Intriga dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo“: kodėl neatskleidžiama tiksli vieta? | KaunoDiena.lt

INTRIGA DĖL „DIDŽIOJO ŠEIMOS GYNIMO MARŠO“: KODĖL NEATSKLEIDŽIAMA TIKSLI VIETA?

Didysis šeimos gynimo maršas planuojamas jau kitą sekmadienį, bet dar iki šiol neatskleidžiama tiksli renginio vieta. Apsispręsta, kad renginys vyks Kauno rajone, nors tebekovojama dėl teisės šeimų sambūrį surengti sostinės Vingio parke.

Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovas komunikacijai Algimantas Rusteika portalui kauno.diena.lt sakė abejojantis, kad pavyks laimėti teisinį ginčą su Vilniaus savivaldybe, kuri prasidėjus karui Ukrainoje atšaukė jau suteiktą leidimą rinktis minėtoje vietoje.

O ir pergalė, jeigu tokią pavyks pasiekti, kaip mano organizatoriai, ateis nebent paskutinę minutę, kas organizuojant renginį būtų niekinis laimėjimas. Tad ieškota kitos – privačios, kad nereikėtų terliotis su jokiais leidimais – vietos. Kol kas prie kvietimų į renginį nurodomi abu variantai – Kauno rajonas ir Vingio parkas.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kur tiksliau Kauno rajone, kuris įvardijamas realiausiu kandidatu, nes „patogiausia vieta“.

„Yra keli variantai“, – neatskleidė konkrečios turizmo sodybos A.Rusteika. Neatmetama, kad sodyba vis tik jau yra išsirinkta ir sutarta dėl jos nuomos, tačiau tyla siekiama apsaugoti „tam tikrus žmones“.

„Didysis šeimos gynimo maršas“ Vingio parke

Vilmanto Raupelio nuotr.

Šventei išsirinkta erdvi teritorija. A. Rusteika tikina, kad ten tilps visi norintys. „Tikrai tilps. Bus ir vaikams žaidimai, kultūrinė programėlė, bus kas su jais pažaidžia, kas juos pažiūri. Bus teritorija, žaidimų vietos. Aišku, bus ir protestinė dalis. Neišvengiama. Mes turime prieš ką protestuoti. Bus ir muzikos, pramogų, šeimų pabuvimo kartu, susipažinimo“, – kalbėjo sąjūdžio atstovas.

Bus ir protestinė dalis. Neišvengiama. Mes turime prieš ką protestuoti.

Jis vardijo, kad bus rezoliucija, kalbos, bet tai „nebus ilgas ir nuobodus plepėjimas į mikrofoną miniai stovint“.

Renginio trukmė numatoma keturios valandos, bet „kas norės, galės pasilikti“. Dalyvių registracija nevykdoma, tad sunku pasakyti, kiek jau yra susidomėjusių.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Nors mūsų visų bendromis pastangomis nepriimti antikonstituciniai įstatymai- Partnerystės įstatymas, Stambulo konvencijos ratifikavimas, nepriimtas priverstinis medikų vakcinavimas, atšauktas galimybių pasas ir pasiekta kitų reikšmingų pergalių, tačiau pagrindiniai reikalavimai paleisti vyriausybę ir laikytis Konstitucijos vis dar ignoruojami“, – kvietime į maršą rašo jo organizatoriai, vardydami, kad „nemokšiški ir neatsakingi valdžios veiksmai turės ilgalaikių neigiamų pasekmių šalies ūkiui, žmonių gyvenimui ir valstybės stabilumui“.

Rengėjai teigia, kad pasigenda valdžios dialogo su pilietine visuomene, kalba apie „toliau gilinamą supriešinimą ir susiskaldymą, kas prasidedančios geopolitinės krizės sąlygomis kelia grėsmę ne tik šeimoms, bet ir valstybės likimui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (99)

kad a t p a ž i n t i ,

k o n s e r v a i bus ĮLEIDŽIAMI --tik su kgebisto OŽIO v ė l i a v a .

keista, kai IŠANGĖS gaujos atstovams pastoviai ,

r ū p i apdergti p a g r i n d i n ę Lietuvos valstybės gyventojų l a s t e l ę --ŠEIMĄ.--- Kaip netikėtai m ė š l a s iškilo į vandens paviršių, taip g r e i t a i nuskęs savo srutose-- ir tai patvirtina Lietuvos tūkstantmetinė ISTORIJA -- nes NUKRYPĖLIAI yra nuolatinis ir n e i š v e n g i a m a s gamtos EVOLIUCIJOS r e i š k i n y s - tad nėra ko n u s t e b t i , tai ką matome.

O kodėl?

prie šmeižikiško straipsnio „Karo fone „maršistai“ keičia veiklos stilių“ negalima rašyti komentarų? Tiek nusimelavote „sisteminiai“ šmeižikai, kad bijote jog parašys tiesą apie jūsų kliedesius!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS