mažą trobelę ir iškart patraukė mano akį, todėl nusprendžiau čia įskurti. Visą mėnesį čia bus mano su elfais dirbtuvės, bus pakuojamos dovanos, kepami sausainiai.

– Ar jau prasidėjo pasiruošimas šventėms? Ar daug darbo?

– Darbo tikrai nemažai. Pats darbų įkarštis. Jau plūsta pirmieji laiškai. Darbo bus sočiai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kas laiškuose? Iš kur jie plūsta?

– Rašo iš visur ir visi – iš kaimelių, didmiesčių. Vaikų yra visur. Laikau laišką nuo septynmečio berniuko, jis norėtų dovanų konstruktoriaus, mobiliojo telefono ir paspirtuko.

– Ar vaikai šiemet buvo geri?

– Buvo visokių, dauguma – geri. Kurie truputį neklausė tėvelių, padarė išdaigų, jie laiškuose prisipažįsta ir tenka atleisti.

– Kas laukia vaikų aplankius jus čia – Kaune?

– Vaikams labai smagu susitikti su manimi, o man – su jais. Jie gali pristatyti asmeniškai man laišką, į ausį pakuždėti paslaptis. Gal yra norų, kurių nerašo laiškuose, slepia nuo tėvelių.

Kalėdų Senelio elfams – irgi darbymetis. Jie pasidalijo, kad turi begales darbų: kol vieni ieško dovanų, kiti elfai jau jas ruošia vaikams. Elfų darbų apimtis taip pat išaugo, nes vaikai kiekvienais metais nori vis daugiau dovanų.

Kalėdų Senelio namo idėja gimė Evelinai.

Vaikams labai smagu susitikti su manimi, o man – su jais. Jie gali pristatyti asmeniškai man laišką, į ausį pakuždėti paslaptis.

– Kaip gimė mintis?

– Ją inspiravo mūsų laikas emigracijoje. Gyvenome Danijoje su vyru. Ten kiekvienas miestas turi savo Kalėdų Senelį, kuris tapęs jau miestelio simboliu. Tas pats žmogus dirba 20 metų. Visi vaikai jį pažįsta. Gimė mintis panašiai padaryti ir mūsų mieste. Šis pirties namelis savo aplinka turi ypatingą dvasią, kuri atspindi Kalėdų Senelio namą Laplandijoje. Visa šeima sujungėme jėgas, ieškojome dekoracijų.

– Stengėtės atkartoti tai, kas yra Laplandijoje?

– Taip. Tyrinėjome daug medžiagos. Laplandijoje Senelis turi labai panašų šviestuvą, židinį, laidinį telefoną ir pan.

– Kas vyks? Ką ras vaikai su tėveliais pas jus?

– Pagrindinė idėja, kad vaikai natūraliai galėtų pabendrauti su Kalėdų Seneliu, atnešti savo laiškus, pasakyti savo norus, pasipasakoti apie išdaigas. Galės gerti kakavą, vaišintis mini vaišėmis. Vaikučių lauks mini dovanėlės. Čia bus galima įsigyti Kalėdų eglutę. Su Seneliu bus galima išsirinkti eglę ir parsivežti namo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

o aš tai pagalvojau kad Diedas Marozas iš Ukrainos,ablomas

Anonimas

Tai adresą parašykite ,kur jo trobelė ant marių kranto

Per velai

Reikejo K.seneli apgyvendint tuoj po helovino cha chacha Kaip PC zvakes isima ir Kaledine atributika isdesto....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS