Inovatyvūs ir patrauklūs sprendimai skaitantiems kauniečiams – nuo knygomatų iki parkų skaityklų | KaunoDiena.lt

INOVATYVŪS IR PATRAUKLŪS SPRENDIMAI SKAITANTIEMS KAUNIEČIAMS – NUO KNYGOMATŲ IKI PARKŲ SKAITYKLŲ

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka didina paslaugų atvirumą ir prieinamumą.

Skaitymui neabejingi kauniečiai knygas atranda ne tik bibliotekos skyriuose ar padaliniuose. Leidiniai keliauja tiesiai į namus, viešose erdvėse kuriasi patogūs knygomatai, o vasariškomis bibliotekomis ir kultūrinių renginių bei edukacijų oazėmis tampa skaityklos miesto parkuose.

Knygos arčiau žmonių

„Skatiname knygų skaitymą ir kuriame naujas erdves, kur gyventojai leidinius galėtų skolintis paprasčiau ir patogiau. Įgyvendiname net keletą modernių sprendimų – visą parą veikiantys knygomatai, sparčiai populiarėjančios vasaros skaityklos miesto parkuose ir knygų pristatymas į namus garbaus amžiaus ar sunkiai judantiems kauniečiams. Rezultatai iš tiesų džiugina ir neabejojame, kad ateityje tik gerės“, – apie pažangias paslaugas bei naujoves pasakoja Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė.

Pašnekovė pastebi, kad itin populiarėja knygų pristatymas į namus Kauno miesto gyventojams, neturintiems fizinių galimybių atvykti į biblioteką. Šiemet tokiu būdu nuvežta jau beveik 800 knygų – aptarnauta pusantro šimto skaitytojų. Diduma jų – neįgalieji ir vyresni kaip 70 metų senjorai.

Kaune įrengti penki knygų „paštomatai“: Šilainiuose, Kalniečiuose, Petrašiūnuose, Romainiuose bei Lampėdžiuose. Jie veikia visą parą daugeliui jau įprastu principu: užsisakius knygas ir pasirinkus norimą knygomatą, tereikia sulaukti SMS žinutės su atsiėmimo kodu. Šis sprendimas leidžia skolintis knygas iš visų bibliotekos padalinių.

Vien šiemet tokiais knygų išdavimo aparatais pasinaudojo daugiau kaip 1,1 tūkst. kauniečių. Daugiausia skaitančiųjų – Šilainių ir Kalniečių mikrorajonuose.

V. Kudirkos viešosios bibliotekos skaitytojams taip pat sudaryta galimybė pasiimti knygas ir iš Kauno apskrities viešosios bibliotekos knygomato (Radastų g. 2).

Vasariški traukos centrai

Neabejotina sėkmės istorija – Europos kultūros sostinės metais atidaryta Kalniečių parko skaitykla. Jauki vasariška erdvė muša rekordus: praėjusiais metais vos per 3 mėnesius kupole įsikūrusią biblioteką bei kultūrinius renginius aplankė beveik 10 tūkst. įvairaus amžiaus žmonių. Šiemet lankytojų skaičius čia jau perkopė tūkstantį.

Gyventojai ne tik mielai sugrįžta į pamėgtą Kalniečių parką, bet ir atranda naujai įrengtas vasaros skaityklas Dainavos ir Santakos parkuose. Per Kauno gimtadienį duris atvėrusi kultūros erdvė Santakoje sulaukė beveik 600 skaitytojų, o Dainavos parke jų apsilankė dvigubai tiek – 1270.

Visos lauko bibliotekos veiks iki rugpjūčio pabaigos. Čia kviečiama skaityti ir skolintis knygas, pavartyti spaudą, žaisti stalo ir lauko žaidimus, naudotis nemokamu internetu, dalyvauti renginiuose ir edukacijose.

GALERIJA

  • Parko skaitykla
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tiaf tiaf

Nė viename Kauno parke nėra "namukų" knygų dalijimuisi ar atidavimui. Visas perskaitytas knygas į kitus miestus išvežame. Kartais ne šiltnamių reikia, o sveiko proto.

Kas pasakys

kiek tam kupole gali isedeti, kai lauke 25-28laipsniai? gal juos reiketu po medziais statyt kad nors kiek pavesis butu?

Aha

Vieni skaito, kiti biotualeta i pruda meta...butina budintiems ekipazams policijos per parkus pravaziuoti kad drausminti tensusirenkancias kompanijas nebrendylu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS